ایسنا/خراسان رضوی عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس دهم گفت: وزارت صمت از جمله وزارتخانههایی است که میتواند بازار صنعت ایران در کشورهای منطقه را توسعه دهد. وزیر صمت دولت بعدی باید بتواند در زمینه تجارت خارجی به تولیدکنندگان داخل کشور کمک کند.
حمید گرمابی در گفتوگو با ایسنا به تشریح مهمترین مشکلات حوزه صنعت در کشور پرداخت و اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلاتی که سالهاست ما در صنعت کشور با آن روبهرو هستیم، عدم حمایت کامل سیستم بانکی از تولیدکنندگان و صنعتگران واقعی است. در مواردی پیش آمده است که بانکها وامهایی را به اسم وام تولید به اشخاصی اعطا کردهاند، اما در نهایت این وامها صرف امورات دیگری شده است.
وی به مالیاتهای مضاعف به عنوان دیگر مشکل موجود در حوزه صنعت کشور اشاره کرد و افزود: همچنین سالهاست که تحریمها صنعت ما را دچار مشکل کرده است. ما در بسیاری از صنایع برای تامین مواد اولیه و تجهیزات دستگاهها نیاز به ارتباط با سایر کشورها داریم و تحریمها مشکلات زیادی را در این زمینه برای ما به وجود آورده است و باعث شده است که هزینهای که تولیدکنندگان برای واردات ملزومات و مواد اولیه پرداخت میکنند، افزایش یابد.
نماینده مردم نیشابور در مجلس دهم اضافه کرد: همچنین عدم ثبات اقتصادی نیز باعث شده است که صنعتگران و تولیدکنندگان در کشور ما نتوانند برای آینده کاری خود طرح بلندمدتی داشته باشند و برای حفظ موقعیت کاری خود مجبور شوند تنها به اجرای برنامههای کوتاهمدت بسنده کنند.
گرمابی خاطرنشان کرد: اینها عواملی است که در بیش از یک دهه اخیر برای صنعت ما مشکلساز شده است و ضروری است که دولت آینده برای حل این مشکلات چارهای بیندیشد تا صنعتگران ما بتوانند علاوه برحفظ تولید خود، برای آینده کاریشان نیز برنامهریزی کنند.
وی به عنوان رئیس دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در خصوص تلاشهای صورت گرفته در دولتهای مختلف برای تقویت رابطه بین صنعت و دانشگاه، بیان کرد: همواره در این خصوص هم از طرف دانشگاه و هم از طرف صنعت گلایههایی وجود داشته است. متاسفانه هنوز در کشور ما بین صنعت و دانشگاه ارتباطی مستحکم برقرار نیست.
این نماینده سابق مجلس ادامه داد: عدم وجود رابطه مستحکم بین صنعت و دانشگاه باعث شده است در مواقعی که صنعت به مشکل برمیخورد، دانشگاه نتواند به آن کمکی کند. باید رابطه بین صنعت و دانشگاه تقویت شود. خوشبختانه در طی سالهای اخیر تلاش شده است تا دانشگاهها به سمت تبدیل شدن به دانشگاه نسل سه یا دانشگاه کارآفرین حرکت کنند و قطعا این میتواند باعث استحکام رابطه صنعت و دانشگاه شود.
گرمابی عنوان کرد: تعداد زیادی از شرکتهای دانشبنیان که در سالهای اخیر در دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی ایجاد شدهاند نیز در تلاش بودهاند که به دنبال رفع نیازهای واقعی صنعت و جامعه روند تا با دانش و اطلاعات به روزی که دارند، بتوانند ارزش افزوده بالاتری را ایجاد میکنند و در این مسیر موفق هم بودهاند و کارهای بزرگی انجام دادهاند. لذا باید همین روند با قدرت بیشتر در سالهای آینده نیز ادامه یابد و حمایتهایی که از شرکتهای دانشبنیان میشود نیز افزایش یابد.
وی همچنین در خصوص ویژگیهایی که وزیر صمت در دولت سیزدهم باید دارا باشد، تاکید کرد: قطعا وزیر صمت در دولت بعدی باید در کار خود تخصص، تبحر و تجربه کافی داشته باشد. حدود ۳۵ درصد از تولید ناخالص ملی کشور مربوط به وزارت صمت میشود، لذا کسی که سکاندار این وزارت میشود، باید در سه حوزه صنعت، معدن و تجارت دارای تخصص و تجربه کافی باشد تا بتواند این وزارتخانه مهم و استراتژیک را هدایت کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم خاطرنشان کرد: وزارت صمت از جمله وزارتخانههایی است که میتواند بازار صنعت ایران در کشورهای منطقه را توسعه دهد. کشور ما در منطقهای قرار دارد که دارای بازار بزرگی شامل ۱۵ کشور است و ما تا کنون نتوانستهایم سهم مناسبی از این بازار داشته باشیم و وزیر صمت دولت بعدی باید بتواند در زمینه تجارت خارجی نیز به تولیدکنندگان داخل کشور کمک کند.
گرمابی با بیان اینکه در بسیاری از زمینهها ظرفیت تولید کشور ما بیش از نیازمان است، گفت: اگر ما بتوانیم سهم مناسبی از بازارهای جهانی به خصوص بازارهای منطقهای را به خودمان اختصاص دهیم، قطعا با فروش تولیدات صنعتی مازاد نیازمان، میتوانیم باعث رونق تولید و افزایش اشتغالزایی شویم. لذا باید وزیر صمت در دولت بعدی فردی باشد که بتواند تمام مشکلات صنعت کشور اعم از مشکلات داخلی و خارجی را حل کند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا