تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 21 اکتبر 2021 - 21:30
کد خبر : 7451

پیگیری مرگ ۱۷۰ فوک خزری از طریق وزارت امور خارجه

پیگیری مرگ ۱۷۰ فوک خزری از طریق وزارت امور خارجه

مدیر کل دفتر حفاظت از زیست بوم های دریایی و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از تدوین برنامه اقدام ملی برای حفاظت از فوک خزری – که گونه‌ای در معرض انقراض است – خبر داد. به گزارش ایسنا داود میرشکار با تاکید بر اینکه هدف از تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری این

پیگیری مرگ ۱۷۰ فوک خزری از طریق وزارت امور خارجه

مدیر کل دفتر حفاظت از زیست بوم های دریایی و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از تدوین برنامه اقدام ملی برای حفاظت از فوک خزری – که گونه‌ای در معرض انقراض است – خبر داد.

به گزارش ایسنا داود میرشکار با تاکید بر اینکه هدف از تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری این است که اقدامات مربوط به حفاظت از این گونه در معرض انقزاض به‌صورت یکپارچه در ک+شور انجام شود، اظهار کرد: درصددیم تا از موازی‌کاری بین ارگان‌ها و سازمان‌های مردم نهاد خودداری کنیم.

وی با بیان اینکه برنامه اقدام ملی با نظارت سازمان حفاظت محیط زیست و با همکاری و تلاش سازمان‌های مردم‌نهاد و همه ارگان های ذیربط انجام می شود، اظهارکرد: فوک خزری تنها گونه پستاندار دریای خزر محسوب می‌شود و این گونه در سال‌های اخیر به‌شدت در معرض خطر انقراض قرار گرفته است.

مدیر کل دفتر حفاظت از زیست بوم‌های دریایی و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست درمورد چالش‌های موجود بر شرایط زندگی فوک خزری گفت: متاسفانه در دریای خزر با چالش‌هایی مواجه هستیم ازجمله فعالیت‌های صید و صیادی، ورود آلاینده‌های خشکی به دریا، ورود عوامل بیماری‌زا به‌ویژه بیماری ویروسی، شکار فوک خزری در شمال دریای خزر، کاهش سطح یخ و تردد یخ‌شکن ‌ها در مناطقی که فوک های خزری زادآوری می‌کنند و دوران نوزادی را می‌گذرانند، نداشتن سواحل حفاظت شده برای ساحل گذرانی فوک خزری و عدم شناخت صیادان از اهمیت این گونه.

میرشکار همچنین با تاکید بر تلاش سازمان حفاظت محیط زیست و دفتر حفاظت از زیست بوم‌های دریایی و سواحل دریایی به منظور توانمندسازی سازمان‌های مردم نهاد برای فوک خزری در معرض خطر انقراض، تصریح کرد: یک مرکزی به نام مرکز امداد و نجات فوک خزری نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح منطقه‌ای فعال است و اهم فعالیت‌های آن انجام هماهنگی‌های منطقه‌ای برای حفاظت از فوک خزری است.

وی ادامه داد: برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی برای جامعه هدف متفاوت ازجمله دانش آموزان، کارشناسان، مدیران، ارگان‌های نظامی و انتظامی و ایجاد معیشت جایگزین برای حفاظت از فوک خزری و توانمندسازی بانوان خانه دار که در حوزه خزر هستند، در دستور کار قرار دارد.

مدیر کل دفتر حفاظت از زیست بوم‌های دریایی و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: چند سالی است متاسفانه شاهد مرگ و میر تعداد زیادی فوک خزری هستیم و اخیرا نیزلاشه ۱۷۰ فوک به ساحل آمده است.

میرشکار با تاکید بر پیگیری علت مرگ فوک‌ها، به مذاکره با روسیه از طریق وزارت امور خارجه اشاره کرد و گفت: از طریق وزارت امور خارجه موضوع را پیگیری و با روسیه مکاتبه می‌کنیم تا علل و دلایل این اتفاق را به‌صورت رسمی دریافت کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد که روسیه پاسخ مناسب را سریع تر بدهد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در آمار سال ۲۰۰۶، تعداد فوک‌های خزری ۱۰۰ هزار برآورد شده بود اما گفته می‌شود که از ابتدای قرن بیستم جمعیت این گونه کاهش ۹۰ درصدی یافته است و اکنون در معرض انقراض است. فوک‌های خزری تنها گونه پستاندار دریای خزر هستند و در تعادل اکولوژیک و سلامت اکوسیستم نقش به‌سزایی دارند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.