اخبار 24

چپ‌های آلمان خواهان بررسی اخراج سفیر آمریکا در پارلمان شدند

چپ‌های آلمان خواهان بررسی اخراج سفیر آمریکا در پارلمان شدند

حزب چپ‌های آلمان خواهان آن شده‌اند تا امکان اخراج سفیر آمریکا از این کشور در پارلمان آلمان بررسی شده و به رأی گذاشته شود. برخی سیاستمداران آلمان سفیر آمریکا را به مداخله در مسائل داخلی آلمان متهم می‌کنند.

به گزارش ایسنا، انتقاد از ریچارد گرنل، سفیر ایالات متحده در آلمان روز به روز بیشتر می‌شود. به اعتقاد حزب چپ‌های آلمان گرنل “به طور فعال در مناسبات خارجی و بازرگانی آلمان” مداخه می‌کند.

حزب مزبور از این رو درخواست کرده که امکان اخراج سفیر آمریکا از آلمان در مجلس آلمان، بوندس‌تاگ، مورد بررسی قرار گیرد و در پارلمان آلمان به رأی گذاشته شود.

طبق گزارشی که امروز جمعه ۹ فروردین در روزنامه “بیلد” منتشر شده، فراکسیون چپ‌های آلمان در تلاشند که درخواست‌شان ظرف روزهای آینده در دستور کار پارلمان این کشور قرار گیرد.

حزب چپ‌های آلمان در راستای درخواست خود مواردی از مداخله‌های ریچارد گرنل را برشمرده است. در این راستا می‌توان از جمله به اظهارات سفیر آمریکا در رابطه با پروژه خط لوله انتقال گاز روسیه به آلمان، موضع و سیاست‌های آلمان در قبال کمپانی چینی “هوآوی” و همچنین معاملات تجاری شرکت‌های آلمانی با ایران اشاره کرد.

گرنل در بهمن ماه گذشته در گفت‌گویی با روزنامه “فرانکفورتر آلگماینه” اعلام رسمی ثبت سامانه “اینستکس” را تلاش برای دور زدن تحریم‌های آمریکا توصیف و تاکید کرد که چنین کاری “قابل توصیه” نیست.

یکی دیگر از موانع ادامه همکاری شرکت‌های بزرگ آلمانی با ایران، استفاده آنها از دلار در بخش بزرگی از مبادلات بین‌المللی است و استفاده از دلار در تجارت تهران مشمول تحریم‌های واشنگتن می‌شود.

گرچه سازوکار “اینستکس” هنوز به درستی عملیاتی نشده و در کارآمدی آن تردیدهای زیادی وجود دارد، دولت آمریکا با آن به شدت مخالف است و به کشورهای اروپایی نسبت به دور زدن تحریم‌ها هشدار می‌دهد.

گرنل در گفت‌وگوی خود با فرانکفورتر آلگمانیه از سه کشور اروپایی طرف توافق هسته‌ای با ایران و اتحادیه اروپا، یعنی آلمان، فرانسه و بریتانیا به خاطر آنچه “بی‌اعتنایی” به سیاست‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی خوانده به شدت انتقاد کرده بود.

آخرین موردی که اظهارات مداخله‌آمیز سفیر آمریکا در برلین باعث خبرساز شدن او شد، اظهارات انتقادی او درباره بودجه دفاعی آلمان است.

در بودجه دولت آلمان که برای سال ۲۰۲۰ و برنامه میان‌مدت تا سال ۲۰۲۳ پیش‌بینی شده، قرار است که دو میلیارد یورو به حوزه دفاعی این کشور اضافه شود. همچنین میزان پرداخت دولت آلمان به ناتو قرار است ۱،۳۷ درصد افزایش و پس از پنج سال دوباره به ۱،۲۵ درصد تقلیل یابد.

اعلام این خبر بلافاصله انتقاد گرنل را به دنبال داشت. او انتقاد کرده بود که آلمان با این برنامه‌ریزی مالی از اهداف ناتو فاصله گرفته است.

سفیر آمریکا تصریح کرده بود: «اینکه دولت آلمان فکر می‌کند پرداخت‌هایش برای عملیات نظامی را که همین طوری هم قابل قبول نیستند، باز هم کاهش بدهد، پیامی است ناآرام‌کننده که آلمان برای ۲۸ متحدش در ناتو می‌فرستد.»

اظهارات انتقادآمیز گرنل نیز به نوبه خود، خشم برخی از سیاستمداران آلمان را برانگیخت، از جمله ولفگانگ کوبیکی، معاون رئیس حزب دموکرات آزاد این کشور که خواستار اخراج گرنل از آلمان شده است.

کارستن اشنایدر از فراکسیون حزب سوسیال دموکرات در پارلمان آلمان رفتار گرنل را با “رفتار یک لات” مقایسه کرده و در واکنش به سخنان سفیر آمریکا گفته بود که گرنل به روابط آلمان و آمریکا آسیب می‌رساند.

ریچارد گرنل از نخستین و پروپا قرص‌ترین حامیان دونالد ترامپ به شمار می‌رود. پشتیبانی او از ترامپ از ابتدای ورودش به مبارزات انتخابات ریاست جمهوری و زمانی آغاز شد که هنوز بسیاری از اعضای ارشد حزب جمهوری‌خواه به کاندیداتوری دونالد ترامپ روی خوش نشان نمی‌دادند.

گرنل در آوریل سال ۲۰۱۸ میلادی به عنوان سفیر آمریکا در آلمان معرفی شد. در آن زمان ۵۶ سناتور آمریکایی به گزینه مورد نظر دونالد ترامپ برای ریاست دفتر نمایندگی دیپلماتیک ایالات متحده در آلمان رأی موافق داده بودند و ۴۲ سناتور نیز رأی مخالف.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *