کاهش ۱۰ درصدی تقاضای ظرف پلاستیکی نسبت به محرم سالهای قبل
رئیس سابق و عضو اتحادیه سازندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون از کاهش ۱۰ درصدی تقاضای ظرف پلاستیکی نسبت به ماه محرم سالهای قبل خبر داد و گفت که کاهش عرضه مواد اولیه پتروشیمی باعث افزایش دو برابری قیمت این مواد طی یک ماه گذشته شده است.
هر ساله در ماه محرم و صفر که مراسم عزاداری در کشور برگزار میشود، تقاضای ظروف یکبار مصرف نیز در بازار افزایش مییابد اما با توجه به شیوع ویروس کرونا از اواخر سال ۱۳۹۸ و تقاضای مسئولان که از مردم خواسته بودند نذورات خود را به صورت خام به دست نیازمندان برسانند و برای جلوگیری از تجمع برای دریافت نذورات، غذای پخته توزیع نشود، انتظار میرفت که تقاضای این محصولات در بازار کاهش یابد که در سال گذشته چنین چیزی محقق نشد و امسال هم تقاضا کاهش جزئی داشته است.
سید رحیم مقیمی اصل در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: دولت باید از یک ماه قبل برای آستانه ماه محرم پیش بینی و مواد اولیه بیشتری توزیع میکرد. اما حالا به دلیل کاهش عرضه مواد اولیهای که یک ماه پیش با قیمت ۴۰ هزار تومان کسی آن را نمیخرید، به کیلویی ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان رسیده است.
به گفته وی طی یک ماه گذشته نسبت به ماه قبل از آن، قیمت مواد اولیه دو برابر شده، چراکه عرضه مواد اولیه کاهش داشته است. این در حالی است که فقط ۱۰ درصد مواد پتروشیمی وارداتی است و مابقی در داخل تولید میشود. این مشکل مربوط به همه محصولات پلاستیکی از جمله سفره، کیسه پلاستیک و غیره است، نه فقط ظروف پلاستیکی، بنابراین نمیتوان افزایش قیمت را به ماه محرم ربط داد. اما با توجه به این مشکلات حالا کمبودهایی هم در بازار ظروف پلاستیکی وجود دارد.
این فعال بخش فروشندگان پلاستیک و نایلون با بیان اینکه تقاضای ظروف یکبار مصرف در آستانه محرم نسبت به سالهای قبل فقط ۱۰ درصد کاهش داشته، تصریح کرد: ممکن است به دلیل شرایط اقتصادی نوع غذاهایی که نذر میدهند تغییر کند، اما به هر حال تقاضا ظروف پلاستیکی تغییر چندانی نکرده است.
وی همچنین این سوال را مطرح کرد که چرا تعزیرات به این گرانیها ورود پیدا نمیکند؟
منبع: ايسنا