کمبود تجهیزات مهمترین چالش پیش روی شهرداریها در مدیریت بحران است
ایسنا/زنجان مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری زنجان گفت: کمبود تجهیزات مهمترین چالش پیش روی شهرداریها در مدیریت بحران است.
به گزارش ایسنا، منطقه زنجان، علی محمودی در جلسه اضطراری مدیریت بحران خرمدره، تصریحکرد: حوادث غیر مترقبه که در کشور اتفاق می افتد یک تجربه است که باید از این تجارب درس گرفته و تمهیدات لازم برای مدیریتهای آینده پیشبینی شود.
وی با بیان اینکه «قبل از زلزله سال ۶۹ گیلان و زنجان هیچ نقشه مهندسی برای ساخت و سازها در کشور نداشتیم»، افزود: بعد از زلزله آییننامه ۲۸۰۰ در کشور عملیاتی و کانونهای مهندسی به راه افتاد و بعد از زلزله بم نیز شمولیت قانون نظام مهندسی شهرها اتفاق افتاد که اینها تجاربی است که از حوادث تلخی که در گذر زمان اتفاق افتاده است، گرفتهایم.
وی با بیان اینکه «در برهه فعلی نیز دستگاههای اجرایی باید از موضوع سیل و آبگرفتگی معابر و منازل برای ترسیم خط مشی آینده کسب تجربه کنند»، افزود: باید برای ایجاد ساختارهای جدی در شهرداریها و بنیاد مسکن فکر اساسی شود.
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری زنجان با اشاره به اینکه «باید موضوع پدافند غیرعامل را در ساخت واحدهای مسکونی، توسعه و طراحی شهرها مد نظر قرار دهیم»، گفت: تجربه سیل در نقاط مختلف کشور نشان داد در مناطقی که موضوع پدافند غیر عامل در بحث مدیریتهای توسعه رعایت نشده است شاهد حادثه بودیم.
وی با اشاره به اینکه «دستگاههایی از قببل بنیاد مسکن باید از این حادثه به بهترین شکل بهره گیرند»، بیانکرد: باید از فرصتی که دولت در اختیار روستائیان برای مقاومسازی مساکن روستایی قرار داده است استفاده کنند.
وی با اشاره به بازدیدها صورت گرفته از سه سد شهرستان، گفت: هر یک از دستگاههای اجرایی که متولی سدی هستند باید مدیریت این سدها و آبهای پشت سد را به عهده بگیرند و در صورت نیاز دریچههای آن را باز کنند اما باید توجه کنند که این آزادسازیها مشکلی برای شهرهای همجوار ایجاد نکند.
محمودی با اشاره به اینکه «دهیاران در سطح روستاها برای هر گونه بحران آمادگی کامل دارند»، ادامه داد: ساکنین روستایی حاشیه رودخانهها باید شناسایی و در نقاط امن اسکان یابند.
وی با تاکید بر اینکه «مردمباید از اتراق در حاشیه رودخانهها و مسیرهای سیل در روز طبیعت اجتناب کنند»، گفت: در روز ۱۳ فروردین باید اطلاعرسانی لازم مبنی بر پرهیز از اتراق مردم در اماکن پرخطر صورت گیرد.
وی با اشاره به ورودی آب به شهر از طریق رودخانه کبیر و قورو چای، تصریح کرد: طبق بازدیدهای صورت گرفته با لایه روبی این دو رودخانه کمترین آب گرفتگی را در شهر داشتیم.
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری زنجان با تاکید بر ضرورت تجهیز شهرداریها و دستگاههای متولی بحران، گفت: اکثر شهرداریهای ما تجهیزات لازم را در اختیار ندارند که باید نسبت به تجهیز شهرداریها بهصورت ملی اقدام شود.
فرماندار ابهر نیز گفت: با توجه به انتشار اخبار جعلی در فصای مجازی توسط عدهای سودجو مردم باید اخبار را از منابع معتبر پیگیر باشند.
به گزارش ایسنا، منطقه زنجان، علی حیدری در جلسه مدیریت بحران شهرستان ابهر با تاکید بر اینکه «تا پایان بارشها مدیران در آمادهباش کامل به سر میبرند»، اظهار کرد: مدیران شهرستانی باید برای ایجاد آرامش در شهرستان تلاش مضاعف داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه «با توجه به بحران پیشبینی شده امروز تک تک ما در مقابل مردم مسئول هستیم»، بیان کرد: هر مسئول باید به وظیفه قانونی خود در شهرستان عمل کند.
فرماندار ابهر با انتقاد از برخی از رسانهها و فضای مجازی، عنوان کرد: برخی از افراد سعی در ماهیگیری از آب گل آلود و آلوده کردن فضا با شایعهسازی را دارند؛ لذا خبرنگاران شهرستان وظیفه دارند برای ایجاد امید و نشاط درجامعه تلاش کرده و اخبار صحیح را به مردم اطلاعرسانی کنند.
وی با تاکید بر اینکه «در مواقع بحرانی خبرنگاران باید برای آرامش و آسایش مردم در میدان حضور داشته باشند»، افزود: نباید اجازه داد افراد سودجو با ارسال مطالب کذب در فضای مجازی در بین مردم ناامیدی ایجاد کنند؛ زیرا هیچکس حق جریحهدار کردن افکار عمومی را ندارد.
وی با اشاره به آمادگی دهیاران در سطح روستاهای این شهرستان، گفت: همه دهیاران در روستاها مستقر بوده و ارتباطات مستمر با آنها برای اطلاع از آخرین وضعیت روستاها برقرار است.
فرماندار شهرستان ابهــر با اشاره به خطرات سیل برای ساکنان حاشیه رودخانهها، افزود: هشدارهای لازم توسط دهیاران به ساکنان این مناطق داده شده است.
حیدری با اشاره به برگزاری جلسات مکرر شورای مدیریت بحران در ابهر، گفت: آمادگی کامل برای مقابله با بحران سیل در شهرستان وجود داشته و از همه امکانات در این زمینه بهره گرفته خواهد شد.
منبع: ايسنا