معاون فنی اداره جهادکشاورزی طارم گفت: کشاورزان بهتر است برای تغذیه درختان از کودهایی مانند پتاس و فسفر که باعث مقاومت درختان در برابر سرما میشود، استفاده کنند.
فرهاد اکبری در رابطه با خسارت سرما به باغات در طارم با بیان اینکه در حال حاضر شرایط دمایی در این شهرستان خسارتزا نیست، اظهار کرد: اگر هواشناسی پیشبینی کند که دمای زیر صفر خواهیم داشت، کشاورزان با انجام اقداماتی میتوانند از خسارت سرما و یخزدگی در منطقه جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه کشاورزان حتماً باید هرس درختان را به تعویق بیاندازند، افزود: کشاورزان برای جلوگیری از ایجاد خسارت براثر سرما باید هرس درختان، خصوصا هرس باردهی را در اواخر فصل زمستان، پس از سپری شدن فصل سرما انجام دهند.
این مسئول تصریح کرد: کشاورزان بهتر است برای تغذیه درختان از کودهایی مانند پتاس، فسفر، کلسیم که باعث مقاومت درختان در برابر سرما میشود، استفاده کنند و مصرف آنها را در برنامه تغدیه گیاهان قرار دهند.
اکبری ادامه داد: کشاورزان در اوج سرما (در طول زمستان و اواخر پاییز) میتوانند از سیستمهایی مانند سیستم مهافشان (در باغات دارای ایستگاه پمپاژ)، بخاریهای باغی یا دستگاههای دودزا که در مقابل سرما و یخبندان کاربردی بوده و نسبتاً خسارت سرما را کاهش میدهد، استفاده کنند.
معاون فنی اداره جهادکشاورزی طارم خاطرنشان کرد: در باغات انار و مزارع که ارتفاع درختان کم است نیز کشاورزان میتوانند از توریهای رنگی استفاده کنند که این تورها علاوه بر اینکه در جلوگیری از خسارت سرما و تگرگ موثر است، در عملکرد محصولات نیز تاثیرگزار خواهد بود.
منبع: ايسنا