اخبار 33

چرا چهارمحال و بختیاری قطب کشاورزی نشد؟

چرا چهارمحال و بختیاری قطب کشاورزی نشد؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: نمی‌توان انتظار داشت که در زمینه تمامی محصولات کشاورزی از جمله غلات، حبوبات، علوفه و … در استان به قطب تولیدی تبدیل شویم، زیرا اراضی به اندازه کافی در اختیار نداریم.

حسن جهانبازی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه کشاورزی شاخصه‌های مختلفی دارد، اظهار کرد: نمی‌توان انتظار داشت که در زمینه تمامی محصولات کشاورزی از جمله غلات، حبوبات، علوفه و … در استان به قطب تولیدی تبدیل شویم، زیرا اراضی به اندازه کافی در اختیار نداریم، اما می‌توان با استفاده بهینه از ظرفیت‌ها در تولید برخی محصولات خاص به قطب تولید محصولات کشاورزی تبدیل شویم.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی چهارمحال و بختیاری افزود: خوشبختانه در تولید برخی از محصولات در استان  عمکرد قابل قبولی داشتیم، برای مثال در بحث شیلات که از زیر شاخه‌های تولید محصولات کشاورزی است، در حال حاضر رتبه اول تولید ماهیان سردآبی را به خود اختصاص دادیم، همچنین در تولید سیب‌زمینی نیز جزو استان‌های برتر کشور هستیم.

وی با تاکید بر اینکه برای استفاده از تمامی ظرفیت‌ها در حوزه کشاورزی نیازمند اقدامات آموزشی و ترویجی هستیم، بیان کرد: به‌طور مثال اگر نگهداری دام برای دامدار صرفه اقتصادی چندانی ندارد، می‌توان با اقدامات پژوهشی و جایگزینی نژادهای با بهره‌وری بالا و چند قلوزایی برای بهره‌بردار درآمدزایی کنیم و تولید را نیز افزایش دهیم.

جهانبازی در ادامه با اشاره به کشت گیاهان دارویی در چهارمحال و بختیاری، یادآور شد: اراضی قابل توجهی در استان در طول سالیان اخیر زیر کشت گیاهان دارویی قرار گرفته است، اما باتوجه به اینکه این کشت‌ها به‌صورت متمرکز نبودند، نمود عینی آن را مشاهده نمی‌کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: کشت متمرکز محصولات مزایای بسیاری دارد و می‌توان از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود به‌خوبی استفاده کرد، همچنین نظارت و مدیریت به خوبی انجام می‌شود و می‌توان بسیار سریعتر به اهداف تعیین شده رسید.

وی در خصوص مزایای یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی، توضیح داد: زمانی‌که اراضی کشاورزی متمرکز می‌شوند، می‌توان با مدیریت بهترین شیوه کشت، داشت و برداشت را انتخاب کرد، همچنین در این اراضی، کشاورزی مکانیزه به راحتی امکانپذیر است و صرفه اقتصادی بالاتری برای بهره‌بردار دارد، زیرا راندمان در این روش افزایش پیدا می‌کند.

جهانبازی بیان کرد: قانون اجازه یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی را صادر کرده است و از خرد شدن اراضی کشاورزی جلوگیری به‌عمل می‌آید.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی چهارمحال و بختیاری با اشاره به افزایش کشت گلخانه‌ای در برخی از استان‌های کشور از جمله یزد، گفت: چهارمحال و بختیاری یک استان سردسیر است، بنابراین در فصل زمستان نیاز به گرمایش گلخانه‌ها دارد و این مسئله موجب افزایش هزینه‌های تولید نسبت به سایر استان‌های گرمسیر می‌شود.

وی اضافه کرد: کشت گلخانه‌ای صرفه اقتصادی بالایی دارد، اما برای دست‌یابی به این امر باید به سمت احداث شهرک‌های بزرگ گلخانه‌ای حرکت کنیم، بازاریابی و مدیریت گلخانه در این روش آسان‌تر است، یک فعالیت زمانی رونق پیدا می‌کند که آثار اقتصادی آن در جامعه نمایان شود، کشت محصول در مجتمع‌های بزرگ می‌تواند بازاریابی، حمایت فنی و اقتصادی را نیز تسهیل کند.

جهانبازی با بیان اینکه منابع آبی بسیار خوبی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، تصریح کرد: اما تمامی این منابع در دسترس قرار ندارند، بنابراین باید به سمت کشت گیاهان دارویی مانند موسیر، آویشن و … در اراضی شیب‌دار برویم، تا بتوان با استفاده از بارش‌های طبیعی به تولید محصول دست پیدا کرد، امروز کشت غلات در اراضی زیراشکوب جنگل صرفه اقتصادی ندارد، بنابراین می‌توان کشت گیاهان دارویی را در این اراضی جایگزین کرد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی چهارمحال و بختیاری در پایان خاطرنشان کرد: ایجاد مرکز تولید نشاء گیاهان دارویی غرب کشور در این استان در سفر رئیس مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داده شد، امید است با تصویب آن اتفاقات خوبی در این حوزه رقم بخورد، کشت گیاهان دارویی در دشت‌هایی که دچار کم‌آبی هستند، یک راهکار مناسب برای تامین معیشت و اقتصاد کشاورزان در شرایط خشکسالی و کم‌آبی است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *