چشمانداز جهاددانشگاهی فارس در زمینه مراکز رشد و نوآوری
ایسنا/فارس رئیس جهاددانشگاهی فارس با اشاره به اهمیت توجه به مقوله کارآفرینی در دنیای امروز به تبیین چشمانداز این نهاد در حوزه مراکز رشد و نوآوری شغلهای جدید پرداخت و گفت: جهاددانشگاهی همیشه در حوزه علوم دانشبنیان پیشرو بوده و هست و تلاش کرده است همراه با جوامع علمی کشور به این حوزه ورود کند.
دکتر مظاهر بابایی شنبه ۲۶ تیر در جمع خبرنگاران به تشریح برنامههای این نهاد در حوزه کارآفرینی و توسعه اکوسیستم آن و چشمانداز جهاددانشگاهی در این حوزه پرداخت و گفت: در دنیای امروز و در حال تحول موفقیت شامل جوامع و سازمانهایی میشود که بتوانند یک رابطه معنیداری بین منابع کمیاب، قابلیتهای مدیریتی و کارآفرینی منابع انسانی برقرار کنند، یعنی جامعه و سازمان در مسیر توسعه و حرکت رو به جلو و با شتابی داشته باشد که بتواند با ایجاد بسترهای لازم منابع انسانی خود را به دانش و مهارت کارآفرینی مولد تجهیز کند که با استفاده از آنها این توانمندی ارزشمند را به سوی ایجاد ارزش و حصول رشد و توسعه و مدیریت هدایت کند.
وی به نقش کلیدی کارآفرینی در جوامع توسعه یافته اشاره و اضافه کرد: امروزه که کار و فعالیت شکل جدیدی را به خودش اختصاص داده و به سوی خودکارفرمایی و خود اشتغالی در حرکت است، کارآفرینی و کارآفرینان نقش کلیدی در روند توسعه و پیشرفت اقتصاد جوامع مختلف دارند. کشورهایی مثل کره جنوبی، ژاپن و هند مملو از فعالیتهای چشمگیر کارآفرینانی هستند که امروز توانستند به توسعه یافتگی کشور خود کمک کنند.
بابایی با ذکر این نکته که کارآفرینان تنها به ایجاد فرصتهای شغلی جدید نمیپردازند بلکه با ساختار تفکر و تحرک و فرهنگ لازم دست به تخریب خلاق میزنند تا از دل ویرانههای کهن، بنای رفیع آبادانی و پیشرفت را به وجود آورند، گفت: با توجه به نقش و اهمیت کارآفرینی و سابقه درخشانی که کارآفرینان در توسعه بسیاری از کشورها و همچنین با توجه به مشکلات اقتصادی زیادی که کشور ما با آن مواجه است، میطلبد که ترویج و اشاعه مطلوب کارآفرینی، بسترسازی برای فرهنگ حامی کارآفرینان و مهمتر از همه تربیت افراد به ویژه تحصیل کرده و کارآفرین سازمانی که برای تمام جوامع به خصوص جوامع در حال توسعه مثل ایران دارای اهمیت و ضرورت حیاتی است را مدنظر قرار دهیم.
وی با بیان اینکه یکی از مواردی که میطلبد در اکوسیستم کارآفرینی قرار گیرد، تربیت نیروی انسانی یا منابع انسانی توانمند با تفکر کارآفرینی است، گفت: در حال حاضر با توجه به اهمیتی که این حوزه دارد میتوانیم از ظرفیت افراد تحصیلکرده در تحصیلات تکمیلی و شرکتها و مؤسسات دانشبنیان استفاده کنیم چرا که اینها ابزارهایی هستند که میتوانند باعث توسعه اقتصادی کشور شوند.
رئیس جهاددانشگاهی استان فارس یادآور شد: امروز جوانان تحصیل کردهای داریم که با حداقل امکانات توانستهاند با اتکا به تواناییهای خود در عرصههای ملی و بینالمللی بدرخشند.
