واحدهای مناسبسازی شده برای معلولان نشان طلایی و نقرهای میگیرند
ایسنا/خراسان رضوی مسئول دبیرخانه ستاد مناسبسازی سازمان بهزیستی گفت: اماکن دولتی و خصوصی که ضوابط و مقررات مناسبسازی را رعایت کنند نشان طلایی و نقرهای دریافت میکنند که موجب افزایش مشتریان اعتبار اجتماعی و زیاد شدن مشتریان آنها خواهد شد.
ابراهیم کاظمی مؤمنسرایی امروز در حاشیه اختتامیه جشنواره فتومونتاژ که در بهزیستی خراسان رضوی برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در شانزدهمین جلسهی پیگیری مناسبسازی کشور که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد از دو نشان طلایی و نقرهای که قرار است به واحدهای دولتی و خصوصی مناسبسازی شده، اعطا شود رونمایی شد.
وی خاطر نشان کرد: این دو نشان به تشخیص کارشناسان ستاد مناسبسازی در استانها به واحدهایی که مستحق دریافت هر یک از نشانهای طلایی یا نقرهای باشند اعطا میگردد.
مسئول دبیرخانه ستاد مناسبسازی سازمان بهزیستی توضیح داد: نشان طلایی، خاص واحدهای دولتی یا خصوصی است که به طور کامل مناسبسازی شده و تمام ضوابط و مقررات این موضوع را رعایت کرده باشند. نشان نقرهای نیز به تناسب به واحدهایی تعلق میگیرد که اشکالات اندکی در مناسبسازی دارند که پس از رفع این مشکلات، نشان آنها به طلایی ارتقا مییابد.
وی خاطر نشان کرد: اعطای این نشان، منوط به درخواست واحد ساختمانی دولتی یا خصوصی به ستاد مناسبسازی، تکمیل فرم مربوطه و ثبت در سامانه ملی مناسبسازی میباشد و پس از بررسی کارشناسان ستاد مناسبسازی، نشان مذکور به واحد درخواستکننده اعطا و نام وی در سامانه ثبت میشود.
مسئول دبیرخانه ستاد مناسبسازی سازمان بهزیستی اضافه کرد: بنا بر این افراد دارای معلولیت، جانبازان، سالمندان، مادران کالسکهدار، بانوان باردار و سایر افراد توانخواه و کمتوان که مایلند از خدمات واحدهای مشابه در شهرستان یا استان استفاده کنند به این واحد مراجعه میکنند و به این ترتیب، مشتریان این واحد، افزایش مییابد و دریافت نشان، توجیه اقتصادی بالایی دارد.
کاظمی بیان کرد: فرض کنیم یک رستوران یا هتل که به طور کامل مناسبسازی شده، نشان طلایی را در محل ورودی خود نصب و نام خود را در سامانه ملی مناسبسازی ثبت میکند و بدین ترتیب همه توانخواهانی که مایلند به رستوران یا هتلی در آن شهر بروند، با مراجعه به سامانه، نام این رستوران یا هتل را میبینند و به همان واحد مراجعه میکنند زیرا به راحتی میتوانند از خدمات آن استفاده کنند.
وی همچنین از رونمایی از کتاب مجموعهی قوانین، مقررات، ضوابط و آییننامههای مناسبسازی کل کشور خبر داد و گفت: با داشتن این کتاب، همه علاقهمندان، محققین، مسؤولان دولتی و بخش خصوصی که مایل باشند از موضوع مناسبسازی اطلاع پیدا کنند و یا مقررات و ضوابط را در واحد خود اجرایی نمایند از مراجعه به هر منبع دیگری بینیاز میشوند.
بهزیستی استانها تفاهمنامه با اوقاف را اجرایی کنند
مسئول دبیرخانه ستاد مناسبسازی سازمان بهزیستی، همچنین در پاسخ به این سؤال که در زمینه مناسبسازی مساجد، مدارس و دانشگاهها چه برنامهای دارید گفت: جلسات ستاد مناسبسازی به صورت چرخشی و در وزارتخانههای مختلف که مرتبط با موضوع باشند برگزار میشود که بالاترین مقام آن وزارتخانه و معاونین و کارشناسان سطح بالای آن در جلسه شرکت و از جریان کار و مصوبات مطلع شوند و آن را اجرایی کنند.
وی توضیح داد: در چهاردهمین جلسه ستاد پیگیری مناسبسازی کشور، وزیر آموزش و پرورش و معاونین این وزارتخانه، میزبان و مهمان جلسه بودند و با استفاده از نظرات و دیدگاههای ایشان، مصوباتی در زمینه مناسبسازی مدارس به تصویب رسید که اجرایی کردن آنها جزو تعهدات وزیر این دستگاه به ستاد پیگیری مناسبسازی کشور است.
مسئول دبیرخانه ستاد مناسبسازی سازمان بهزیستی افزود: بر اساس این مصوبه مقرر شد مدارس و مراکز آموزشی جدیدالتأسیس، همه مناسبسازی شده، احداث شوند و مدارس و مراکز آموزشی فعلی و قدیمی این وزارتخانه نیز حسب مورد و مطابق با استانداردهای تدوین شده ملی، در مهلتهای تعیین شده، مناسبسازی شوند و نتایج در جلسات بعدی ستاد، مورد پایش قرار گیرد.
کاظمی تأکید کرد: همچنین شهردار یکی از مناطق تهران در جلسه تعهد کرد که مسیرهای منتهی به مدارس استثنایی، مناسبسازی شود که این اقدام شهرداری تهران توسط وزیر کشور به استانها ابلاغ گردید تا شهرداریهای سایر شهرهای کشور نیز این برنامه را اجرایی کنند.
وی در مورد اماکن مذهبی و بقاع متبرکه گفت: با اداره کل اوقاف و امور خیریه تهران، تفاهمنامهای به امضا رسیده که بقاع متبرکه استان تهران مناسبسازی شوند و همین تفاهمنامه توسط رئیس بهزیستی کشور به استانها ارسال و ابلاغ شده که استانها نیز تفاهمنامههای مشابهی با اوقاف استان منعقد نمایند.
کاظمی خاطر نشان کرد: مساجد نهادهایی مردمی و هیأت امنایی هستند و راه تسریع در مناسبسازی آنها، بالا بردن آگاهی عمومی و اطلاعرسانی است و اگر نهادهای مردمی، از مزایا و فواید مناسبسازی آگاه شوند، خودشان بدون دستور و حکم دولتی، اقدام به این کار میکنند.
وی افزود: به هر حال ما از نظر ایجاد فضای آرامشبخش برای توانخواهان و نیز مناسبسازی اماکن دینی و مذهبی، در مقابل مددجویان مسؤولیت داریم و هیأت امناهای مساجد نیز توجه داشته باشند که علاوهبر مسؤولیت اجتماعی و مدنی که در مقابل این گروه از شهروندان دارند، با مناسبسازی این اماکن، امکان حضور خیل عظیمی از مشتاقان مساجد و تکایا را فراهم میسازند که هم اجر معنوی دارد و هم نتیجهی اجتماعی برای مساجد خواهد داشت.
ساختمانهای مناسبسازی نشده پایان کار نمیگیرند
کاظمی در زمینه عدم صدور پروانه و پایان کار برای ساختمانهای مناسبسازی نشده نیز تأکید کرد: با سامانهای شدن فرایند صدور پروانه و نظارت وزارت راه و شهرسازی، امکان صدور پروانه دستی و مداخله فردی به تدریج از بین میرود و در نتیجه، بدون مدارک و استنادات مربوط به مناسبسازی ساختمان، پروانه و پایان کار به طور سیستمی و بدون دخالت کاربر، صادر نمیشود.
بر اساس اعلام سازمان بهزیستی خراسان رضوی، وی توضیح داد: در سیاهه مقابله که اکنون اجرایی شده، چک لیست مناسبسازی باید توسط نهاد صادر کننده پروانه یا متقاضی کامل شود و با عملیاتی شدن این برنامه که اکنون ۷۰ درصد استانها را پوشش داده، انتظار میرود که در سال آینده، پروانه و پایان کار برای واحدهای متخلف صادر نشود.
منبع:ایسنا