هنر دیجیتال، امکان شخصی شدن هنر را فراهم میکند
ایسنا/آذربایجان شرقی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: هنر دیجیتال، امکان شخصی شدن هنر را فراهم میکند، در حالی که این امکان در هنرهای سنتی در محدودیت مکان است.
حجتالاسلام سعید رضا عاملی، روز پنجشنبه ۱۴ اسفندماه، در مراسم مجازی اختتامیه دومین جشنواره ملی هنرهای دیجیتال در دانشگاه هنر اسلامی تبریز با بیان اینکه اتفاقهای زیادی در عرصه ارتباطات مجازی اتفاق میافتد، اظهار کرد: حتی نوشتن یک زیرنویس در کنار یک عکس و یک متن ادبی هم خلاقیت محسوب میشود.
وی اضافه کرد: بازتولید و قطعه برداری از عرصههای هنری، امکان خلاقیت بیشتری را برای تولیدکنندگان فراهم میکند.
وی گفت: دیجیتالی شدن هنر و به کار گرفتن آن در بستر فضای مجازی، شخصی شدن متفاوت هنر را سبب میشود و حتی اگر از باب ارجاع دادن یک تصویر به فرد دیگری باشد، ظرفیت شخصی شدن جدیدی را فراهم میکند.
به گزارش ایسنا، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که هنر دیجیتال هنر عرصه واقعیت مجازی است، اظهار کرد: وقتی نور آنالوگ را در صحنهای میتابانیم، در نهایت پنج الی شش رنگ ظاهر میشود، درحالیکه نور دیجیتال از چندین میلیون ترکیب رنگ مختلف تشکیل شده و این ترکیبهای مختلف از جمله بازخوردهای کاربرانه و تعاملها هستند.
وی با تاکید بر اینکه سطح اول وب بیشتر جنبه ارتباطی داشت که سطح دوم آن جنبه تعاملی پیدا کرد، خاطرنشان کرد: وب مبتنی بر معناگرایی سطح سوم است که باعث شد وب تبدیل به عرصهای برای فهم معنا شود نه لفظ و به این ترتیب بود که معانی توانستند ترکیبهای جدیدی در این عرصه ایجاد کنند.
عاملی با اشاره به هوش مصنوعی به عنوان وب چهارم، خاطرنشان کرد: اتفاقات بزرگی با هوش مصنوعی در حوزه هنرهای دیجیتال روی داد و ما با شهرهای هوشمند مواجه شدیم؛ شهرهایی که میتوانند بازخوردهای متعددی را در عرصههای متنوعی از هنر مطابق با شب و روز و ساعت، مطابق با جنسیت، سطح سواد، گروههای سنی و میزان فراوانی جستوجوی اطلاعات در فضای مجازی، فراهم کنند.
وی افزود: وقتی وارد وب یکپارچه و وب واقعیت مجازی به عنوان وب پنجم شدیم، فاصله بین واقعیت و مجاز نزدیک به صفر میرسد و واقعیت گسترده به عرصههای بعدی که در آن تلاش میشود مانند ساختمانی توسعه یافته اتاقهایی را به واقعیت مجازی اضافه کند، اشاره دارد.
وی در خاتمه با بیان اینکه هنر دیجیتال عرضه نوآوریها و خلاقیتها است، خاطرنشان کرد: هنر دیجتال همچنین عرصه دامنه بخشیدن به حوزه بازنمایی بوده و امروزه سورئال با استفاده از هنرهای دیجیتال به رئال تبدیل میشود و آنچه که از ذهن ما میگذرد، یک واقعیت بوده و این تفاوت بزرگی در آفرینشهای هنری به شمار میآید که نمونه آن را در گذشته تاریخی ما را تجربه نکردهایم.
منبع:ایسنا