اخباز 3

پساب، مسئول 85 درصد آلایندگی صنایع/شهرهای بزرگ با مشکل ناکس مواجهند

پساب، مسئول 85 درصد آلایندگی صنایع/شهرهای بزرگ با مشکل ناکس مواجهند

ایسنا/مرکزی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: 85 درصد علت آلایندگی صنایع، پساب است، بنابراین با صندوق ملی محیط زیست هماهنگ شد که در اولویت اول بر مسئله تصفیه خانه ها سرمایه گذاری شود.

مسعود تجریشی در جریان سفر یک روزه خود به استان مرکزی در حاشیه افتتاح تصفیه خانه چند واحد تولیدی و دو ایستگاه پایش در ساوه و زرندیه با اشاره به اینکه کشور برای ایجاد اشتغال و توسعه نیازمند توسعه است، اظهار کرد: صنعتی می تواند به فعالیت خود ادامه دهد که در موضوعات محیط زیستی فعال باشد.

وی با بیان اینکه استان مرکزی یکی از استان های صنعتی کشور است، گفت: فعالیت های خوبی در حوزه پایش بویژه پایش آلودگی هوا در این استان انجام شده و امروز دو ایستگاه پایش به بهره برداری رسید و خوشبختانه میزان آلودگی هوای شهر اراک که در سال های اخیر به عنوان شهر آلوده شناخته می شد در حال کاهش است.

تجریشی به چالش های موجود در حوزه پساب اشاره کرد و افزود: بسیاری از شهرک های صنعتی بدون تصفیه خانه ها فعال می شوند و مسلما با فعالیت صنایع، ایجاد پساب و انجام کشاورزی در کنار آن، آلودگی هایی ایجاد می شود و خوشبختانه پروژه تصفیه خانه  های صنعتی در ساوه و زرندیه شکل گرفته است و با نگاهی به آینده در صدد استفاده از آب و بازیافت آن و استفاده مجدد هستند.

وی با تاکید بر اینکه انتظار از صنایع بزرگ، پیشرو بودن در حوزه مدیریت پسماند، مصرف انرژی در ازای تولید و میزان بازیافت است، گفت: صنایع باید به لحاظ فنی و انجام مسئولیت های اجتماعی در حوزه محیط زیست فعال باشند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص سامانه جامع محیط زیست کشور اظهار کرد: اولین کار هر مدیر اطلاع از اتفاقات است، در سال 1396 متوجه شدیم که عمده امور به صورت دستی انجام می شود بر همین اساس در سال 1397 با همکاری سازمان صمت طراحی سامانه جامع محیط زیست در دستور کار قرار گرفت که براساس آن امروز از تمامی صنایع فعال، آلاینده، پسماند و پساب تولیدی، مصرف انرژی، آب و … اطلاعات لازم در اختیار است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر هیچ پسماندی در کشور جابجا نمی شود مگر اینکه تولید کننده، میزان تولید و دریافت کننده آن مشخص باشد و تمامی اطلاعات شفاف است، در این راستا با بیمه مرکزی مذاکراتی صورت گرفته به طوری که تمام پسماندهای خطرناک و صنعتی که در کشور جابجا می شود باید بیمه شود و بیمه مرکزی در حال آماده سازی زیرساخت ها در این حوزه است.

تجریشی یکی از چالش های موجود در حوزه پسماند را نبود لندفیل دانست و گفت: از سال گذشته با کمک سرمایه گذار بخش خصوصی و صندوق ملی محیط زیست 6 لندفیل دفن پسماند مشخص شده است که تا پایان سال سه لندفیل به بهره برداری می رسد به طوری که کار لندفیل عسلویه تقریبا به اتمام رسیده است و برای لندفیل یزد و تبریزو مشهد و تهران سرمایه گذار وارد شده است و مشکلات حوزه پسماند یکی پس از دیگری شناسایی و رسیدگی می شود.

وی با بیان اینکه به پسماند به عنوان یک کالای اقتصادی نگاه نشده است، گفت: پسماند یک صنعت می تواند ماده مورد استفاده صنعت دیگر باشد، بر همین اساس سازمان به این امر توجه کرد به طوری که سال گذشته در حوزه پسماندهای الکترونیکی و کاتالیست ها ورود کردیم و امسال نیز قرارداد با 15 دانشگاه منعقد شده تا شناسایی پسماندهای معدنی، تعیین استانداردها و بررسی وضعیت کشور در این خصوص انجام و مشخص شود که سرمایه گذاری های باید در کدام قسمت انجام شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، اظهار کرد: از طریق سامانه پایش براساس اطلاعات سال 98 و 99 متوجه شدیم که 85 درصد علت آلایندگی صنایع، پساب است، بنابراین با صندوق ملی محیط زیست هماهنگ شد که در اولویت اول بر مسئله تصفیه خانه ها سرمایه گذاری شود، همچنین 12 شهرک صنعتی درصدد دریافت تسهیلات از صندوق به منظور بهسازی تصفیه خانه های خود هستند.

وی افزود: 15 درصد علت آلودگی ها در هواست و 85 درصد این آلودگی ها مربوط به ناکس است. این ناکس امروز در اراک، تهران، اصفهان و … مشکل زاست. در فصل تابستان ناکس به اوزون تبدیل شده و گاز بسیار خطرناکی ایجاد می کند که برای سلامت مضر است، در این راستا با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مذاکره شده است که به سمت کاهش تولید ناکس حرکت کنیم.

به گزارش ایسنا، با حضور معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور و جمعی از مدیران استان و شهرستان ساوه سومین دستگاه سنجش آلودگی هوا در شهر صنعتی کاوه و فاز نخست تصفیه خانه فاضلاب یک واحد تولیدی با ظرفیت ۴۵۰ متر مکعب در ۲۴ ساعت در شهرستان ساوه به بهره برداری رسید.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *