ایسنا/خراسان شمالی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: کانون های بحران فرسایش بادی در این استان کنترل شد.
وحید در نشست خبری که ۱۳ اسفندماه در محل این اداره کل برگزار شد، اظهارکرد: در مناطق بیابانی خراسان شمالی چهار هزار کانون بحران فرسایش بادی وجود داشت اما هم اکنون شاهد آن هستیم که بر سطح آن افزایش نیافته است.
وی با اشاره به اینکه اجرای عملیاتی همچون نهال کاری در این امر موثر بوده است، افزود: علاوه بر آن اجرای پروژه ترسیب کربن در مناطق بیابانی استان کمک شایانی به جلوگیری از افزایش سطوح کانون بحران فرسایش بادی کرده است.
به گفته وی در سطح ۱۸ هزار و ۴۰۰ هکتار عملیات بیابان زدایی انجام شده که در سطح ۷۶۰ هکتار نهال کاری صورت گرفته است.
وحید با بیان اینکه یکی از اقداماتی که این اداره کل در دستور کار قرار داده اجرای طرح مدیریت منابع طبیعی با مشارکت مردم محلی است، ادامه داد: طی امسال فقط ۱۳۰ هزار هکتار طرح فقط با کمک جوامع محبی تهیه و اجرا شده است.
وی تصریح کرد: طی سال جاری در سطح بیش از ۱۹۰۷ هکتار گیاه دارویی که گیاه باریجه بوده است کشت شده است.
به گفته این مقام مسئول کشت ۶۰۰ هکتار از این سطح توسط جوامع محلی انجام شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار در این استان مرتع وجود دارد، گفت: برنامه ای که در دستور کار قرار گرفته این است که با مشارکت مردم این سطوح در قالب طرح مرتعداری اقتصادی طی پنج سال به مردم واگذار شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در واقع یکی از چالش هایی که اکنون در استان وجود دارد این است که تعداد دام هایی که از مراتع استان استفاده می کنند بیش از دو و نیم برابر ظرفیت مراتع استان است.
وی تاکید کرد: راهکار حل این مشکل آن است که میزان تولید علوفه در مراتع افزایش یابد و در واقع با حذف فیزیکی دام عملا این امر رخ نمی دهد و کاری که می توان در این مراتع اجرای طرح های مرتع داری و افزایش کیفیت آن است.
وحید افزود: در حال حاضر در سطح ۶۱۹ هکتار از مراتع استان کشت و کار انجام می شود که ۳۰۰ هکتار تبدیل دیم زارهای کم بازده به پربازده است.
وی در ارتباط با اجرای طرح کاداستر در سطح اراضی منابع طبیعی استان نیز بیان کرد: در سطح یک میلیون و ۹۳۴ هکتار که معادل ۹۵ درصد از سطح اراضی منابع طبیعی استان است، طرح کاداستر انجام شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: همچنین در سطح بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هکتار نیز سند تک برگی تهیه شده است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا