اخبار 34

واگذاری ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی برای تولید انرژی خورشیدی

واگذاری ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی برای تولید انرژی خورشیدی

ایسنا/مرکزی مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: در سال جاری حدود ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان برای اجرای طرح‌های تولید انرژی خورشیدی به متقاضیان واگذار شده است.

علی ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: برای این کار اراضی دولتی اختصاص پیدا می‌کنند و به تبع آن مرجع  صادرکننده موافقت اصولی، برای متقاضیان اهلیت‌سنجی مختصری انجام می دهد و در نهایت موافقت اصولی را صادر می‌کند، سپس متقاضیان برای واگذاری اراضی به امور اراضی مراجعه می‌کنند.

وی افزود: واگذاری این اراضی شرایط خاص داشته و هر زمینی امکان واگذاری ندارد، به طوری که اراضی حتما باید در جوار تاسیسات احداثی از سوی برق باختر باشند تا بتوانند انرژی تولیدی را وارد سامانه برق کنند، به همین منظور جانمایی این اراضی از اهمیت بالایی برخوردار است.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: تولید انرژی‌های پاک از حدود سال ۹۶ آغاز شده و درخواست‌های زیادی ارسال شد که سازمان نیز با سختی زیاد در حوزه تامین آب و اختصاص فضای سبز، کار را استارت زد. متاسفانه به سبب تحریم‌های ایجاد شده، پنل های مورد نظر وارد نشد و در نتیجه اقدامات متقاضیان دچار مشکل شده و تقریبا اراضی واگذار شده هنوز به بهره برداری نرسیده‌اند.

ابراهیمی بیان کرد: از طرفی متاسفانه از نظر قانونی برای متقاضیان یک فرصت مشخصی لحاظ می‌شود و در صورتی که متقاضی در مدت زمان معین نتواند طرح را به بهره‌برداری برساند، قرارداد لغو و به متقاضی دیگری واگذار می‌شود. برخی متقاضیان بر این ادعا هستند که می‌توانند با برخی ارتباطات پنل‌ها را وارد کنند.

وی ادامه داد: قیمت اجاره این اراضی دولتی بر اساس قیمت منطقه‌ای از سازمان امور مالیاتی محاسبه و اعلام می‌شود.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: واگذاری این طرح‌ها در موارد دیگر اعم از کشاورزی(زراعت، باغبانی، مرغداری، دامداری و…) و غیرکشاورزی(صنعت) انجام می‌شود که البته شروط خاصی دارد که مهمترین آنها تامین آب قانونی است. در زمینه های غیرکشاورزی ابتدا متقاضیان باید در شهرک‌های صنعتی مستقر شوند که در صورت عدم امکان استقرار، در نهایت واگذاری از سوی سازمان انجام می‌شود.

ابراهیمی با بیان اینکه این قراردادها در زمین‌های شخصی از طریق تغییر کاربری اراضی به شکل قانونی نیز انجام پذیر است، بیان کرد: در این شرایط نیز همان مراحل صدور مجوز و موافقت اصولی باید سپری شود با این تفاوت که شخص دارای زمین است که البته زمین باید سنددار باشد. با مراجعه متقاضیان به سازمان متناسب با مساحت درج شده در موافقت اصولی، تغییر کاربری انجام و تاسیسات در زمین بنا می‌شود. در زمین های شخصی نیز در صورتی که افراد در بازه زمانی مشخص کار را به اتمام نرسانند، مجوز اعتبار را از دست خواهند داد.

وی اضافه کرد: برخی طرح‌ها مشمول عوارض و برخی طرح‌های کشاورزی و طرح‌های انرژی پاک خورشیدی معاف از پرداخت مالیات هستند.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *