اخبار 6

پایان تیرماه آخرین مهلت ارائه اظهارنامه اشخاص حقوقی

پایان تیرماه آخرین مهلت ارائه اظهارنامه اشخاص حقوقی

ایسنا/اصفهان مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با اشاره به اینکه مهلت ارائه اظهارنامه های مالیاتی اشخاص حقوقی تا پایان تیر ماه است، گفت: در سه ماهه اول امسال ۹۳۰ میلیارد تومان عوارض در اختیار شهرداری، دهیاری و روستاهای فاقد دهیاری ها قرار داده گرفت و پیش بینی می شود تا پایان سال این عدد به بیش از ۳ هزار میلیارد تومان برسد.

بهروز مهدلو امروز (چهارشنبه- ۱۶ تیرماه) در نشست خبری به مناسبت روز مالیات و هفته فرهنگسازی مالیاتی، با بیان اینکه تا سال ها پیش اقتصاد کشور نفتی بود و مالیات نقش کمرنگی در اقتصاد ایران نداشت، اظهار کرد: با اتفاقات سال های گذشته و تحریم های نفتی، دولت باید منابعی را تامین بودجه مهیا می کرد تا حداقل هزینه های جاری خود را تامین کند.

وی گفت: در دنیا ۸۰ درصد هزینه های جاری باید از محل مالیات تامین شود و در ایران نیز در مالیات جای اقتصاد نفتی را گرفته است، البته اقتصاد بر پایه مالیات نیاز به مباحث فرهنگی دارد.

به گزارش ایسنا، مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با اشاره به اینکه از ۱۰ سال پیش استارت طرح جامع مالیاتی زده شد، گفت: در حال حاضر حدود ۳۵ درصد هزینه های جاری دولت توسط مالیات تامین می شود، البته باید توجه داشت که هزینه های دولت باید مورد بررسی قرار گیرد و هزینه های باید مورد جراحی قرار گیرد تا این هزینه ها کاهش یابد.

وی با اشاره به موعد اظهارنامه های اشخاص حقیقی تا ۱۵ تیرماه تمدید شده بود، افزود: سال ۹۸، در بخش اشخاص حقیقی ۲۲۰ هزار اظهارنامه در بخش مشاغل تصویب شد که در گروه اول اشخاص حقیقی ۴ هزار و ۵۶۹ اظهارنامه، در گروه دوم ۲ هزار و ۹۷۷ اظهار نامه و بقیه مودیان حقیقی در گروه سوم ۱۴۱ هزار و ۵۹۷ اظهار نامه ارائه کردند.

مهدلو با بیان اینکه حدود ۶۵ درصد مودیان در گروه سوم از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کردند که فرایند رسیدگی به اظهارنامه های آنها از فرایند رسیدگی خارج شد، ادامه داد: برای مالیات سال ۹۹ در گروه اول ۴ هزار و ۶۴۳ اظهار نامه، در گروه دوم دو هزار و ۹۳ اظهار نامه و در گروه سوم نیز ۱۵۰ هزار و ۴۵۲ فقره از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کردند و به نوعی ۱۵۰ هزار اظهارنامه از فرایند رسیدگی خارج شد.

وی با بیان اینکه تا روز گذشته ۲۲۹ هزار و ۸۹۲ اظهار نامه توسط اشخاص حقیقی بود که نسبت به مدت مشابه ۴ درصد رشد داشته است، اظهار کرد: براساس قانون از سال ۹۵، بر اساس بانک‌های اطلاعاتی و خود اظهاری باید انجام می‌شد که زیر ساخت آن در سال ۹۸، فراهم شد.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با اشاره به اینکه در قانون مالیات تا سال ۹۴ بحث علی الراس را داشتیم، گفت: براساس قانون از سال ۹۵ دیگر اجازه استفاده از علی الراس را نداشتیم، اما به دلیل مهیا نبودن زیرساخت ها، این قانون تا سال ۹۷ تمدید شد، اما تعداد ۱۴۱ هزار و ۵۹۷ اظهارنامه تبصره ماده ۱۰۰ شد که بالغ بر ۶۵ درصد خود اظهارنامه ها قطعی و از پروسه رسیدگی خارج شد.

وی همچنین افزود: در ۲۱ درصد بقیه اظهار نامه ها بالغ بر ۴۱ هزار ۷۳۱ مورد، خوداظهاری مورد قبول قرار گرفت که با تبصره ماده ۱۰۰ حدود ۸۶ درصد دیگر در بحث علی الراس رسیدگی نشده است، همچنین تنها ۱۴ درصد اظهارنامه ها معادل ۱۷ هزار و ۴۰۵ فقره اظهارنامه در پروسه رسیدگی قرار گرفت.