بابایی، توسعه منابع انسانی کارآفرینی را یکی از اولویتهایی دانست که امروز باید در کشور وجود داشته باشد و ادامه داد: باید در آموزشها و یادگیریها چنین نگاهی وجود داشته باشد زیرا کارآفرینی و خوداشتغالی از مواردی هستند که میتوانند ما را در این برهه از زمان کمک دهند و باعث رشد و پیشرفت کشورمان شوند.
رئیس جهاددانشگاهی فارس با بیان اینکه تربیت نیروی انسانی توانمند نیاز به یکسری زیرساختها دارد و باید این زیرساختها تأمین شود تا بتواند به آن جایگاه لازم برسد، مهمترین زیرساخت را زیرساختهای آموزشی توصیف کرد که باید با روشهای نوین آموزشی بتواند تربیت نیروهای کارآفرین و خلاق را داشته باشد.
وی ظرفیتهای جهاددانشگاهی را در این حوزه برشمرد و با ذکر این نکته که این نهاد همیشه در حوزه علوم دانشبنیان پیشرو بوده و هست و تلاش کرده همراه با جوامع علمی کشور به این حوزه ورود کند، گفت: جهاددانشگاهی فارس هم جدا از این قصیه نبوده است به عنوان مثال طی چند سال اخیر افتتاح مرکز نوآوری و شتابدهی جزو گامهای اولی بود که این واحد در راستای ایجاد اشتغال بر اساس نوآوری و خلاقیت برای افراد و صاحبان ایده و اتصال آنان به بازار کرد.
بابایی گفت: مراکز نوآوری و شتابدهی مراکزی هستند که دریافت ایده، مشاوره، تشکیل تیم و شرکت و حمایتهایی جز این را میتواند داشته باشد لذا با توجه به ظرفیت و نیازهایی که در استان داشتیم از همان روزهای اول بر آن شدیم که ظرفیت بیشتری را در این حوزه در استان ایجاد کنیم.
رئیس ایسنا منطقه فارس، با بیان اینکه راهاندازی یک مرکز رشد یا یک پارک میتوانست این اتفاق را برای مجموعه رقم زند، گفت: خوشبختانه با حمایتهایی که مجموعه جهاددانشگاهی از واحد فارس داشتند، توانستیم این مهم را رقم بزنیم و پارک فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی واحد فارس را راهاندازی کنیم. این پارک با همکاری پارک ملی فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی و جهاددانشگاهی و پارک علوم و فناوریهای استان در سال ۹۹ افتتاح کردیم تا خدمات ارزندهای برای مردم استان و جوانان تحصیل کرده داشته باشیم.
وی هدف از راهاندازی این پارک را ورود به حوزههای فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی دانست که ۱۲ حوزه را شامل میشود و ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای خوب مذهبی، فرهنگی، گردشگری و تاریخی استان فارس و همچنین ضرورت توجه به بحث اقتصاد فرهنگی و تولید ارزشافزوده و برندسازی و استانداردسازی و ایجاد بازارهای داخلی و فرایندی برای صادرات چنین مجموعهای را در استان راهاندازی کردیم.
بابایی گفت: تلاش کردهایم تا این مرکز بتواند همه ظرفیتهای استان را مدنظر قرار دهد و در این زمینه ظرفیتهای بسیار خوبی هم شناسایی شده است.
وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به اینکه جهاددانشگاهی بتواند به سهم خود ظرفیتهای فارس در صنایع نرم را به کار گیرد، گفت: این نهاد در حوزههای جوانان، خلاقیت و نوآوری در اشتغال فعالیتهای خوبی داشته است که اهم آنها آموزش مشاغل خانگی ۳ هزار نفر در استان فارس با همکاری وزارت کار، رفاه و تعاون، برگزاری طرحهای منش و سربازماهر با ادارهکل ورزش و جوانان بوده است.
رئیس جهاددانشگاهی فارس خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم که این مجموعه در افق ۱۵ ساله طی سه دوره پنج ساله یکی از ۵ قطب اصلی تولید محصولات خلاق فرهنگی و رسانهای در سطح آسیا و سرآمد و ممتاز در عرصه تجاریسازی محصولات فناورانه و خلاق فرهنگی باشد.
منبع:ایسنا