واشنگتنپست: مجسمه آزادی نماد ریاکاری است
به گفته نویسنده واشنگتن پست، مجسمه آزادی به دلیل سابقه نژادپرستی، تبعیض جنسیتی و احساسات ضد مهاجرتی در آمریکا نمادی از ریاکاری است.
به گزارش ایسنا، فیلیپ کنیکات، برنده جایزه پولیتزر در مقالهای استدلال کرد مجسمه آزادی که یک قرن است به عنوان نماد آزادی برپا شده است، نمایانگر وعدههای عملی نشده است.
او گفت، این مجسمه برای آمریکاییهای غیر سفیدپوست بیربط است. مقاله کنیکات تحت عنوان “شاید زمان آن فرارسیده که اذعان کنیم مجسمه آزادی هرگز به درستی سنجیده نشده است” همراه با تصویری از این مجسمه مستقر در نیویورک روی نوک انگشت دست منتشر شد.
او گفت اگرچه این مجسمه به اندازه “پرچم برای برخی از آمریکاییها آشناست، اما این مجسمه برای دیگران به همان اندازه بیمعنی یا خارجی است، نشانهای بدون اهمیت، یا بدتر از آن، نمادی از نفاق یا وعدههای تحقق نیافته” است.
علاوه بر این، کنیکات تاکید کرد مجسمه مذکور به جای اینکه نماد آزادی باشد، در واقع به علت سابقه نژادپرستی و جنسیتزدگی آمریکا عکس آن عمل میکند. او گفت: اگر این مجسمه در طول عمر خود از هر نوع معنای پایداری برخوردار بوده باشد، این به عنوان نمادی از آزادی نیست بلکه به عنوان نمادی از سوءاستفاده از آزادی است؛ به عنوان یک وعده توخالی، توزیع نابرابر و محدود برای گروههای خاص است.
کنیکات همچنین استدلال کرد که “طنز” این مجسمه شامل تصویری از یک زن در زمانی است که آنها حق رای نداشتند. او با اشاره به ریاست جمهوری دونالد ترامپ گفت، این احساسات در طول چهار سال گذشته، با احساسات ضد مهاجرتی غالبا خشن یا پر التهاب نمود پیدا کردند.
با این حال، یک کاربر مخالف دیدگاه کنیکات که باور ندارد این مجسمه دیگر برای سیاهپوستان یا مردمان رنگینپوست معنایی نداشته باشد، گفت: ماه گذشته برای دیدن این مجسمه رفتم. خانواده سفیدپوست من در اقلیت بود. اکثر بازدیدکنندگان از سراسر جهان بودند. عمدتا خانوادههای غیرسفید حضور داشتند، بسیاری با لباس غیرغربی. زبانهای زیادی را شنیدم. جهان هنوز عاشق “آزادی” است.
کاربر دیگری نوشت: این مقاله تلاش رقتانگیز دیگری برای به تصویر کشیدن “جمهوری” به عنوان نژادپرستی سیستماتیک است. به جای نادیده گرفتن و شرمگین کردن، تاریخ پیشنهاد میکند از استعداد خود برای کمک به آینده بهتر استفاده کنید.
منبع:ایسنا