مهدلو گفت: برای عملکرد سال ۹۸ حدود ۱۵ درصد از اظهارنامه های مشاغل مورد بررسی قرار گرفت که امیدواریم  با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی صورت گرفته برای سال ۹۹ ، معادل ۱۴.۵ درصد مالیات علی الراس به زیر ۱۰ درصد برسد که این اتفاق موجب تعامل بین مودی و سازمان امور مالیاتی می شود که در نهایت موجب کاهش تبعیض مالیاتی و جرایم مالیاتی خواهد شد.

وی با بیان اینکه در کل کشور حدود ۳۰ درصد اظهارنامه ها مشاغل رسیدگی شده که در استان اصفهان به نزدیک ۱۴.۵ درصد است و این نشان از اطلاع رسانی خوب به اصناف بوده است، گفت: اظهارنامه های مودیان با بانک های اطلاعاتی راستی آزمایی می شود و با بررسی مودیان پر ریسک، هر چه ارقام به واقعیت نزدیک باشد، رسیدگی ها قطعی خواهد شد.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان در ادامه به اظهارنامه های اشخاص حقوقی اشاره کرد و گفت: طی سال ۹۹، ۲۴ هزار و ۸۳۳ اظهار نامه تصویب شده که ۱۵ هزار و ۷۷۸ اظهارنامه برابر ۶۳.۵ درصد وارد فرایند رسیدگی شد و بقیه اظهارنامه ها بعد از راستی آزمایی مورد قبول گرفت.

وی با تاکید بر اینکه مودیان اشخاص حقوقی تا پایان تیر ماه باید اظهار نامه های خود را ارائه دهند، اظهار کرد: اشخاص حقوقی هم می توانند اظهارنامه های خود را براساس واقعیات تحویل دهند و پیش بینی می شود بیش از ۶۰ درصد اظهارنامه‌های اشخاص حقوقی در سال آینده مورد قبول واقع شود.

مهدلو گفت: به دنبال افزایش شفافیت و کاهش تبعیض مالیاتی هستیم و برای نخستین بار در سال ۹۸ که پرونده ها را رسیدگی کردیم تعداد قابل توجهی اظهارنامه ها قبول شده است.

وی درباره عوارض ارزش افزوده که در اختیار شهرداری ها، دهیاری ها و روستاهای فاقد دهیاری ها قرار می گیرد، اظهار کرد: در سال ۹۹، ۲۲۰۰ میلیارد تومان برای هر ماه به صورت نقدی در بخش عوارض پرداخت شده که ۱۵۰۰ میلیارد تومان آن در اختیار شهرداری‌ها، ۵۰۰ میلیارد تومان در اختیار دهیاری‌ها و حدود ۵۰ میلیارد تومان نیز برای روستاهای فاقد دهیاری در اختیار فرمانداری‌ها و ۱۸۰ میلیارد تومان برای آلایندگی در اختیار محیط زیست قرار گرفته است.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان افزود: در سه ماهه اول امسال ۹۳۰ میلیارد تومان عوارض در اختیار شهرداری، دهیاری و روستاهای فاقد دهیاری ها قرار داده گرفت و پیش بینی می شود تا پایان سال این عدد به بیش از ۳ هزار میلیارد تومان برسد.

وی با تاکید بر اینکه ۳۵ درصد هزینه های جاری دولت از محل مالیات است، گفت: بخشی از این هزینه از محل ارزش افزوده است.

مهدلو در ادامه با اشاره به اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده که در هفته گذشته ابلاغ و اکنون در حال بررسی است، توضیح داد: از جمله تفاوت‌های ایجاد شده در این قانون مربوط به پرداخت چهار درصد مالیات، چهار درصد عوارض شهرداری‌ها و یک درصد عوارض بهداشت از مبلغ کل مالیات بر ارزش افزوده است.

وی افزود: همچنین پیشتر در معاملات طلا مالیات بر ارزش افزوده از کل هزینه طلا گرفته می شد که اکنون این مالیات از اجرت طلا دریافت می شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان یکی از قوانین مصوب مجلس است که در حال راه اندازی است، تاکید کرد: با اجرای این قانون، کف بازار و اشخاص حقیقی به پایانه‌های فروشگاهی، سامانه مالیاتی و صندوق فروشگاهی متصل می‌شوند و پیش بینی اجرای آن از نیمه دوم امسال وجود دارد.

مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان گفت: پیش بینی می‌شود در نیمه دوم ۱۴۰۰ این قانون اجرایی شود، اکنون به صورت آزمایشی نیز در استان اصفهان این سامانه در حال اجرا است. با اجرای این قانون بسیاری از وظایف مودیان کاهش یافته و به نقطه‌ای خواهیم رسید که حداکثر پنج درصد اظهارنامه‌های اشخاص حقیقی وارد فرایند رسیدگی می‌شود.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *