کتاب باید با تکنولوژی سازگار شود
ایسنا/لرستان یک جامعهشناس گفت: اینکه تصور کنیم به همان دوران قبل از تکنولوژی از نظر کتابخوانی برگردیم دشوار است، اما کتاب باید با تکنولوژی سازگار شود.
مجتبی ترکارانی، امروز چهارشنبه، ۲۶ آبانماه، در نشست تخصصی بررسی فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، موانع و راهکارهای ترویج آن که با حضور فعالان عرصه کتاب و به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی لرستان و با همکاری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، برگزار شد، اظهار کرد: کتاب و کتابخوانی فقط شعار نیست بلکه باید فضای گفتوگویی ایجاد کنیم که این مبحث دیده شود.
وی ادامه داد: اوضاع کتابخوانی خوب نیست، مردم ما با وجود گوشیهای هوشمند در طول روز زیاد میخوانند، اما مطالعه کردن با خواندن متفاوت است.
ترکارانی عنوان کرد: اینترنت به لحاظ شناختی مکانیزمهای مغزی ما را دچار مشکل کرده، ما جامعهای هستیم که به لحاظ تاریخی و محلی شرایط خاص و تاریخ شفاهی داریم، در حال حرکت به سمت کتاب بودیم که پیشرفتهای دنیا این روند را به هم زد.
مسئول انجمن جامعهشناسی لرستان، ادامه داد: یکی از مشکلات ما این است که فرهنگ را ذیل دین تعریف کردیم درحالی که هرکدام از این مقولهها باید جای خود باشند.
وی تصریح کرد: توازن و بالانس بین فرهنگ و دین را باید رعایت کنیم،
ترکارانی افزود: اینکه تصور کنیم به همان دوران قبل از تکنولوژی از نظر کتابخوانی برگردیم دشوار است، اما کتاب باید با تکنولوژی سازگار شود و در فضای مجازی محتواهایی تولید شود که افراد را به سمت کتابخوانی ترغیب کند.
این جامعهشناس عنوان کرد: میتوانیم تألیفات جدید را معرفی کرده و در سطح جامعه نقد کتاب داشته باشیم، در محیطهای اجتماعی و خانوادهها این فضاها را باید زنده نگه داریم.
منبع: ايسنا