تاریخ انتشار : دوشنبه 6 دسامبر 2021 - 19:17
کد خبر : 149397

پیشگیری از گسترش باکتری‌های مقاوم در فاضلاب‌های شهری

پیشگیری از گسترش باکتری‌های مقاوم در فاضلاب‌های شهری

پژوهشگران کره جنوبی سعی دارند راهی برای مقابله با باکتری‌هایی ارائه دهند که در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند و در آب و فاضلاب شهری گسترش می‌یابند. به گزارش ایسنا و به نقل از مجله “Environmental Science and Technology”، بهبود مراقبت‌های بهداشتی انسان به مدت تقریبا یک قرن، به نحوه درمان بیماری‌های باکتریایی بستگی داشته است

پیشگیری از گسترش باکتری‌های مقاوم در فاضلاب‌های شهری

پژوهشگران کره جنوبی سعی دارند راهی برای مقابله با باکتری‌هایی ارائه دهند که در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند و در آب و فاضلاب شهری گسترش می‌یابند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مجله “Environmental Science and Technology”، بهبود مراقبت‌های بهداشتی انسان به مدت تقریبا یک قرن، به نحوه درمان بیماری‌های باکتریایی بستگی داشته است اما اکنون، مقاومت آنتی‌بیوتیکی که توانایی برخی از باکتری‌های جهش‌یافته برای مقابله با آنتی‌بیوتیک‌ها است، تهدید بزرگی برای مراقبت‌های بهداشتی، امنیت غذایی و توسعه اجتماعی در سراسر جهان به شمار می‌رود و می‌تواند بسیاری از پیشرفت‌های تمدن انسانی را به نابودی تهدید کند.

پژوهشگران “موسسه علم و فناوری گوانجو”(GIST) کره جنوبی سعی دارند که این مشکل را از زوایای گوناگون مورد بررسی قرار دهند. پروفسور “یونهو لی”(Yunho Lee)، سرپرست این پژوهش گفت: باکتری‌ها از جمله باکتری‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک‌ و ژن‌های مقاوم آنها، در محیط‌های گوناگون آبی فراوان هستند. بنابراین چنین محیط‌هایی، زمینه‌های خطرناکی برای تولید مقاومت آنتی‌بیوتیکی به شمار می‌روند. باکتری‌های مقاوم می‌توانند در این محیط‌ها، ژن مقاوم خود را به سایر باکتری‌ها منتقل کنند و سطح مقاومت آنتی‌بیوتیکی را در میان اعضای جامعه باکتریایی افزایش دهند. اگر تعیین کنیم که کدام مواد ضدعفونی‌کننده و چه مقدار از آنها می‌تواند مقاومت آنتی‌بیوتیکی و ژن مقاوم در آب آشامیدنی و فاضلاب را به صورت کارآمد از بین ببرد، می‌توانیم سطح عفونت باکتریایی را کاهش دهیم.

پروفسور لی و گروهش در گام نخست برای رسیدن به این هدف، اثر مقادیر گوناگون کلر، ازن و اشعه ماوراءبنفش را بر ژن‌ مقاوم “mecA” که به باکتری “استافیلوکوک اورئوس”(Staphylococcus aureus) تعلق دارد، بررسی کردند. دانشمندان براساس مشاهدات با وضوح بالا که با میکروسکوپ الکترونی صورت گرفته بود، یک مدل واکنشی برای هر ماده ضدعفونی‌کننده در برابر ژن mecA ابداع کردند. آزمایش‌های صورت گرفته، اثربخشی مدل‌ها و روش آنها را تایید کرد.

پروفسور لی گفت: یافته‌های پژوهش ما، یک گام اساسی در تعیین شرایط مطلوب برای عملیات گندزدایی فاضلاب در جهت از بین بردن mecA و کاهش گسترش مقاومت آنتی‌بیوتیکی از طریق سیستم‌های فاضلاب شهری به شمار می‌رود. پژوهش ما با این روش، به صورت قابل توجهی به محافظت از بهداشت عمومی در برابر باکتری‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک کمک می‌کند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.