اخبار 11

پرداخت اجاره‌بها یکی از معضلات موسسات قرآنی

پرداخت اجاره‌بها یکی از معضلات موسسات قرآنی

ایسنا/زنجان معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: موسسات قرآنی در زمان شیوع کرونا تعطیل نشده‌اند بلکه نوع فعالیت‌شان تغییر کرده است.

عبدالهادی فقهی‌زاده عصر امروز (۲۶ تیرماه) در نشست مدیران فرهنگی قرآنی و عترت استان زنجان، با بیان اینکه قرض‌الحسنه در قرآن مساوی با انفاق فی‌سبیل‌الله است و هر کسی خیری در حوزه قرآنی و سبک زندگی دینی به جامعه می‌رساند، به خدا قرض داده است، اظهار کرد: در مورد قرآن عهد کرده‌ایم که نگاه جناحی نداشته باشیم و تقاضای مصرانه داشتیم تا به اعتبارات صندوق ۲۰ میلیارد تومان اختصاص دهند. در حال حاضر ۵۰۰۰ فعال قرآنی در کشور بیمه هستند که تلاش داریم این رقم را به ۱۵ هزار نفر برسانیم.

وی افزود: پرداخت اجاره‌بها از دیگر معضلات است و اعتباری برای این موضوع در نظر گرفته نشده و باید در این رابطه تدبیری اندیشیده شود. البته سال گذشته ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از اعتبارات معاونت قرآن مستقیم به موسسات قرآنی کمک کردیم که البته یک سی‌ام نیاز موسسات هم نیست.

این مسئول با اشاره به اقدامات حمایتی که در طول مدت خدمت در سمت معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد از موسسات قرآنی انجام شده، تصریح کرد: در طول این مدت، این امکان فراهم شد که به برخی موسسات وام پرداخت کنیم که در دو قالب به تصویب رسید که در بخش نخست ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه با سود ۴ درصد در نظر گرفتیم و در بخش دوم نیز با نام وام «کارا» ۷۰ میلیارد تومان با سود ۱۲ درصد پیش‌بینی کردیم که اغلب ظرفیت در تسهیلات نوع دوم خالی ماند.

فقهی‌زاه با اشاره به اظهارات برخی مدیران در مورد تعطیلی شعبه‌های موسسات قرآنی، ادامه داد: موسسات قرآنی در زمان شیوع کرونا تعطیل نشده‌اند، بلکه نوع فعالیت آن‌ها تغییر کرده‌ است و انحلال فرآیند خاصی دارد و در بین همه موسسات مرکزی منحل نشده است، در شرایط فعلی تعدادی از آن‌ها تجمیع شده یا نوع فعالیت شکل دیگری به خود گرفته است.

در ادامه این جلسه مدیرکل کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم، با بیان اینکه دولت باید از موسسات حمایت کند اما با توجه به محدودیت منابع، باید به سمت استفاده از منابع پایدار، موقوفات و خوداتکایی پیش رفت و حرفه‌ای‌گری اقتضا می‌کند که اینها را تبدیل به سرمایه کنیم، عنوان‌کرد: ۱۰ درصد موقوفات درآمدزای کشور متعلق به استان زنجان است، اما درآمد موقوفات قرآنی آن از ۳ میلیون تومان بالاتر نیامده است.

محمدمهدی عزیززاده با بیان اینکه ۹۷ درصد موسسات قرآنی در آموزش‌های عمومی قرآن فعالیت دارند، افزود: ۹۷ درصد موسسات قرآنی در آموزش‌های عمومی قرآن فعالیت دارند و فعالیت‌های تحقیقی، ترویجی و پژوهشی در بین آن‌ها کم است و نیاز داریم که بخش‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای نیز در این زمینه نقش‌آفرین باشند.

در ادامه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان نیز با بیان‌ اینکه بقعه قیدار نبی (ع)، امامزاده سید ابراهیم (ع) زنجان، امامزاده زیدالکبیر (ع) ابهر، امامزاده اسماعیل (ع) شناط، امامزاده یعقوب (ع) صائین‌قلعه، حسینیه اعظم زنجان و زینبیه اعظم زنجان از مکان‌های مذهبی مهم استان محسوب می‌شود، بیان‌کرد: زنجان به پایتخت شور و شعور حسینی و دیار غواصان دریادل شهره شده و شهر خلاق فرهنگ و هنر در حوزه صنایع دستی و ادبیات نیز محسوب ‌می‌شود.

محمدربیع احمدخانی ادامه داد: ۳۲۱ موسسه قرآنی و ۵ انجمن قرآن و نهج‌البلاغه در استان زنجان فعالیت می‌کنند و ۳۸۴ کانون فرهنگی هنری مساجد و ۷ فضای فرهنگی و هنری در استان مستقر است که به دلیل شیوع کرونا و زیان‌های مالی، ۵ موسسه قرآنی نیز تعطیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: ضرر وارد شده به حوزه فرهنگ، هنر و قرآن و عترت ناشی از شیوع کرونا ۵۳ میلیارد تومان است و ۳۲ موسسه قرآنی با لحاظ شعبات نیز بیش از ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان ضرر کرده‌اند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *