اخبار 18

کهگیلویه و بویراحمد دارای کمترین خوشه بیماری کرونا در کشور

کهگیلویه و بویراحمد دارای کمترین خوشه بیماری کرونا در کشور

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: خوشبختانه استان کهگیلویه و بویراحمد کمترین خوشه بیماری کرونا را در کشور دارد.

“پرویز یزدان پناه” افزود: طبق انتظار وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی، کرونا سیر صعودی یافت به گونه ای که طی ۷ روز گذشته آمار مبتلایان از یک هزار و ۲۰۰ نفر به بالای ۳ هزار نفر در روز رسید.
وی اظهار کرد: در راستای کاهش آمار مبتلایان به کرونا وزارت بهداشت و سازمان جهانی بهداشت، سیاست جدید خود یعنی بیماریابی فعال را عنوان کردند که دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز در این راستا گامی اساسی برداشت.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: در سایر استان های کشور روزانه حداکثر ۷۰ تا ۱۰۰ نمونه از بیماران گرفته می شود اما در کهگیلویه و بویراحمد با وجود جمعیت کم، ۲۵۰ نمونه در روز گرفته و طی هفته جاری بیش از یک هزار نمونه به آزمایشگاه های تشخیصی ارسال کردیم.
یزدان پناه با اشاره به آمار جدید مبتلایان به کرونا افزود: امروز ۱۶ مورد مثبت در استان شناسایی شد و شمار مبتلایان به کرونا در کهگیلویه و بویراحمد به ۱۴۰ بیمار رسید.
وی با بیان اینکه خوشبختانه موارد مثبت امروز، از خوشه‌ و خانواده بیماران قبلی بودند، ادامه داد: این یک نکته مثبت در حوزه بهداشت و درمان است، لازم می دانم از همکارانمان در حوزه بهداشت و درمان استان تشکر کنیم که تلاش کردند تا کانون‌های بیماری به حداقل ممکن خود برسند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: خوشبختانه کهگیلویه و بویراحمد کمترین خوشه بیماری را در کشور دارد و امیدواریم با افزایش شمار نمونه گیری ها و گسترده نمودن بیماریابی در استان، از پخش شدن بیماری جلوگیری کنیم.
یزدان پناه با اشاره به اینکه این ویروس در چهار حالت افراد را درگیر می کند، افزود: ۳۰ درصد از بیماران، علائمی ندارند و بعد از یک هفته با پاسخ ایمنی ایجاد شده در بدنشان بدون هیچ درمانی بهبود می یابد.
وی خاطرنشان کرد: این افراد ناقلان سالم هستند و می‌توانند تا ۲ هفته بدون هیچگونه علائم این بیماری را به دیگران انتقال دهند و جزء پرخطرترین گروه های ناقل محسوب می شوند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: حدود ۵۵ درصد از بیماران نیز علائم خفیفی دارند و پس از یک هفته علائم بروز و یا اصلاً علائم اختصاصی نداشته باشند و پاسخ ایمنی بدن آنها منجر به بهبودی شود، ولی این گروه تا ۳ هفته می تواند ناقل باشند.
یزدان پناه عنوان کرد: همچنین ۱۰ درصد بیماران، علائمی شدید داشته، بعد از یک هفته علائم خفیف شده و با قرنطینه و درمان دارویی در منزل بهبود می یابند ولی تا ۴ هفته ناقل محسوب می شود.
وی خاطرنشان کرد: ۵ درصد دیگر بیماران دارای علائم بسیار شدیدی هستند که در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان های معین بستری شده و احتمال مرگ و میر در آنها افزایش می یابد ولی در صورت بهبود احتمال بازگشت مجدد بیماری کاهش می یابد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی تصریح کرد: در تمام کشورهای جهان فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی باید رعایت شود ولی این فاصله گذاری به مفهوم قطع ارتباط نیست، این فاصله گذاری به معنی محدودیت در ارتباطات افراد تا پایان بیماری است.
یزدان پناه اظهار کرد: لازم است همه افراد فاصله ۱ و نیم متری خود را با دیگران حفظ کنند، از حضور در اجتماعات پرهیز کنند، ترددهای خود را محدود کرده و به جز در مواقع ضروری از منزل خارج نشوند.
وی با اشاره به فرارسیدن تعطیلات ۱۲ و ۱۳ فروردین ماه بیان کرد: طی این دو روز امکان دارد که برخی از افراد از منازل خود خارج و به طبیعت یا سایر مکان ها رجوع کنند، ما عاجزانه از مردم خواهش می کنیم حداقل تا ۲۰ فروردین خود قرنطینگی کرده، از حضور در طبیعت و سایر مکان ها و اجتماعات خودداری کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: کرونا بیماری هولناکی است ولی متاسفانه برخی از افراد آن را جدی نگرفته و علاوه بر آسیب به خانواده خود، به سایر افراد نیز آسیب های جدی را وارد می کنند.
یزدان پناه افزود: خانواده افراد بیمار، افرادی که با بیمار در ارتباط بوده اند، کسانی که در سامانه غربالگری شرکت کرده و به آنها اخطار داده شده و کسانی که دارای علائم بالینی هستند باید به پزشک مراجعه کرده و تحت نمونه برداری قرار گیرند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: برخی از افراد مشکوک به بیماری هستند اما نه به پزشک مراجعه کرده و نه آزمایش می دهند، اینها می توانند فاجعه آفرین باشند و به خود و دیگران خیانت کنند بنابراین لازم است در صورت داشتن هرگونه علائم به پزشک مراجعه کنید.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *