اخبار 34

کارگاه فرآوری بادام در «کندتپه» راه‌اندازی می‌شود

کارگاه فرآوری بادام در «کندتپه» راه‌اندازی می‌شود

ایسنا/همدان روستای «کندتپه» کبودراهنگ پتانسیلی مانند بادام فراوان و مرغوب دارد که نیازمند حمایت جهادکشاورزی شهرستان است تا با ایجاد کارگاه های تبدیل و فرآوری محصول بادام در این روستا مانع از خام فروشی این محصول شوند.

بانوی کارآفرینی در روستای قباق تپه که با همت و پشتکار توانسته برای خود اشتغال خانگی ایجاد کند و در خانه کار سفالگری و طراحی سفال انجام می دهد، با مشاهده خام فروشی بادام مرغوب در روستای کندتپه چاره ای اندیشیده تا روش های فرآوری بادام را ایجاد کند.

منیژه احمدی، بانوی توانمندی که به تازگی در روستای کندتپه ساکن شده، نگران خروج محصول بادام به صورت خام و با قیمت بسیار کم از این روستاست و از مدیران ارشد شهرستان به ویژه مدیر جهادکشاورزی کبودراهنگ تقاضا دارد او را در ایجاد کارگاه روغن گیری و خرید دستگاه های فرآوری محصول بادام یاری کنند.

کندتپه روستایی است که به قطب بادام کبودراهنگ معروف بوده و می طلبد دست اندرکاران جهادکشاورزی شهرستان کبودراهنگ برای ممانعت از فروش بادام و ایجاد محصولات فرآوری حاصل از آن از این پتانسیل نهفته برای اشتغال جوانان روستا قدمی بردارند و با ایجاد انواع روش های فرآوری این محصول مردم روستای کندتپه را به سمت اشتغالزایی و صادرات سوق دهند.

روستای کندتپه از توابع شهرستان کبودراهنگ، بخش مرکزی و دهستان کوهین است که قدمت ۵۰۰ ساله دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۹۵ دارای ۶۹ خانوار و ۲۰۱ نفر جمعیت است. کندتپه از دو کلمه «کند» به معنای روستا یا آبادی و «تپه» به معنای بلندی است.

بنای اولیه روستای کندتپه، قلعه ای در بالای یک تپه بوده، باستان شناسان این قلعه را به دوران اسماعیلیان نسبت می دهند که دارای زیرزمین هایی بوده که مردم در حملات جنگی دیگر کشورها در آن پناه می گرفته اند که هم اکنون تخریب شده اما راه های زیرزمینی آن همچنان پابرجاست.

شاخصه ای که کندتپه را از دیگر روستاها متمایز می کند، بادام زارهای فراوان و محصول بادام مرغوب آن است و سال های متمادی مردم روستا، بادام را به صورت خام به فروش می رسانند و این در حالیست که اکثر مردم و جوانان به علت نداشتن شغل از روستای کندتپه مهاجرت کرده و در حاشیه شهرها به شغل های کاذب مشغول هستند و همین باعث کاهش جمعیت روستا شده که برای حل این  مشکل زوج جوانی که به تازگی تشکیل زندگی داده اند، چاره ای اندیشیده اند تا به روشی از خام فروشی محصول جلوگیری کنند.

منیژه احمدی با مشاهده تولید محصول مرغوب و فراوان بادام در روستای کندتپه تصمیم به ایجاد کارگاه تبدیلی و فرآوری بادام گرفته تا بتواند علاوه بر جلوگیری از خروج محصول بادام از این روستا، اشتغال ثابت و رونق اقتصاد را ایجاد کند.

احمدی از مدیران شهرستان کبودراهنگ انتظار دارد وی را در ایجاد کارگاه فرآوری بادام روستای کندتپه یاری رسانند چراکه مردم این روستا اقتصاد ضعیفی دارند و با درآمد بسیار ناچیزی از شغل کشاورزی و دامداری گذران زندگی می کنند.

کندتپه علاوه بر محصول بادام، به روستای قطب گونه های گیاهی دارویی نظیر آویشن، شیرین بیان، چای کوهی، پونه، بومادران، کاسنی و بابونه نیز معروف است. آب و هوای روستای کندتپه سرد و خشک و دارای چشمه های فراوان است.

بانوان در این روستا خانه دار هستند و در انجام کارهای کشاورزی در کنار همسران خود به تولید و کشاورزی مشغولند و اگر مدیران شهرستان حمایت کنند مردم روستا می توانند با استفاده از دستگاه روغن گیری روغن و کره بادام تولید کنند و در این باره ورود نهادهایی مانند جهادکشاورزی برای بازاریابی محصولات فرآوری شده را می طلبد تا با معرفی و ایجاد بازار فروش و صادرات بادام و محصولات به دست آمده از آن اشتغالزایی پربازدهی را برای مردم به ویژه بانوان و جوانان روستای کندتپه ایجاد کنند.

خالی از لطف نیست از خواص روغن بادام هم بگوییم، به گفته یکی از پزشکان  این نعمت خدادادی یکی از شاه کلیدهای طب سنتی در درمان بیماری‌هاست و مصرف آن از دیرباز در کشورها و فرهنگ‌های مختلف رواج داشته، روغن بادام سرشار از ویتامین E، اسیدهای چرب اشباع نشده، پروتئین، پتاسیم و روی است و به دو شکل روغن بادام شیرین و تلخ مورد استفاده درمانی قرار می گیرد.

روغن بادام تلخ از بادام‌هایی با طعم تلخ به دست می‌آید که حاوی آمیگدالین است. از روغن بادام تلخ بیشتر برای مصارف دارویی و درمان آرتروز زانو استفاده می‌شود اما روغن بادام شیرین منحصراً از بادام خوراکی به دست می‌آید و می‌توانید از آن برای درمان حساسیت‌های پوستی حتی در نوزادان استفاده کنید، این روغن بهترین کرم برای ماساژ بدن نوزاد پس از استحمام است و به طور کامل جذب بدن نوزاد می‌شود و به این ترتیب از بروز خشکی و حتی اگزمای پوستی در نوزاد جلوگیری می‌کند.

بسیاری از شرکت‌های دارویی و سازنده محصولات آرایشی از بادام در ترکیب محصولات خود استفاده می‌کنند. می توان با استفاده از  روغن بادام شیرین از همه مزایای درمانی آن و به ویژه خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین E موجود در روغن بادام استفاده کرد و پوستی سالم و شفاف داشته باشید. ویتامین E موجود در روغن بادام می‌تواند پوست را از آسیب اشعه UV خورشید مصون نگه دارد و از ایجاد چین و چروک‌های پوستی در اثر استرس و بالا رفتن سن بکاهد.

از دیگر خواص روغن بادام پاکسازی عمیق پوست صورت و بدن است، این روغن به راحتی به لایه‌های درونی پوست نفوذ کرده، آلودگی‌ها و مواد التهاب‌زا را از بین می‌برد. افرادی که دارای جوش‌های سرسیاه یا آکنه‌های پوستی هستند می‌توانند از روغن بادام به عنوان یک پاک کننده طبیعی پوست استفاده کنند.

از روغن بادام می توان برای پاک کردن مواد آرایشی از سطح پوست و حتی نزدیک چشم، برطرف کردن قرمزی و التهاب کشاله ران نوزاد استفاده کرد. روغن بادام بهترین و طبیعی ترین دارو برای حذف حلقه‌های تیره و سیاه زیرچشم و از بین بردن التهاب ناشی از اگزماست.

استفاده از روغن بادام شیرین همچنین برای درمان ریزش موی سر و تحریک فولیکول سازی موها مؤثر است. ریزش موی سر به دلایل مختلفی از جمله استرس، سوءتغذیه، برهم خوردن تعادل هورمونی و افزایش سن است.

مردم ولایتمدار روستای کندتپه در دوران دفاع مقدس نیز دِین خود را به میهن ادا کرده و در جبهه ها حضور یافته اند که سه شهید و دو جانباز نیز تقدیم آرمان های نظام مقدس جمهورری اسلامی ایران کرده اند. این روستا مکان زندگی سادات و امامزادگان نیز بوده و هم اکنون مرقد امامزاده اسماعیل و امامزاده حمیده محل عبادت و زیارت مردم روستای کندتپه است.

وستای کندتپه دیار آداب و رسوم خاصی نیز است به گونه ای که در زمان های قدیم مردم روستا قبل از برداشت گندم به رسم شکرگزاری در امامزاده روستا جمع می شدند و با همکاری و مشارکت هم قربانی زبح می کردند و این رسم تا حدودی برخی سال ها اجرا می شود.

گرچه مردم روستای کندتپه از نعمت برق، گاز و مرکز بهداشت و نانوایی بهره مند هستند، اما چند سالی است به علت نبود آب شرب به سختی گذران می کنند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *