اخبار 9

چین بخش جدیدی از داده‌های جمع‌آوری‌شده از ماه را منتشر کرد

چین بخش جدیدی از داده‌های جمع‌آوری‌شده از ماه را منتشر کرد

چین اطلاعات مربوط به سومین بخش از نمونه‌های ماه را که توسط ماموریت “چانگ‌ای-۵” این کشور به زمین بازگردانده شده بود، منتشر کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از چاینا دیلی، اولین بخش از داده‌های جمع آوری شده از نمونه‌های ماه که وزن آنها حدود ۱۷ گرم بود، در ۱۲ ژوئیه منتشر و به ۱۳ موسسه تحویل داده شد. در ماه اکتبر نیز  آژانس فضایی چین بخش دوم نمونه‌های جمع آوری از ماه که ۱۷.۹ گرم بود را منتشر کرد و به ۱۷ موسسه تحقیقاتی تحویل داد.

کاربران می‌توانند برای بررسی اطلاعات مربوط به ۱۵ نمونه جدید و ارسال درخواست برای تحقیق، به وب سایت “اکتشاف ماه و فضای عمیق چین” (www.clep.org.cn) مراجعه کنند.

چین ۲۳ نوامبر سال ۲۰۲۰ فضاپیمای بدون سرنشین خود را به سمت کره ماه پرتاب کرد. چین این فضاپیمای بدون سرنشین را با این هدف پرتاب کرد که این فضاپیما نمونه‌هایی از خاک و سنگ‌های ماه را به زمین بازگرداند.

این کاوشگر پس از ۱۱۲ ساعت سفر، در تاریخ ۲۸ نوامبر به مدار ماه وارد شد. کاوشگر “چانگ‌ای-۵” که در ۱۷ دسامبر ۲۰۲۰ به زمین بازگشت، در مجموع ۱۷۳۱ گرم نمونه که عمدتا سنگ و خاک بود را از سطح ماه جمع‌آوری کرده بود.

چین با این ماموریت موفقیت آمیز تبدیل به سومین کشوری شد که نمونه‌های قمری را چند دهه بعد از ایالات متحده و شوروی سابق به زمین آورده است. آخرین ماموریت بازگرداندن نمونه ماه مربوط به ماموریت “لونا۲۴”(Luna ۲۴) اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۷۶ بود.

چینی‌ها که طی ماموریت “چانگ‌ای-۵” موفق به بازگرداندن نمونه‌های ماه به زمین شده بودند، چندی پیش اظهار کردند نمونه‌های آورده شده می‌تواند به بازنویسی تاریخ ماه به آنها کمک کند. ماموریت “چانگ‌ای-۵” چینی‌ها در بخشی از ماه موسوم به “اقیانوس طوفان‌ها”(دورتر از مناطقی که آپولو و لونا بر روی آن فرود آمده بودند)، فرود آمد و تصور می‌شود بخشی که ماموریت چینی‌ها بر روی آن فرود آمد، یکی از جوان‌ترین مناطق سطح ماه که دارای سنگ بازالت است، بوده باشد.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *