اخبار 30

کلید چاقی و لاغری در دست قارچ‌های روده!

کلید چاقی و لاغری در دست قارچ‌های روده!

پژوهشگران آمریکایی و هلندی در بررسی جدیدی، نقش قارچ‌های روده را در افزایش وزن مورد ارزیابی قرار دادند.

به گزارش ایسنا و به نقل از کانورسیشن، پژوهش جدیدی نشان می‌دهد موش‌هایی که نوع خاصی از قارچ‌ها در روده آنها ساکن هستند، پس از خوردن غذاهای فرآوری شده، بیشتر از موش‌هایی که میکروبیوم روده آنها میزبان جوامع گوناگون قارچی بود، اضافه‌وزن پیدا کردند.

پژوهشگران “دانشگاه آلاباما در برمینگهام”(UAB) در آمریکا و “دانشگاه وریج آمستردام”(VUA) در هلند، به بررسی این موضوع پرداختند که آیا قارچ‌های میکروبیوم روده، واکنش متابولیکی میزبان خود را نسبت به غذای فرآوری شده تغییر می‌دهند یا خیر. آنها برای این کار، موش‌هایی را که از نظر ژنتیکی یکسان اما میزبان قارچ‌های متفاوتی بودند، مورد بررسی قرار دادند. پژوهشگران، موش‌ها را با غذای استاندارد یا فرآوری شده تغذیه کردند و پس از شش هفته، چربی بدن آنها و همچنین ژن‌ها و هورمون‌های مرتبط با متابولیسم را مورد بررسی قرار دادند.

پژوهشگران در این پروژه، رابطه میان قارچ‌های روده و غذاهای فرآوری شده را به طور خاص مورد بررسی قرار دادند زیرا این غذاها با افزایش وزن ناسالم در انسان مرتبط هستند. در این آزمایش، خوردن غذاهای فرآوری شده موجب شد که بیشتر موش‌ها چاق شوند اما مقدار وزن و نحوه تغییر متابولیسم، در موش‌های دارای میکروبیوم‌های گوناگون، متفاوت است. پژوهشگران پس از بررسی میکروبیوم هر موش، از یادگیری ماشینی استفاده کردند تا بفهمند که کدام یک از قارچ‌ها بیشترین تاثیر را در متابولیسم دارند.

پژوهشگران دریافتند موش‌هایی که میکروبیوم روده آنها مقدار بیشتری از قارچ موسوم به “Thermomyces” و مقدار کمتری از قارچ “ساکارومایسس”(Saccharomyces) را در بر دارد، ۱۵ درصد بیش از موش‌هایی که روده آنها حاوی قارچ‌های متفاوتی است، اضافه‌وزن پیدا می‌کنند.

میکروبیوم روده می‌تواند بر متابولیسم بدن موثر باشد. بیشتر افراد تصور می‌کنند که میکروبیوم روده فقط باکتری‌ها را در بر دارد اما قارچ‌ها با این که تعداد کمتری از آنها نسبت به باکتری‌ها وجود دارد، از اعضای حیاتی این اجتماع میکروبی به شمار می‌روند. میکروبیوم‌ها در افراد گوناگون، متفاوت هستند؛ بنابراین قارچ‌هایی که در روده یک نفر زندگی می‌کنند، می‌توانند با قارچ‌های ساکن روده افراد دیگر متفاوت باشند. این موضوع، در مورد موش‌های این پژوهش نیز صدق می‌کرد.

دانشمندان هنوز اطلاعات کمی در مورد تاثیر قارچ‌های روده بر سلامت انسان دارند. این پژوهش، یکی از نخستین پژوهش‌هایی است که نحوه تاثیر قارچ‌های روده بر متابولیسم بدن را نشان می‌دهد.

اگر قارچ‌های روده، متابولیسم بدن انسان را نیز مانند موش‌ها تغییر بدهند، پژوهشگران می‌توانند رژیم‌های غذایی متناسب با میکروبیوم‌های خاص را ارائه کنند. همچنین ممکن است که با این روش بتوان میکروبیوم قارچی فرد را برای کنترل وزن تنظیم کرد.

دانشمندان هنوز در حال بررسی قارچ‌هایی که ممکن است در روده ساکن شوند و قارچ‌هایی که فقط از روده عبور می‌کنند، هستند. اگرچه بسیاری از تعاملات میان انسان و قارچ‌های روده آنها مفید است اما ممکن است همیشه این گونه نباشد. برای نمونه، ممکن است که قارچ‌ها در ابتلا به سندروم روده تحریک‌پذیر نقش داشته باشند و خطر ابتلا به سرطان پانکراس را نیز افزایش دهند.

وجود یا عدم وجود برخی از قارچ‌ها می‌تواند تاثیر مستقیمی بر سلامتی داشته باشد. تعامل قارچ‌ها با باکتری‌ها نیز بسیار مهم است. این پژوهش، گام‌هایی اساسی را برای درک رابطه پیچیده میان جوامع باکتریایی و قارچی هنگام همکاری برای هضم غذای فرآوری شده برمی‌دارد.

این پژوهش، در مجله “Communications Biology” به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *