در چند هفته آخر سال ۲۰۲۱، صدها میلیارد دلار پول نقد در دست سرمایهگذاران بزرگ قرار گرفته است و این ذخیره پولی زمینه را برای انتقال به سهام در سال جدید فراهم میکند.
به گزارش ایسنا به نقل از سی ان بی، بر اساس دادههای شرکت گلدمن ساکس، سرمایهگذاران هفته گذشته بیش از ۴۳ میلیارد دلار به صندوقهای بازار پول افزودند که این میزان مجموع وجه نقد جمعآوریشده در هفت هفته گذشته را به ۲۲۶ میلیارد دلار رساند.
دادهها نشان میدهد که با وجود افزایش سهام، ذخیره بازار پول در سال ۲۰۲۱ کاهش نیافته بهطوریکه داراییهای تحت مدیریت به صورت معادل نقدی نزدیک به رکورد ۴.۷ تریلیون دلار بوده است.
اسکات روبنر، تحلیلگر بخش بازارهای جهانی گلدمن ساکس گفت: فرضیه اصلی من این است که در اوایل سال ۲۰۲۲ پس از جلسات تخصیص دارایی اتاق هیئت مدیره در دسامبر، پول از نقدینگی با بازده واقعی منفی همچنین از اوراق قرضه خارج میشود.
روبنر افزود: بازخورد تا حد زیادی این خواهد بود که سرمایهگذاران با افزایش تورم پول نقد زیادی در اختیار دارند.
بر اساس نظرسنجی ماهانه مدیر صندوق بانک آمریکا، تخصیص نقدی سرمایهگذاران از نوامبر تا دسامبر ۱۴ درصد افزایش و به ۳۶ درصد رسید که بالاترین میزان قرار گرفتن در معرض نقدینگی از ماه مه ۲۰۲۰ است.
بسیاری از جابجایی پول نقد ممکن است در ژانویه رخ دهد و طبق گفته گلدمن، ژانویه معمولا ۱۳۴ درصد از جریانهای سالانه را تشکیل میدهد، به این معنی که در این ماه معمولا جریان ورودی زیادی وجود دارد در حالی که بقیه سال دارای جریان خالص خروجی است.
این مورد به نظریه قدیمی وال استریت در مورد «اثر ژانویه» اشاره میکند؛ در ماه اول سال یک رالی فصلی (بازه زمانی است که قیمت سهام و شاخص بازار دائما رشد میکند) در سهام وجود دارد.
به نظر میرسد که بازار در پایان سال با جهش سهام در یک رالی کاهشی، ابهامهای بزرگ را پس از اینکه فدرال رزرو از کاهش بیشتر خرید ماهانه اوراق قرضه خود خبر داد، پشت سر گذاشته است.
استراتژیستهای موسسه بلک راک در چشمانداز بازار ۲۰۲۲ خود گفتند: «ما شاهد بازده مثبت سهام در یک سال دیگر به همراه یک سال کاهشی برای اوراق قرضه هستیم. بانکهای مرکزی شروع به افزایش نرخ خواهند کرد اما نسبت به تورم تحمل بیشتری خواهند داشت همچنین به دلیل سویههای جدید ویروس کرونا شروع مجدد قدرتمند فعالیت اقتصادی به تعویق خواهد افتاد اما از مسیر خارج نخواهد شد.»
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0