کاهش ۳۱ درصدی جانباختگان ناشی از تصادفات جادهای/کدام استانها تصادفات بیشتری داشتهاند؟
رئیس پلیس راهور کشور گفت: تعداد جانباختگان ناشی از تصادفات در کشور نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد کاهش داشته است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، صبح امروز سردار سید کمال هادیانفر در نشست خبری که در اداره پلیس راهنمایی و رانندگی خراسانرضوی در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بیش از ۳۵ هزار نفر نیرو در حوزه راهور، چه در بخش پلیس راهنمایی و رانندگی و چه در بخش پلیس راه کشور بهکار گرفته شدهاند و بیش از ۶۵۰۰ واحد گشتی در معابر شهری و جادهای کشور به کار گرفتیم. همچنین ۱۳۰۷ پایگاه ثابت و سیار در روزهای تعطیلات نوروز خدمترسانی کردند.
وی افزود: در مجموع ۸ دستگاه برای ارایه خدمت به مردم در این روزهای تعطیلات با ما همکاری داشتند اعم از هلالاحمر، امداد و نجات و… . تعداد ۱۰۷ هزار نفر در کشور ماموریت خدمترسانی به مردم را از ۲۵ اسفندماه آغاز کردند. بیش از ۱۰ میلیون همیار، ۸۰۰ هزار فرهنگیار شامل معلمان و اولیای مدارس به همراه ۶۵ هزار راهوران محلات و بیش از ۹۰ هزار بازرسان نامحسوسی با پلیس راهور به صورت مستقیم و غیرمستقیم با ما همکاری کردند.
هادیانفر ادامه داد: نکته مهم اینجاست که در سال ۱۳۸۴ ، ۷ میلیون وسیله نقلیه در کشور وجود داشته و ۲۷ هزار جانباخته ناشی از تصادفات در کشور داشتیم، درحالی که امروز ۳۳ میلیون وسیله نقلیه در کشور وجود دارد و ۱۶ هزار و ۲۰۱ نفر جان باخته داشتیم. نکته اینجاست درحال حاضر هیچ تناسبی بین وسایل نقلیه و جادههای کشور وجود ندارد. از سویی دیگر در سال گذشته فقط ۶۰ هزار خودرو از رده خارج شده که نشانگر این است که ورودی خودرو زیاد است، اما امکان خروج وسیله به هر دلیلی در کشور وجود ندارد.
رئیس پلیس راهور کشور با اشاره به شرایط نامساعد جوی در کشور خاطرنشان کرد: شرایط جوی نامساعدی را در سال جاری تجربه کردیم که در چند سال گذشته بیسابقه بوده است، در نیمه اول عید، افزایش ۶ درصدی سفرها را نسبت به سال گذشته داشتیم، اما با وجود شرایط جوی ناپایدار به ویژه در محورهای شمال، جنوب، غرب و جنوب غرب کشور سفرها کاهش داشت. متاسفانه شاهد وقوع سیل در برخی مناطق بودیم، در مجموع با اطلاع رسانیهای پلیس راهور نکاتی که مردم بایستی در حین سفر رعایت کنند، صورت گرفته و تقریبا وضعیت مطلوبی در گزارشات خود داشتیم.
وی افزود: سال جاری در مجموع حوادث کشور در حوزه تصادفات نسبت به آمارهای پزشکی قانونی سال ۱۳۹۷، ۳۱ درصد کاهش جانباخته در کشور داریم، همچنین ۷ درصد از تعداد مجروحان کاهش یافته و ۹ درصد نیز در تعداد فقره تصادفات، کاهش داشتیم. نکته مهم اینجاست بیشترین تصادفات در نیمه دوم تعطیلات بهدلیل شرایط جوی کشور و مربوط به واژگونی خودرو بوده که آمار ۴۳ درصدی دارد.
هادیانفر تشریح کرد: عمده دلایل واژگونی آبگرفتگی سطح معابر، لغزندگی، عدم کنترل وسیله توسط راننده، خستگی و سرعت و سبقت غیرمجاز به ویژه در سر پیچها است. از سویی دیگر در ۴۸ ساعت گذشته تاکید داشتیم که مردم سفرهای غیرضروری خود را به شمال، غرب و جنوب غرب کشور متوقف کنند. همچنین مسافران و رانندگانی که سفر کردند امروز و فردا هر جایی که هستند، بمانند چرا که شرایط سفر در این چند روز مهیا نیست، حتی سفرهای درونشهری غیرضروری نیز تا حد امکان انجام نشود.
رئیس پلیس راهور کشور گفت: در حال حاضر در پل دختر، در بخشهایی از خوزستان، سیلاب وجود دارد، همچنین در بخشهایی از سمنان، دامغان آبگرفتگی وجود دارد. هنگامی که سطح آب گرفتگی بالاست مسیر و معبر دیده نمیشود و افراد به بیراهه یا حاشیه کناره جاده واژگون میشوند؛ بنابراین مسافران امروز و فردا سفر نکنند، اما از ۱۴ فروردین ماه بارشها کاهش پیدا میکند و شرایط مناسبتری ایجاد خواهد شد. برای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ فروردین ماه افراد زمان بازگشت خود از سفر را در این سه روز مدیریت کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در بخشهای کوهستانی بارش برف را داریم توضیح داد: حدود ۴۸ ساعت است که محور تهران به چالوس را مسدود کردیم، شب گذشته نیز بهدلیل ریزش سنگ و بارش برف، محور هراز را مسدود کنیم. در روزهای عید پرتاب چند تکه سنگ بزرگ را از کوه داشتیم که یک مورد فوتی داشته است.
۹۳ درصد ترددها در جادهها صورت میگیرد
وی در رابطه با میزان تردد وسایل نقلیه جادهای تشریح کرد: در گزارشات مشاهده شده ۹۳ درصد ترددات در جادهها اتفاق میافتد و تنها ۷ درصد ریلی و هوایی و ۶۳ درصد ترددهایی که در کشور اتفاق افتاده توسط سواریها بوده است. برای رعایت ملاحظات ایمنی در کشور تعداد ۱۵ هزار اتوبوس در سراسر کشور تا قبل از ورود به طرح نوروزی دو بار بازدید شده و مشکلات فنی آنها برطرف شده است.
رئیس پلیس راهور کشور توضیح داد: در شرایط کنونی هیچ نقطهای از کشور ترافیک ندارد و ترددها به صورت روان صورت میگیرد، همچنین افراد در راه مانده در هیچ نقطه کشور نداریم. در محورهای فرعی و روستایی سال گذشته ۱۲.۵ درصد جانباخته داشتیم، حال آنکه در سال جاری این میزان با اقدامات صورت گرفته کاهش داشته است. تاکید ما این است اگر راههای اصلی دچار ترافیک شد مردم از راههای فرعی استفاده نکنند؛ چراکه فاقد ایمنی لازم، علایم و تابلوهای مناسب است به ویژه افرادی که نسبت به این جادهها غریبه هستند حتما دچار گرفتاری میشوند.
بیشترین تصادفات در سیستانوبلوچستان، آذربایجان غربی، بوشهر، لرستان و خراسان جنوبی بوده است
هادیانفر با بیان اینکه بیشترین تصادفات در استانهای سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، بوشهر، لرستان و خراسان جنوبی بوده است گفت: بیشترین تخلف صورت گرفته، سبقت و انحراف به چپ، سرعت، خواب آلودگی و عدم توجه به جلو جزو موضوعاتی است که ۸۲ درصد تصادفات به این چهار عامل بازمیگردد که اگر مردم این چهار عامل را رعایت کنند ۸۲ درصد تصادفات جرحی و فوتی کاهش خواهد یافت.
۴۶ درصد از جانباختگان ناشی از تصادفات، پس از تصادف فوت میکنند
رئیس پلیس راهور کشور ادامه داد: برای سال ۱۳۹۸ هدفگزاری کاهش ۲۰۰۰ نفر در سال را داریم. برنامهریزی ما در سال جاری کاهش جانباختگان تصادفات به صورت جرحی و فوتی است؛ بنابراین ۲ هزار نفر را شاخص درنظر گرفتیم و تفاهم نامهای بین هلال احمر و اورژانس نوشتیم تا بتوانیم این کاهش را اعمال کنیم. ۴۶ درصد جانباختگان پس از تصادف فوت میکنند، حدود ۴ درصد نیز در طول درمان جان خود را از دست میدهند. بنابراین پلیس بایستی با بهرهگیری از سیستمهای نظارتی و کنترلی و حضور مستمر برای پیشگیری از تصادفات اقدامات لازم را انجام داده و از تصادفات پیشگیری کند، وظیفه هلال احمر و اورژانس نیز انتقال سریع مجروحان با استفاده از امکانات مناسب است.
وی افزود: سامانه پلیس ۸۸۲۵۵۵۵۵ به صورت کشوری و شبانه روزی وضعیت جادههای کشور را اطلاعرسانی و ترافیک کشور را مدیریت میکند. همچنین تاکید کردیم برخلاف اینکه تصادفات خسارتی زیر ۷ میلیون نیاز به تنظیم کروکی ندارد مسافرانی که سفر کرده و تصادف کردند کروکی برای خسارتیها نیز تهیه شود تا موجب سردرگمی مسافران نشود. گفتنی است تنظیم کروکی برای فوتیها، جرحیها و تصادفات خسارتی بالای ۷ میلیون درنظر گرفته میشود.
وی در رابطه با برخورد پلیس با تخلفات حادثهساز گفت: برای اینکه با مردم در سال جدید همیاری داشته باشیم دستور دادیم تا خودروهایی که تخلفات ترافیکی دارند از تخلفات آنها چشم پوشی و تلخیص شوند و اولویت به خودروهای ضعیفتر داده شده چون موتورسیکلت و خودروهای ضعیفتر وسیله امرار معاش خانواده هستند.
هادیانفر ادامه داد: از سویی دیگر خودروهایی که بالای یک میلیون تومان جریمه دارند و بنابر قانون بایستی توسط پلیس متوقف شوند در این ایام از ۲۵ اسفندماه ۹۷ تا ۱۷ فروردین ۹۸ دستور دادیم تا همکاران ما خودروها را متوقف نکنند؛ چراکه با خانواده هستند. اما ابلاغ کردیم که با تخلفات حادثهساز بهعنوان خط قرمز پلیس چه در ترافیک شهری و چه در پلیس راه برخورد شود؛ چراکه این تخلفات تهدیدی برای فرد و دیگران است.
۳۱ هزار وسیله نقلیه در روزهای نوروز متوقف شدند
رییس پلیس راهور کشور تشریح کرد: بیش از ۳۱ هزار وسیله در همین روزهای نوروز در کشور توقیف شده است. از سویی دیگر خودروهایی که دارای خانواده بوده و راننده تخلف حادثهساز انجام داده توقیف ساعتی میشوند تا راننده متنبه شود. همچنین خودروهایی که فاقد خانواده یا دارای سرنشین مجرد هستند و تخلف حادثهساز انجام دادند از ۷۲ ساعت تا آخر تعطیلات توقیف شدند.
۶۳ درصد تصادفات در حاشیه ۳۰ کیلومتری شهرها اتفاق میافتد
وی اظهار کرد: ۶۳ درصد از تصادفات ما که نوعا فوتی و جرحی است در حاشیه ۳۰ کیلومتری شهرها اتفاق میافتد. این اتفاقات جزو مشکلات عدیده ما است که نیاز به فرهنگسازی دارد. در این روزها ناوگان باری را محدود کردیم برای اینکه تهدیدی برای دیگر وسایل نقلیه نباشند. برای کشور ما تعداد ۱۶ هزار کشته عدد خوبی نیست، در حال حاضر کشورهای اروپایی طرح تلفات صفر را دنبال میکنند. این درحالیست که تنها ۲۷ درصد عابر در کشور تلفات میشود. در بخشهای شمالی ۶۳ درصد عابر و موتورسیکلت سوار تلفات دارند.
وی با بیان اینکه “حدود ۳۶۷ نفر جانباخته در طی تصادفات کشور داشتیم” گفت: همچنین ۶۰۶ نفر هم مجروح در طی تصادفات از ۲۵ اسفندماه تا ۱۱ فروردین ماه داشتهایم.
مسافران امروز و فردا سفر نکنند و در محل اقامت خود بمانند
هادیانفر در رابطه با وضعیت مناطق سیلزده خاطرنشان کرد: شرایط جوی نامساعد و ریزش باران در روزهای اخیر شدت گرفته در مناطق کوهستانی بارش برف وجود دارد که تردد خودروها در این مناطق بدون زنجیر چرخ امکانپذیر نیست. سیلاب، آبگرفتگی معابر و سطح جادهها، لغزندگی و احتمال طغیان رودخانهها وجود دارد و شرایط مساعدی برای سفر وجود ندارد. در این راستا تاکید داریم تا در این روزها سفر صورت نگیرد. همچنین امروز و فردا کسانی که در سفر هستند یا قصد سفر دارند در محل اقامت خود بمانند.
رئیس پلیس راهور کشور در رابطه با سیل تشریح کرد: وقوع سیل ناگهانی اتفاق افتاده است. موضوعات سیل به ترافیک و راهنمایی و رانندگی باز نمیگردد بلکه ستاد بحران به بررسی آن میپردازد. برای خسارت خودروها گفتنی است که بیمهها پرداخت خسارت به رانندگان را بر عهده گرفتهاند و حتی به خودروهایی که بیمه بدنه ندارند خسارت داده میشود. همچنین خودروسازی سایپا اعلام کرده تا تمام محصولات خود را که در این حوادث خسارت دیدند به صورت رایگان تعمیر میکنند.
وی در رابطه با طرح ویژه پلیس برای روز طبیعت گفت: دستورالعمل روز طبیعت برای تمامی شهرها درنظر گرفته شده است. در شهرهای شمالی، غربی و جنوبی کشور افراد در مجاورت رودخانهها و مناطق سیلزا قرار نگیرند. در بخشهای دیگر پیشبینیها صورت گرفته و پلیس راهور تسهیل در عبورو مرور، پارک خودروها برای جلوگیری از ترافیک را ابلاغ کرده است. همچنین تمام تفرجگاهها توسط پلیس راهنمایی و رانندگی پوشش داده شده است.