اخبار 23

کمی سختگیری برای دیدن کاخ گلستان

کمی سختگیری برای دیدن کاخ گلستان

موزه‌ها در شهرهای زرد و آبی باز هستند، اما محدودیت‌هایی برای بازدید دارند. کاخ گلستان نیز برای دیدار نوروزی مقررات تازه‌ای اعلام کرده است.

به گزارش ایسنا، مجموعه جهانی کاخ گلستان اطلاع داده است که در تعطیلات نوروز از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ باز است. نوبت بازدید از این مجموعه اینترنتی تعیین می‌شود، ضمن آن‌که بلیت بازدید همانند گذشته حضوری فروخته نمی‌شود و باید اینترنتی و از قبل تهیه شود.

طبق اعلام این مجموعه، بازدیدکنندگان باید در زمان تعیین‌شده در موزه حاضر شوند، وگرنه تاخیر و یا غیبت آن‌ها به منزله انصراف از بازدید درنظر گرفته می‌شود. تاکید شده که امکان بازدید از کاخ گلستان در نوبت‌های بعدی به هیچ‌وجه مقدور نیست.

بازدیدهای گروهی همراه با راهنمای تور در این روزها ممنوع شده است. هر موزه در کاخ گلستان راهنمای مستقر دارد.

استفاده از ماسک در تمام مدت بازدید و حضور در کاخ الزامی است.

عکاسی و فیلمبرداری در موزه‌ها نیز ممنوع است.

در اطلاعیه‌ای که کاخ گلستان منتشر کرده هنوز محدودیتی برای تعداد بازدیدکنندگان در دوران کرونا اعلام نشده است.

قیمت بلیت ورودی کاخ گلستان به ازای هر بازدیدکننده داخلی ۵ هزار تومان است. مبلغ ورودی بازدید از هر موزه و عمارت داخل مجموعه نیز برای هر بازدیدکننده داخلی (ایرانی) ۴ هزار تومان تعیین شده است. ورودیه بخش اصلی کاخ گلستان ۱۳ هزار تومان برای هر نفر قیمت دارد.

طبق اطلاعات موجود در وب‌سایت کاخ گلستان تمام بازدیدهای رایگان و نیم‌بها در تعطیلات نوروز (از تاریخ ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین) از درجه اعتبار ساقط است.

برای اطلاع از چگونگی گرفتن نوبت بازید و جزئیات خرید اینترنتی بلیت این مجموعه می‌توان به وب‌سایت کاخ گلستان http://www.golestanpalace.ir/ مراجعه کرد.

تاریخچه کاخ گلستان به زمان شاه عباس صفوی برمی‌گردد، هرچند که در دوران آغا محمدخان قاجار به اهمیت آن افزوده شد و در دوران فتحعلی شاه آراسته‌تر و توسعه‌یافته‌تر شد. این مجموعه در دوران ناصرالدین شاه به واسطه سفرهایی که به اروپا داشت، دستخوش تغییرات اساسی و متاثر از معماری اروپا شد. ارگ سلطنتی شاهد وقایع تاریخی و سیاسی متعددی بوده است، از جمله انقلاب مشروطه، تاجگذاری رضا و محمدرضا شاه پهلوی. در دوران معاصر ارگ سلطنتی حتی با تعرض و تصرفاتی هم مواجه شده است.

عمر کاخ گلستان که در سال ۱۳۹۲ در فهرست جهانی یونسکو نیز ثبت شد، به بیش از ۴۴۰ سال می‌رسد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *