اخبار

پیچیدگی اوضاع رابطه آمریکا و روسیه در آستانه نشست بایدن-پوتین

پیچیدگی اوضاع رابطه آمریکا و روسیه در آستانه نشست بایدن-پوتین

“جو بایدن”، رئیس‌جمهور آمریکا در آستانه دیدار با “ولادیمیر پوتین”، رئیس‌جمهور روسیه در نشستی که برای ماه آینده برنامه‌ریزی شده، نشان داده حتی اگر پیشنهاد “گفت‌وگوی متفکرانه” را هم بدهد، باز هم مایل به تحریم کردن مسکو بابت حملات سایبری و دخالت در انتخابات است.

به گزارش ایسنا به نقل از ان‌پی‌آر، بایدن ماه گذشته هنگام اعمال تحریم‌های جدید برای روسیه، گفت: ما یک رابطه باثبات و قابل پیش‌بینی می‌خواهیم.

اما تنش‌ها در واشنگتن به خاطر سیاست روسیه، رسیدن بایدن به هدفش را سخت‌تر کرده است.

“ساموئل چاراپ”، که در دولت اوباما سمت مشاوره در مورد مسائل کنترل تسلیحاتی را بر عهده داشته، اظهار کرد: داشتن هرگونه دیدگاهی جز نظرات تهاجمی نسبت به مسائل روسیه در انظار عمومی خطرناک شده است.

از جمله این موارد می‌توان به مورد “متیو روجانسکی” اشاره کرد. زمانی که کاخ سفید در حال بررسی استخدام روجانسکی، مدیر مؤسسه کنان مرکز ویلسون برای سمت مهمی در شورای امنیت ملی بود، یک کارزار تهاجمی در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاد. روجانسکی به قرار داشتن در سیاهه پرداخت کرملین و ضداوکراینی بودن متهم شد.

“توماس گراهام”، که مشاور ارشد جورج بوش در مورد روسیه بود، اظهار کرد دیدگاه‌های روجانسکی اشتباه برداشت شده و شخصیت او لکه‌دار شده است.

گراهام گفت: گروهی از افراد هستند که به شبکه‌های اجتماعی هجوم می‌آورند و سعی دارند دست به تخریب شرافت افرادی بزنند که با دیدگاه‌های آن‌ها در مورد روسیه مخالف هستند و از این موضوع به عنوان راهی برای کنترل بحث استفاده می‌کنند.

گراهام به تهیه نامه سرگشاده‌ای به امضای ده‌ها تن از مقامات پیشین اقدام کرد که انتقاد از روجانسکی را تند و زننده می‌دانستند.

نویسندگان این نامه نوشتند: حملات شخصی به آقای روجانسکی هم قصد آسیب به اعتبار آقای روجانسکی و هم ساکت کردن بحث سیاسی را داشته‌اند. از نظر ما این بسیار خطرناک است.

بایدن نخستین رئیس‌جمهوری نیست که با سیاست خارجی و داخلی روسیه درگیر است.

“جورج بوش”، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۰۱ گفته معروفی داشت و آن هم اینکه به چشمان پوتین زل زده و روح او را حس کرده است. “باراک اوباما” نیز خواستار شروع مجددی در روابط با روسیه شده بود.

پس از آن هم نوبت به “دونالد ترامپ”، رئیس‌جمهور سابق آمریکا رسید که مرتباً اطلاعاتی را که نشان می‌داد روسیه سعی داشته به او در پیروزی انتخاباتی کمک کند، رد می‌کرد.

ترامپ در نشست ۲۰۱۸ خود با پوتین در هلسینکی، گفت: من با پوتین هستم، و او همین الان گفت که روسیه نقشی نداشته است. من دلیلی نمی‌بینم که روسیه در این موضوع نقش داشته باشد.

تحلیل‌گران روس می‌گویند ۴ سال پرسش در مورد رابطه ترامپ با روسیه، موضوعی که از قبل دشوار بوده را پیچیده‌تر هم کرده است.

چاراپ گفت، کارزار علیه روجانسکی تنها یک مثال از مسئله بزرگ‌تر است. در این مقطع حساس در رابطه با روسیه، به ویژه در آستانه نشست بایدن-پوتین، باید بحث مفصلی صورت گیرد.

وی گفت: اینجا موضوع بحث سیاست عمومی مطرح است و اینکه آیا می‌توانیم بحث و گفت‌وگوی بازی داشته باشیم و افراد با تنوعی از دیدگاه‌ها بدون برچسب خوردن، اظهارنظر کنند یا خیر.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *