پیوند محکم اسلام و گردشگری
ایسنا/یزد نائب رئیس شورای حوزههای علمیه استان یزد به جایگاه سیاحت و گردشگری در اسلام اشاره و ا روایتی سخن گفت که براساس آن بعضی از یاران حضرت امام زمان(ع)، گردشگرانی هستند که به علت درک مصالح و رساندن پیام حضرت، جهانگردی را به عنوان شغل و پیشه خود قرار دادهاند.
آیت الله «سیدمحمد کاظم مدرسی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا ضمن بیان این که سیاحت و گردشگری در زندگی امامان معصوم(ع) هم نقش فراوانی داشته است، اظهار کرد: گردشگری به تعبیر کنونی، در زندگی ائمه معصوم دارای ثمرات و آثار سازنده بسیار قابل توجهی بوده و به طوری که جامعه اسلامی از سیر و سفر برای رشد کمالات انسانی و غنی ساختن فرهنگ جامعه، بهره گرفته است.
وی با بیان این که تعدادی از یاوران امام زمان(عج) افرادی هستند که از آنها در بعضی از کتب با عنوان «المراوتالسیاح» یاد شده است، گفت: از این افراد به عنوان مجاهدان یاد شده و این در حالیست که در معنای صرف ،کلمهی جاهد به معنی جنگجو نیست بلکه به معنای تلاشگران بیبدیل است.
وی اضافه میکند: در کتاب «الملاحم و الفتن» در صفحه ۲۰۲ نقل میشود که بعضی از یاران حضرت امام زمان (ع) در دنیا، گردشگرانی هستند که به علت درک مصالح و رساندن پیام حضرت، جهانگردی را به عنوان شغل و پیشه قرار میدهند.
مدرسی با تاکید بر این که حکومت جهانی و کارگزاری ملیتها و فرهنگهای گوناگون و آشنایی عمیق با تاریخ و جغرافیا و فرهنگها ایجاب میکند که با مردم جهان در ارتباط باشیم، تصریح میکند: یاران حضرت ولی عصر(عج) با گردش در کرانههای جهان، خود را برای خدمت به اسلام آماده میکنند.
وی با اشاره به این که روایاتی در مورد دیگر ائمه و پیوند آنها با گردشگری وجود دارد، تصریح کرد: در روایتی به نقل از امام صادق(ع) موجود است که امام حسن مجتبی(ع) در زمان حکومت امیرالمومنان(ع) به درخواست سلطان روم، پیرامون پارهای از مسائل کلامی و مشکلاتی که میان اسلام و مسیحیت در رابطه با علم کلام وجود داشت، به آنجا سفر کردند.
امام جمعه بخش مرکزی با ذکر این مطلب که امام در این سیاحت و گردشگری به تعبیر کنونی، پارهای از عقاید اسلامی را برای مسیحیان و یهودیان آن زمان بیان کردند، گفت: حاکم روم هم پیکرههایی از پیامبران را که نیاکان او به یادگار گذاشته بودند، به حضرت نشان داد و خواستار شناسایی آنها شدند و امام یکایک آن پیکرها را شناسایی کردند که این روایت نیز در بهارالانوار جلد ۱۰ صفحه ۳۶ وجود دارد.
وی با اشاره به دستاوردهای این سفر برای اسلام، تصریح کرد: این سفر، تاثیر زیادی در نگرش رومیان نسبت به اسلام علوی برجای گذاشت و همچنین امام باقر(ع) هم در زمانی که به فرمان حشام ابن عبدالملک از مدینه به شام رفتند، در فرصتهای به دست آمده، با امام صادق(ع) به میان مردم میرفتند و به اقشار مختلف مردم آگاهی میدادند و این مقوله نیز در بهار الانوار جلد ۱۰ صفحه ۱۴۹ قابل رویت است.
مدرسی در مورد سفر امام رضا(ع) از مدینه به مرو نیز اظهار کرد: امام هشتم شیعیان برای توسعه فرهنگ دین سفر کرد و در برخی محلها نیز مدتی سکونت کردند به طوری که براساس شواهد تاریخی دو ماه هم در یزد حضور داشتند که سفری تاریخی، هدفمند و پاک است.
نائب رئیس شورای حوزههای علمیه استان نسبت به الزامات توسعه گردشگری در ایران تصریح کرد: باید به توجه اسلام نسبت به گردشگری و سیاحت و جهانگردی اهتمام کنیم، البته در فرهنگ اسلامی ما، گردشگری علاوه بر الزامات قانونی مانند سایر کشورها، الزامات شرعی و اخلاقی هم دارد که باید طرفین رعایت کنند.
مدرسی در پایان خاطرنشان کرد: مسلمانان باید نسبت به گردشگران وگردشگران نیز باید نسبت به شرایط داخلی کشور ما توجه کرده و الزامات شرعی و قانونی و اخلاقی را مورد توجه قرار دهند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا