همکاری جهاددانشگاهی و دانشگاه علوم پزشکی جهت راهاندازی آزمایشگاه تشخیص کرونا در بوشهر
ایسنا/بوشهر یک متخصص ویروس شناسی در خصوص انجام تست مولکولی کروناویروس گفت: اینکار با کیت های تجاری استاندارد مثل (primerdesign) genesis و یا خریداری مواد مورد نیاز برای تست مولکولی و set up در آزمایشگاه انجام می شود. دکتر فاطمه فرشادپور در گفتوگو با ایسنا با اشاره به روند و مدت زمان پاسخ آزمایش عنوان کرد:
ایسنا/بوشهر یک متخصص ویروس شناسی در خصوص انجام تست مولکولی کروناویروس گفت: اینکار با کیت های تجاری استاندارد مثل (primerdesign) genesis و یا خریداری مواد مورد نیاز برای تست مولکولی و set up در آزمایشگاه انجام می شود.
دکتر فاطمه فرشادپور در گفتوگو با ایسنا با اشاره به روند و مدت زمان پاسخ آزمایش عنوان کرد: مدت آماده شدن پاسخ این تست ها یک روز است و اینکه می بینید چند روز زمان می برد به دلیل این است که به تهران می رود و تا جواب حاضر شود زمان بر است و دلیل دیگر هم تعداد نمونه زیادی است که به تهران فرستاده می شود و آنها نوبت بندی می کنند، به همین خاطر ممکن است بین ۳ تا ۴ روز طول بکشد؛ اما وقتی نمونه وارد آزمایشگاه شود یک روز کاری زمان حاضر شدن جواب آن است.
وی ادامه داد: برای تست تشخیص ملکولی کروناویروس دو روش وجود دارد، در روش اول یکسری کیت های تجاری استاندارد مثل (primerdesign) genesis در اختیار آزمایشگاه ها قرار داده می شود. در روش دوم، مواد مورد نیاز برای تست مولکولی به صورت جداگانه خریداری می شود و بعد از set up در آزمایشگاه مورد استفاده قرار می گیرد. دانشگاه علوم پزشکی و جهاد دانشگاهی استان بوشهر، در حال خریداری و تهیه مواد و وسایل مورد نیاز روش دوم است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار کرد: روش دیگر این است که مواد به صورت جداگانه خریداری شده و کیت را طراحی کرده و می سازند که از نظر زمانی ممکن است پاسخ آن تنها چند ساعت بیشتر زمان ببرد.
مدیر گروه ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: تب علامت اختصاصی بیماری کووید ۱۹ نیست اما با توجه به داده های اپیدمیولوژیک بین ۹۰ تا ۹۸ درصد مواردی که به کرونا مبتلا شده اند تب شدید داشته اند که این درصد بسیار بالایی است برای همین نیز در ورودی استان ها و شهرها تب سنجی انجام می شود. ممکن است فرد دچار یک عفونت تنفسی ویروسی باشد اما فاقد تب، بسیاری از مبتلایان به عفونت های فوقانی دستگاه تنفس -که در خانواده کروناویروس ها قرار می گیرند مانند 229E و OC43 و HKU1- نیز تب را تجربه نمی کنند یا تب بسیار خفیفی دارند.
این متخصص تاکید کرد: در خانواده کروناویروس ها تعداد بسیار زیادی ویروس وجود دارد، اما ویروس کووید ۱۹ یک نوع ویروس جدید است، ویروس حیوانی که به دلیل جهش هایی که در آن اتفاق افتاده توان آلوده کردن انسان را هم پیدا کرده است. به نظر می رسد این ویروس از خفاش به مورچه خوار و سپس به انسان انتقال یافته است. برای این بیماری هیچ درمان اختصاصی ضدویروسی وجود ندارد، و تنها کاری که انجام می شود درمان های حمایتی است. البته داروهای ضد ویروسی بیماریهای دیگر مانند ریباویرین و اسلتامیویر نیز در درمان این بیماری استفاده می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: با توجه به اینکه ۷۰ تا ۸۰ درصد افراد این بیماری را به شکل خفیف تجربه می کنند، یعنی مانند یک سرماخوردگی ساده بروز می کند، لذا در موقعیتی که با کمبود امکانات روبرو هستیم ضرورتی ندارد که بیماران خفیف نیز تحت آزمایش قرار بگیرند و تنها برای بیمارانی که نیاز دارند این کار انجام می شود.
فاطمه فرشادپور اظهار کرد: با توجه به شیوع بیماری های مختلف و یا حتی امکان شناسایی و انتشار ویروس های جدید دیگر، مرکز تخصصی ویروس شناسی بسیار برای استان بوشهر کاربرد خواهد داشت. مسئله فقط کووید نیست، و ما امیدواریم که اپیدمی این ویروس کاهش یافته و پاندمی آن متوقف شود. اما مشکلی که وجود دارد اینکه با آغاز پاییز و خنک شدن هوا باز هم بیماری های خاص این فصل را داریم، همچنین آنفلوآنزا در اوایل فصل زمستان که راه اندازی آزمایشگاه برای این بیماری نیز به ما کمک خواهد کرد.
این متخصص ویروس شناسی تصریح کرد: نکته مثبت این که در صورت راه اندازی این مرکز برای سایر بیماری ها چون ویروس های پاپیلوما، هپاتیت و HIV نیز نیازی به فرستادن نمونه ها به خارج استان نیست. چون هر کدام از انواع این بیماری ها درمان های اختصاصی دارد و در حال حاضر مبالغ بالایی برای ارسال این نمونه ها هزینه می شود اما با داشتن مرکز تخصصی ویروس شناسی این هزینه ها به یک پنجم کاهش می یابد و حتی می توانیم معین استان های همجوار باشیم و تحولی در زمینه تشخیص آزمایشگاهی را شاهد باشیم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0