پایان فاز نخست مرمت حسینیه محمدحسینخان قرائی در رشتخوار
ایسنا/خراسان رضوی مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی رشتخوار از پایان فاز اول مرمت و استحکام بخشی حسینیه محمدحسین خان قرائی این شهرستان خبر داد.
کاظم کامیاب با اعلام این خبر اظهار کرد: عملیات مرمت این بنای تاریخی با مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه و هیأت امناء حسینیه انجام شد. این عملیات شامل استحکامبخشی بنا، جمع کردن آجرهای فرسوده، بندکشی نمای داخلی و بیرونی حسینیه، گچکاری کامل ضلع جنوبی و محوطهسازی و آجرفرش محوطه بیرونی حسینیه با اعتباری بیش از ۶۰۰ میلیون ریال انجام شد.
وی با اشاره به اینکه حسینیه محمدحسین خان قرائی از آثار شاخص رشتخوار و از یادگاران دوره قاجار است، خاطرنشان کرد: این حسینیه در مرکز شهر رشتخوار و در کنار مسجد حاجی خان یاور و آب انبار دوقلو قرار دارد. این بنای تاریخی به همت حاج محمد حسین خان قرائی در سال ۱۳۱۱ هجری قمری ساخته شده است.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی رشتخوار با بیان این که حسینیه ۲۴۰ مترمربع مساحت دارد، بیان کرد: ساختمان بنا پس از ورود در ضلع جنوبی واقع شده است و در دو طرف حیاط ۸ طاقنما باقیمانده که پرونده آن برای ثبت در فهرست آثار ملی در حال پیگیری است. تلاش میشود تا با هماهنگی معاونت میراث فرهنگی استان فاز دوم مرمت این بنای تاریخی که شامل جمعآوری الحاقات، بامسازی و تعویض در و پنجرههای آن است در دستور کار قرار گیرد.
زیارت مجازی امامزاده سلطان محمد عابد کاخک فراهم شد
علیرضا شناسایی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری وصنایعدستی گناباد تصریح کرد: زیارت مجازی امام زاده سلطان محمدعابد کاخک فراهم شد. این زیارت مجازی در راستای معرفی جاذبههای گردشگری شهرستان با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرمانداری گناباد و معاونت فرهنگی شهرداری مشهد انجام شده است.
وی ادامه داد: این بقعه در ۲۴ کیلومتری جنوب شهر گناباد مشرف بر کاخک بر فراز مدفن سلطان محمدبنموسیالکاظم ایجاد شده است. قرائن تاریخی این شخصیت را برادر امام رضا(ع) معرفی کردهاند که بعد از شهادت آن حضرت و به قصد مبارزه با مامون با یاران خود وارد خراسان شده و سرانجام توسط ماموران عباسی در قصبه کاخک به شهادت رسیده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری وصنایعدستی گناباد با بیان اینکه در اواخر دوره سلجوقی بنایی به اهتمام (امیر عبدالله تونی) در مزار این امامزاده ساخته شده است، گفت: ساختمان فعلی آرامگاه متعلق به زمان شاه طهماسب صفوی است که این بقعه مشتمل بر تالاری وسیع در میان بنا و در فضای دیگر در دو طرف است.
بر اساس گزارش روابطعمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی، شناسایی افزود: گنبد زیبا و کاشی کاری مزین به قلم علیرضا عباسی نیز بر فراز چهار طاقی مقبره قرار گرفته است، این بنا در زمین لرزه سال ۱۳۴۷ آسیب فراوانی دید، اما در سال های اخیر مجموعه مرمت و ساماندهی شده است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا