اخبار 31

پیش‌نویس قطعنامه توقف عملیات نظامی در لیبی روی میز شورای امنیت

پیش‌نویس قطعنامه توقف عملیات نظامی در لیبی روی میز شورای امنیت

شورای امنیت در حال بررسی پیش‌نویس طرح انگلیس برای توقف تیراندازی‌ها در لیبی است، این شورا از تمامی کشورهایی که بر طرف‌های درگیر در لیبی نفوذ دارند، می‌خواهد پایبندی به این قطعنامه را تضمین کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز عربی، دیپلمات‌هایی از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت روز سه‌شنبه طرح پیشنهادی انگلیس برای توقف درگیری‌ها و تیراندازی‌ها در لیبی را دریافت کردند.

در این طرح ورود آزاد و بدون پیش‌شرط کمک‌های بشردوستانه به لیبی که از زمان سرنگونی معمر قذافی، دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ دچار آشوب و درگیری‌ است، خواسته شده است.

جدیدترین درگیری‌ها در لیبی از حدود دو هفته قبل و همزمان با سفر آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به لیبی شکل گرفت و نیروهای مستقر در شرق موسوم به ارتش ملی لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر به سمت ورودی‌های شهر طرابلس پیشروی کردند.

نیروهای حفتر پیش‌بینی می‌کردند ظرف چند روز پیروز شوند اما کابینه فائز السراج که در جامعه جهانی به رسمیت شناخته می‌شود، توانست با کمک گروه‌های شبه‌نظامی در غرب لیبی پیشروی این نیروها در بخش‌های جنوبی طرابلس را متوقف کند.

شورای امنیت روز پنج‌شنبه به شکل غیررسمی نگرانی خود را از این مساله ابراز داشته و همه نیروها را به عدم بالا بردن تنش‌ها و توقف فعالیت‌های نظامی دعوت کرد.

اما دیپلمات‌های کشورهای عضو شورای امنیت اظهار کردند، این شورا به دلیل حمایت روسیه از ارتش ملی لیبی، نمی‌تواند در چند روز آینده بیانیه رسمی را منتشر کند. همزمان آمریکا نیز اعلام کرد که نمی‌تواند با هر متنی که در آن نامی از نیروهای حفتر نیامده، موافقت کند.

در پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت نسبت به فعالیت‌های نظامی در نزدیکی‌ شهر طرابلس در پی آغاز عملیات نظامی نیروهای ارتش ملی که ثبات این کشور را به خطر می‌اندازد، ابراز نگرانی شده است.

در این پیش‌نویس از همه طرف‌ها در لیبی خواسته شده فورا به تنش‌ها پایان داده و به توقف تیراندازی‌ها و همکاری با سازمان ملل برای توقف درگیری‌ها پایبند باشند.

همچنین در پیش‌نویس یاد شده از همه کشورهای عضو خواسته شده از نفوذ خود برای تضمین پایبندی به این قطعنامه استفاده کنند.

برخی از این دیپلمات‌ها خبر دادند، به زودی در این هفته پیش‌نویس قطعنامه به رای گذاشته می‌شود، صدور چنین قطعنامه‌ای به ۹ رای موافق نیاز دارد و اینکه آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه یا چین از حق وتوی خود استفاده نکنند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *