اخبار 43

کتاب «خانه بیست و ششم» رونمایی شد

کتاب «خانه بیست و ششم» رونمایی شد

مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در چهلمین سالگرد از شروع دفاع مقدس از کتاب «خانه بیست و ششم» رونمایی کرد.

به گزارش ایسنا، این کتاب در خصوص زندگینامه شهید مجید صادقی‌نژاد از شهدای راوی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در دوران جنگ است. قابل‌ذکر است، مراسم رونمایی با توجه به وضعیت ناشی از شیوع ویروس کرونا بدون حضور رسانه‌ها برگزار شد. این مرکز به‌منظور آشنایی بیشتر با این کتاب با مرتضی قاضی مدیر گروه مطالعات فرهنگی اجتماعی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و سمیه گنجی نویسنده کتاب گفتگو کرده است .

در ابتدا مرتضی قاضی، مدیر گروه مطالعات فرهنگی اجتماعی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، با اشاره به اینکه کتاب «خانه بیست و ششم» مربوط به یکی از شهدای راوی دوره پنج مدرس مفید است، گفت: روایت زندگی و دوران حضور شهید مجید صادقی‌نژاد به‌عنوان راوی در جنگ موضوع اصلی کتاب است. سرکار خانم سمیه گنجی نیز نویسنده کتاب هستند.

وی با اظهار به اینکه شهید مجید صادقی‌نژاد در حین راوی‌گری شهید شده، تصریح کرد: ایشان حین راوی‌گری در کنار فرمانده لشکر ۷ ولی‌عصر (عج) که در آن مقطع سردار رئوفی بوده به فیض شهادت نائل آمده است.

مدیر گروه مطالعات فرهنگی اجتماعی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس افزود: آقای مسعود نورمحمدی یکی از راویان دوره دفاع مقدس خاطره‌ای از شهید صادقی‌نژاد نقل می‌کند «من راوی لشکر ۱۱ امیرالمؤمنین (ع) شدم، قرار بود عملیات نصر ۸ در آخر پاییز و زمستان اجرا شود. تپه‌ای که قرار بود همه فرماندهان روی آن جمع شوند شیب تندی داشت و در دید بود. قرار شده بود که با هلی‌کوپتر به آنجا برویم، هلی‌کوپتر بیش از سه نفر جا نداشت. داشتیم روی قله می‌گشتیم که به فرماندهانمان برسیم، همه فرماندهان جمع شده بودند. مجید را دیدم، آمده بود که برای فرماندهش نقشه ببرد. مجید و فرماندهش و یک نفر دیگر پیاده بالا آمده بودند، ما با هلی‌کوپتر آمده بودیم.

وی افزود: آن‌ها کالک را جا گذاشته بودند. در همان مقطع چون سطح کوه بزرگ بود دیدیم که آن‌ها دارند می‌دوند و گلوله به سمتشان شلیک می‌شود. تانکی به سمت آن‌ها شلیک می‌کند ظاهراً یک ترکش به مجید اصابت می‌کند و شهید می‌شود.»

قاضی با یادآوری اینکه مجید صادقی‌نژاد جزو افرادی است که کنار فرمانده شهید می‌شود، به خصوصیات اخلاقی وی اشاره کرد و گفت: مجید فرد خیلی آرام و متینی بوده است. کسی که خیلی به کارش اهمیت می‌داده تا آن کار را به نحو احسنت انجام دهد و دست‌نوشته‌های خیلی خوبی در دفترچه راوی‌اش دارد که خیلی دقیق است و آن چیزی که به او واگذارشده بود با جزئیات انجام داده و نوشته بود.

وی با اشاره به فهم بالا و دانش و اطلاعات زیاد این راوی شهید در عین آرامی‌اش عنوان کرد: سردار رئوفی نقل می‌کند «شب عملیات، امام‌جمعه خوزستان و برخی شخصیت‌های استانی آمده بودند. در حاشیه جلسه رسمی بحثی پیش آمد. افراد حاضر در جلسه صحبت کردند، از ظاهر به نظر نمی‌رسید صادقی نژاد آدم مهمی باشد ولی این پسر ده‌پانزده دقیقه منسجم و پخته حرف زد طوری که همه شخصیت‌های استانی ساکت بودند و به صحبت‌هایش گوش می‌دادند و تعجب کرده بودند که این پسر در این جمع چه کسی است. همه از یک استان بودند و همدیگر را می‌شناختند و همه تحت تأثیر گفته‌های ایشان قرار گرفته بودند که او چه کسی است؟ من او را معرفی کردم و گفتم به این‌ها سیاسی می‌گویند. از تهران از ستاد مرکزی آمدند و کارشان ثبت و ضبط است.»

مدیر گروه مطالعات فرهنگی اجتماعی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به اینکه کتاب «خانه بیست و ششم» شامل ۹ فصل است، افزود: شش فصل آن متن خاطرات افراد است، بیست و ششمین خانه روایت پدر ایشان است، سپس روایت برادر بزرگ‌ترش است که خیلی تحت تأثیر مجید است. در ادامه روایت مسعود نورمحمدی است که همین صحنه شهادت را مطرح کرده و رفاقتی که با شهید مجید صادقی‌نژاد داشته است و سپس روایت فاطمه اسدی است که زن‌دایی ایشان هستند که به‌جای مادرانه صحبت کرده است

وی ادامه داد: یک‌فصل روایت آقای یدالله ایزدی است که به‌عنوان راوی خاطراتی را نقل می‌کند. فصل زائرالحسین مربوط به آقای زاغوی است، فصل هفتم هم که روایت راوی است که درباره عملیات منتفی شده نصر ۸ صحبت می‌کند. فصل هشتم و فصل نهم به روایت تصویر و اسناد است.

در ادامه سمیه گنجی نویسنده کتاب «خانه بیست و ششم» که دومین اثر وی است، اظهار کرد: این کتاب، در رابطه با شهید مجید صادقی‌نژاد است. این شهید از شهدای راوی دوره پنج مدرسه مفید است و در زمان دوران دانشجویی به شهادت رسیده است.

وی با اشاره به اینکه شهید صادقی‌نژاد در سی‌ام آبان ۱۳۶۰ به شهادت رسیده است، یادآور شد: شهید صادقی‌نژاد در اولین مأموریتی که به‌عنوان راوی به لشکر ۷ ولیعصر معرفی می‌شود و در همین عملیات هم شهید می‌شوند.

نویسنده کتاب «خانه بیست و ششم» افزود: در واقع عملیات اصلی نصر ۸ یک ماه به تعویق افتاد اما ایشان یک ماه قبل از شروع عملیات، در یگان حضور داشته است و از پشتکار خیلی خوب، تسلط و به یک معنا وجدان کاری بالایی برخوردار بودند.

وی عنوان کرد: شهید صادقی‌نژاد دفترچه نسبتاً حجیمی از گزارش‌هایی که از یک عملیاتی که هنوز اجرا نشده نوشته‌اند. با بررسی این نوشته می‌بینیم خیلی دقیق بوده و با جزئیات خیلی زیادی اتفاقاتی را که در لشکر ۷ ولی‌عصر افتاده، یادداشت کرده است. در دومین مرتبه که برای عملیات نصر ۸ به‌عنوان راوی به لشکر ۷ ولی‌عصر اعزام می‌شوند، چون در همان اوایل عملیات به شهادت می‌رسند، مدارک زیادی از ایشان باقی نمانده و بیشترین مدارکی که از ایشان باقی‌مانده همان عملیات منتفی شده نصر ۸ است.

گنجی با اظهار به اینکه هر فصل از این کتاب یک راوی دارد و مطالب کتاب از زبان راوی‌ها نقل می‌شود، گفت: کتاب راوی‌های مختلفی دارد. دوستان شهید، برادر شهید و زن‌دایی شهید صحبت کردند. متأسفانه مادر شهید صادقی نژاد قبل از شروع کار تحقیق برای انجام کتاب به رحمت خدا رفته بودند. پدر شهید نیز به علت کهولت سن بیماری فراموشی گرفته‌اند به همین جهت خیلی آن‌گونه که لازم بود، نتوانستیم از زبان پدر به شهید صادقی‌نژاد بپردازیم.

وی افزود: یک فصل مربوط به شهادت ایشان است که یکی از همرزمان ایشان تعریف می‌کند. یک فصل هم مربوط به اسناد است و برای مخاطب ناآشنا با دفترچه‌های گزارش راوی این اسناد برای نمونه آورده شده است.

نویسنده کتاب «خانه بیست و ششم» در خصوص این عنوان برای کتاب توضیح داد: خانه بیست و ششم عنوان فصلی است که پدر شهید راوی کتاب می‌شوند. پدر ایشان معمار بودند و تعداد خیلی زیادی خانه ساخته بودند. زمانی که شهید به دنیا می‌آیند بیست و ششمین خانه‌ای بوده است که پدر سازنده آن بوده است و شهید همان‌جا به دنیا می‌آیند و در همان خانه هم می‌مانند.

وی با اظهار به اینکه به خاطر ساکت و آرام بودن شهید صادقی‌نژاد، نوشتن از ایشان خیلی سخت بوده است، افزود: شهید صادقی‌نژاد بسیار کم‌حرف و اهل مطالعه بودند. کتابخانه بسیار با شمار بالایی از ایشان به یادگاری مانده است. یک ویژگی دیگر ایشان این است علی‌رغم اینکه خیلی کم‌حرف بوده ولی خیلی حواسشان به اطرافیانش بوده و هوای دیگران را داشته و کمک می‌کرده است. حتی برایشان مهم بوده که مثلاً برادرش در کدام مدرسه ثبت‌نام کند.

گنجی از نامه‌ای با عنوان «نامه‌ای به بهشت» که توسط خواهرزاده شهید یعنی سعید امیری مقدم که خود یکی دیگر از راویان شهید است گفت و بیان کرد: بعد از شهادت مجید صادقی‌نژاد، شهید امیری مقدم برای دایی خود نامه‌ای را با عنوان «نامه‌ای به بهشت» می‌نویسد و در آن از اتفاقاتی که بعد از شهادتش افتاده گلایه می‌کند و از کم‌رنگ شدن حضور بچه‌ها می‌گوید که این نامه در کتاب به «شرط بهشت» که به‌تازگی منتشرشده آمده است.

وی به دفترچه راوی، به یادگار مانده از شهید صادقی‌نژاد که به خون ایشان متبرک شده اشاره کرد و گفت: دفترچه‌ای که ایشان به همراه داشت و یادداشت می‌کرد در زمان شهادت، در داخل بارونی شان بوده و قطعاً این دفترچه با خون شهید متبرک شده است.

نویسنده کتاب «خانه بیست و ششم» در پایان افزود: وقتی‌که شهید صادقی‌نژاد به شهادت می‌رسند، مسئولین مرکز اسناد جنگ نگران بودند تا مدارک به دست دشمن نیفتد. اما از همین دفترچه‌ها و عکس دندانی که به همراه داشتند شناسایی می‌شوند. چون شهید با دندان‌درد شدیدی اعزام شده بودند.

شما می‌توانید برای تهیه کتاب “خانه بیست و ششم” با ۲۰درصد تخفیف اینجا را کلیک کنید.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *