اخبار 21

پاشینیان خواستار مداخله گسترده جامعه بین‌الملل شد: “منطق دالان” یعنی چه؟!

پاشینیان خواستار مداخله گسترده جامعه بین‌الملل شد: "منطق دالان" یعنی چه؟!

نخست وزیر ارمنستان گفت، آذربایجان سیاست تهاجم مداوم را علیه ارمنستان اتخاذ کرده است و این موضوع باید کانون گفت‌وگوهای جامعه بین‌الملل باشد.

به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت رادیو ارمنستان، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان گفت: آذربایجان که در “سرخوشی پس از جنگ” به سر می‌برد، گمان می‌کند که به خاطر پیروزی‌اش در جنگ، می‌تواند امتیازات دیگری بگیرد؛ اما این ایده، در دنیای مدرن جایی ندارد.

وی در ادامه با بیان اینکه، ارمنستان، در مقابل، تمام تلاش خود را برای ایجاد آرامش در منطقه انجام می‌دهد، گفت، یک عضو جامعه بین‌الملل، باید حد و مرزهایی داشته باشد، جامعه بین‌الملل نیز باید مراقب این حد و مرزها باشد، چرا که در غیر اینصورت “شاهد زوال روابط بین‌المللی خواهیم بود. ”

به گزارش خبرگزاری تاس، “دالان زنگزور” قرار است خاک اصلی جمهوری آذربایجان را از طریق “زنگزور” در ارمنستان به نخجوان، در آن طرف ارمنستان متصل کند. الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان، وعده داده که “بدون توجه به تمایل ارمنستان” و در صورت لزوم، با زور، این دالان را ایجاد کند. وزارت خارجه ارمنستان این اظهارات را محکوم کرد و تاکید کرد که این اظهارات به صلح و ثبات منطقه آسیب می‌زند.

پاشینیان گفت: گویا آذربایجان بر سر مناطقی از ارمنستان، ادعای ارضی دارد. دالان زنگزور چه معنایی دارد؟! زنگزور شرقی یعنی چه؟! چه کسی این اسامی را انتخاب کرده و این کار چه معنایی دارد؟! “منطق دالان” یعنی چه؟! ما بارها گفته‌ایم و بازهم تاکید می‌کنیم مسائل را با “منطق دالان” بررسی نخواهیم کرد.

وی اما افزود که این گفته، به معنای خودداری ارمنستان از دستور کار ایجاد ارتباطات منطقه‌ای نیست.

پاشینیان گفت: “اتفاقا، شاید ارمنستان بیشتر (از آذربایجان) به بازگشایی ارتباطات منطقه‌ای تمایل داشته باشد و به عقیده من، آذربایجان دارد “منطق دالان” را توسعه می‌دهد تا جلوی این فرایند (ارتباطات منطقه‌ای) را بگیرد.”

وی اظهار داشت که ارمنستان اجازه این کار را نخواهد داد.

نخست وزیر ارمنستان همچنین به مسئله سرزمین‌های محصور آذربایجان اشاره کرده و خاطرنشان کرد که وجود آن‌ها در خاک ارمنستان نیاز به بررسی قانونی دارد.

وی در عین حال تاکید کرد که ارمنستان و آذربایجان تنها می‌توانند سندی مبنی بر ایجاد کمیسیونی برای تعیین مرزها و تحدید حدود امضا کنند.

پاشینیان گفت: این مناقشه، باید بیش از این به صحنه بین‌الملل راه یابد، چرا که این فقط مسئله روابط آذربایجان و ارمنستان نیست؛ مسئله قوانین بین‌المللی و نظم جهانی در میان است. ما باید متوجه شویم که آیا نظم جهانی جدیدی روی کار آمده که در آن، هر کس بخواهد می‌تواند هر کجا که خواست بایستد؟! بگذارید اینطور بگویم، آیا کشور ثالثی، این حق را دارد که در هر کجای قلمرو جمهوری آذربایجان که خواست، قرار بگیرد؟ یا آذربایجان به همه همسایگانش این پیغام را می‌دهد که هر کجا که بخواهد می‌ایستد؟! آیا این برگ جدیدی از دفتر قوانین بین‌المللی است؟! این موضوع باید به صورت جدی در مجامع بین‌المللی بررسی شود. مزدورها جدیدا حق فعالیت دارند؟!

به گفته پاشینیان، به همین دلیل است که ارمنستان این مسئله را به چندین مرجع در سطح بین‌المللی ارجاع داده است، از جمله دیوان بین‌المللی دادگستری.

او گفت: ما معتقد هستیم که رفتار آذربایجان باید بیش از پیش مورد بررسی قرار گیرد، نه فقط در قالب سه جانبه و در سازمان پیمان امنیت جمعی، در سازمان ملل، لاهه و دادگاه حقوق بشر اروپا. من در نشست دموکراسی، که به صورت مجازی برگزار می‌شود شرکت خواهم کرد و این مسئله را مطرح خواهم کرد. اقدامات باکو و کشورهای حامی‌اش، حمله به حاکمیت، دولت، استقلال و دموکراسی ارمنستان است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *