هنرمندان به هنرشان نگاه درآمدی ندارند
ایسنا/اردبیل یک خوشنویس اردبیلی گفت: اگر پشتوانه این هنر عشق نباشد قطعا هنرجوها در همان مرحله اول فرار می کنند لیکن این عشق است که باعث ماندگاری هنر می گردد وگرنه بیشتر هنرمندان به هنرشان از بابت در آمد نگاه نمی کنند.
نیما میرجوادی در گفت و گو با ایسنا تصریح کرد: زمانی که برای قوام آمدن خط گذاشته می شود اصلا قابل قیاس با در آمد هنرمند نیست و این فقط معجزه عشق است که سالیان سال هر هنرمند در هر رشته از شاخه هنر باید عمر و موی خود را سپید کند تا نور خداوندی در هنرش پدیدار گردد و این باعث زیبایی آثار و ارتباط با بیننده می شود.
وی اضافه کرد: از نظر فروش و امرار معاش کردن از هنر زیبای خوشنویسی در استان اردبیل، اگر ارتباط با خارج و سایر استان ها نباشد قابل در آمد و چرخاندن چرخ زندگی نیست.
این مدرس خوشنویسی اضافه کرد: اقتصاد هنر را در استان اردبیل می توان به این شکل پویا و امید بخش کرد که ارگان های دارای ردیف اعتباری از دولت با اختصاص یک در صد از بودجه به خرید آثار هنری که در قانون هم آمده، به تداوم و انگیزه دار شدن هنرمندان استان کمک کنند.
به باور میرجوادی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند کمپین خرید و فروش آثار هنری راه اندازی کند و از طریق این اداره کل آثار هنرمندان استان را در سایت ها به فروش برساند.
وی با بیان اینکه علیرغم درخواست چندین باره از نهادهای مرتبط هیچگونه حمایتی از خوشنویسان استان اردبیل نمی شود، ادامه داد: در استان اردبیل افرادی هستند که علاقه وافری برای خرید آثار هنری دارند ولی به دلیل درآمد کم و بالا بودن قیمت این آثار قادر به خرید نیستند.
دسترسی به کتاب های مرجع باعث پیشرفت اساتید و هنر جویان می شود
این مدرس خوشنویسی در مورد وضعیت آموزشی هنر خوشنویسی تصریح کرد: انجمن خوشنویسان اردبیل واقع در مجتمع فرهنگی هنری فدک روزهای پنجشنبه ساعت ۱۶ الی ۱۹ به صورت عمومی زیر نظر ارشاد اسلامی استان و انجمن خوشنویسان ایران کلاس های آموزشی برگزار می کند.
به گفته میرجوادی، باید حداقل امکانات که فضای آموزشی مناسب، دسترسی آسان هنرجویان به فضای انجمن، ارتقا بخشیدن سیستم آموزش در کلاس با تهیه دوربین که به صورت آنلاین آموزش استاد برای همه هنرجوها در پرده بزرگ نمایش داده شود که همه شاگردان از مبتدی تا فوق ممتاز از طریق این آموزش با حرکت های دست استاد آشنا و مراحل کسب رتبه های آموزشی را بگذرانند، فراهم شود.
وی با بیان اینکه ارایه و دسترسی به کتاب های مرجع باعث پیشرفت اساتید و هنر جویان می شود، اضافه کرد: ایجاد انگیزه های مختلف چه از نظر مالی و علمی برای هنرجو و استاد، تهیه و توزیع انواع وسایل روز هنری و در اختیار قرار گرفتن آثار هنرجو در قالب فروشگاه انجمن، برگزاری کنفرانس های هنری و تجزیه و تحلیل هنر مربوطه، نقد آثار قدما و معاصر با استفاده از روش های نوین آموزشی در هنر خوشنویسی می تواند منجر به ارتقای هنر خوشنویسی شود.
منبع:ایسنا