اخبار 30

کمبود نیرو آینده‌ی کشاورزی یزد را تهدید می‌کند

کمبود نیرو آینده‌ی کشاورزی یزد را تهدید می‌کند

ایسنا/یزد رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد گفت: یزد بیشتر کارگر محور است تا دانش آموخته محور و همین باعث شده تا دانش آموختگان به شغل‌های کاذب روی آورند و نیروی جدید فعال در عرصه‌های مرتبط کشاورزی کاهش یابد که قطعا در آینده‌ای نزدیک استان را با کمبود نیرو در حوزه‌های دامپروری، کشت های گلخانه‌ای و محیط زیست مواجه می کند.

«محمدرضا خلف باغی» در دیدار با «ابوالفضل وکیلی» رئیس جدید سازمان جهادکشاورزی استان، یکی از اهداف این سازمان را  دستیابی به شفاف‌سازی، تسهیل و تسریع در انجام کلیه امور دانست و گفت: نظام مهندسی کشاورزی جز سازمان‌های تمام الکترونیک است که از سال ۹۱ عضویت اعضا به صورت الکترونیکی در سامانه صورت گرفته و امروز شاهد این هستیم که علاوه بر صدور پروانه‌ها و مجوزها، کلیه خدمات اعضا از جمله آموزش، رتبه‌بندی و اشتغال در سامانه های الکترونیکی صورت می‌گیرد.

وی اعضای حقیقی این سازمان را سه هزار و ۸۰۰ نفر عنوان و اظهار کرد: اعضای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی را فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست تشکیل می دهند. این سازمان همچنین دارای ۳۱۰ عضو حقوقی نیز هستند.

خلف‌باغی به اجرای قانون‌های واگذاری از سال ۹۱ تاکنون اشاره کرد و گفت: برحسب واگذاری‌هایی که از قانون افزایش بهره‌وری و قانون جامع دامپروری صورت گرفته،  اموری همچون صدور پروانه‌های دامپروری، طیور، گلخانه، شیلات، گیاه‌پزشکی و قارچ خوراکی به نظام مهندسی واگذار شده است.

وی افزود: باتوجه به واگذاری‌ها فرصت‌های شغلی خوبی برای دانش آموختگان ایجاد شده که تاکنون قریب به ۵۰۰ نفر از اعضای این سازمان به آنان کار ارجاع می‌شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی از تفاهم‌نامه‌های همکاری با دستگاه‌های مختلف سخن به میان آورد و بیان کرد: جز استانهایی هستیم که با تفاهم‌نامه در زمینه اراضی فعالیت‌های امور مکان‌یابی و تشکیل پرونده را انجام  داده و با راه اندازی سامانه سماک اراضی نقش موثری در کاهش مراجعات بهره برداران داشته‌ایم.

وی افزود:  نظام مهندسی کشاورزی استان یزد جهت صرفه‌جویی در وقت و مسافت، اعضا و بهره برداران، دارای ۲۶ مرکز خدمات در شهرستان‌های استان است که به عنوان نماینده سازمان در کلیه امور اعم از صدور پروانه، نظارت و کارشناسی و غیره فعالیت می‌کنند.

خلف باغی به عملکرد سرعتی سازمان در  امر پلاک کوبی اشاره کرد و تصریح کرد: تا قبل از واگذاری پلاک کوبی هفته‌ای نهایتاً پنج هزار پلاک‌کوبی در استان صورت می‌گرفت که در مدت ۴۵ روز از واگذاری این امر به نظام مهندسی در حال حاضر روزانه پنج هزار پلاک کوبی صورت  می گیرد و تاکنون ۱۳۰ هزار پلاک بین شرکت ها توزیع شده است.

این مسئول  یکی از دغدغه‌هایی که استان باید به آن بپردازد را اشتغال دانش آموختگان در امور مرتبط با رشته تحصیلی آنان دانست و افزود: با توجه به این که استان یزد سال‌های متمادی رتبه اول کنکور کشور را داشته است اما متاسفانه بالاترین رقم بیکاری فارغ التحصیلان کشور را دارد و با آماری که از تامین اجتماعی داده شده است استان یزد بیشتر کارگر محور است تا دانش آموخته محور که باعث می‌شود تا دانش آموختگان به شغل‌های کاذب روی آورند و نیروی جدید فعال در عرصه‌های مرتبط کشاورزی کاهش یابد و این امر  قطعا در آینده‌ای نزدیک دچار کمبود نیرو در حوزه‌های دامپروری، کشت های گلخانه ای و محیط زیست خواهد شد.

وی یکی از اقدامات انجام شده توسط نظام مهندسی کشاورزی استان یزد در بکارگیری دانش آموختگان محیط زیست را اجرایی کردن تبصره ۱ماده ۱۶ قانون هوای پاک  عنوان و اظهار کرد: به عنوان اولین استان در کشور با پیگیری های انجام شده و حمایت سازمان محیط زیست استان در اجرای این قانون که صنایع بالای ۵۰ نفر نیرو را ملزم به بکارگیری کارشناسان محیط زیست  کرده است ، قدم برداشته و تاکنون از ۷۰ نفر از دانش آموختگان محیط زیست مصاحبه به عمل آمده و قریب ۲۵ نفر به صنایع معرفی و بکار گیری شده اند.

خلف باغی در پایان ابراز امیدواری کرد که با تعاملات هر چه بیشتر میتوان  بازوی قویی برای پیشبرد اهداف و مهندسی شدن فرآیند تولید کشاورزی استان بود.

«سید ابوالفضل وکیلی» رئیس جدید جهاد کشاورزی نیز اظهار کرد: عرصه کشاورزی تنگناها و مشکلات زیادی را دارد که با تعاملات و هم فکری ها می توان بخشی از آن را رفع کرد.

وی اعلام آمادگی کرد تا هرگونه تعامل در راستای استفاده از دانش فارغ التحصیلان در حوزه های دام، طیور، زراعت و غیره جهت افزایش بهره‌وری داشته باشند.

به گزارش ایسنا و به نقل از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، وکیلی ابراز امیدواری کرد تا با مساعدت و همراهی همه بخش‌های مرتبط با عرصه کشاورزی شاهد ارتقای بیش از پیش بخش مظلوم کشاورزی باشیم.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *