اخباراستان هااقتصاد

چرا بازسازی خانه سیل‌زدگان ابرکوه به کندی پیش می‌رود؟

چرا بازسازی خانه سیل‌زدگان ابرکوه به کندی پیش می‌رود؟

 به دنبال وعده مسئولان جهت ساخت ۱۴ واحد مسکونی برای سیل‌زدگان روستای فیروزآباد ابرکوه تاکنون هفت میلیارد ریال جهت این امر هزینه شده ولی برخی اهالی جهت گرفتن ۷۵۰ میلیون ریال تسهیلات کم بهره و بلاعوض اقدام نکرده و عملاً پیشرفت چندانی حاصل نشده است.

روز شانزدهم آذر ماه سال ۱۳۹۹ بود که به علت وقوع بارش‌های فراوان و همچنین روان شدن سیلاب در منطقه فیروزآباد، سیل‌بندهای غیرمجاز که توسط برخی مزرعه‌داران و کشاورزان ایجاد شده بود، تخریب و سیل ویرانگر وارد روستای گردشگری فیروزآباد شد و خسارت بسیاری به ساکنین و به ویژه قلعه‌نشینان این روستا وارد کرد.
بسیاری از خانه‌های روستائیان در قلعه تاریخی این روستا کاملاً تخریب و برخی خانه‌ها نیز در داخل و خارج از قلعه غیرقابل سکونت شد. البته به دنبال وقوع این حادثه جلسات متعدد ستاد بحران تشکیل و مقرر شد با پرداخت خسارت بیمه، تسهیلات بلاعوض و تسیهلات کم بهره برای ساخت و بازسازی خانه‌ها به اهالی اعطا شود.
«محسن سالاری» دهیار روستای فیروزآباد با گذشت قریب به هشت ماه از وقوع سیل در این روستا در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: تا کنون مبلغ هفت میلیارد ریال جهت ساخت ۱۴ واحدی که قرار بر احداث آنها بود، هزینه شده است اما فقط چهار واحد تا مرحله اجرای سقف رسیده و مابقی هنوز در مرحله شناژ کف و زیرسازی باقی‌مانده است.
وی با بیان این که می‌توان پیشرفت فیزیکی ساخت خانه‌ها را حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد ارزیابی کرد، ادامه می‌دهد: تاکنون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همکاری‌های لازم را با دهیاری داشته، برخی از بانک‌ها نیز تسهیلات را پرداخت کرده و برخی نیز علی‌رغم انجام اقدامات لازم توسط اهالی، مدعی هستند که هنوز اعتباری جهت پرداخت تسهیلات ندارند.
سالاری همچنین از کم‌کاری و پیگیری نکردن برخی اهالی جهت اخذ تسهیلات خبر می‌دهد و اظهار می‌کند: تعدادی از روستائیان خودشان امور مربوط به گرفتن وام را پیگیری نکرده و حاضر به رفع مشکلات حساب خود در بانک نشدند تا بتوانند سریع‌تر تسهیلات را دریافت کنند به طوری که تنها چهار نفر در این روستا اقدامات لازم را انجام داده و تسهیلات مورد نظر را دریافت کرده‌اند.
«محمود حاصلی» بخشدار بخش مرکزی ابرکوه نیز پیشرفت فیزیکی این خانه‌ها را ۵۰ درصد ذکر می‌کند و می‌گوید: از ابتدا بنا بر این بود که خانه‌ها را تا مرحله اجرای سقف انجام داده و تحویل سیل‌زدگان دهیم تا مابقی را خودشان انجام دهند لذا مقرر شد افراد به بانک‌های عامل معرفی و به هر نفر ۶۰ میلیون تومان تسهلات چهار درصد و ۱۵ میلیون تومان نیز بلاعوض دریافت کنند.
وی تأکید می‌کند: قطعاً بانک‌ها ضوابط خاص خود را دارند و باید بر طبق آنها اقدام شود اما برخی اهالی خودشان پیگیر نبوده و خواسته‌های بانک را انجام نمی‌دهند تا بتوانند هر چه زودتر تسهیلات را دریافت کنند، البته در این باره حتی به مالکان اخطار کتبی نیز داده شده که متأسفانه بی نتیجه بوده است.
حاصلی در پایان خاطرنشان کرد: دولت و دهیاری متعهد شده‌اند تا خانه‌ها را تا مرحله اجرای سقف در بازه زمانی اول مهرماه به اهالی تحویل دهند که این امر منوط به دریافت تسهیلات توسط اهالی است.
منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *