اخبار 10

کوبا پیشنهاد آمریکا برای دریافت واکسن کرونا را نپذیرفت

کوبا پیشنهاد آمریکا برای دریافت واکسن کرونا را نپذیرفت

وزیر امور خارجه کوبا در جمع دیپلمات‌هایی در هاوانا اعلام کرد، دولت کوبا اهدای یک میلیون دوز واکسن کووید ۱۹ از سوی آمریکا را رد کرد چرا که این پیشنهاد خیلی دیر مطرح شد و الزامات بسیار زیادی ضمیمه آن شده بود.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه میامی هرالد، برونو رودریگز، وزیر امور خارجه کوبا گفت: وزارت امور خارجه آمریکا جمعه گذشته با سفارت کوبا در واشنگتن تماس گرفت تا این پیشنهاد “دقیقه نودی” و “فرصت‌طلبانه” را مطرح کند.

وی روز چهارشنبه در یک نشست غیرمعمول این اظهارات را مطرح کرد و از برنامه‌های آمریکا برای بی‌ثبات کردن دولت کمونیست کوبا و فقدان کمک‌های بشردوستانه در دوران پاندمی کرونا نیز گله و شکایت کرد.

برونو رودریگز گفت: آنها اهدای واکسن کرونا را به کشوری که مردم آن در حال حاضر واکسینه شده‌اند و حتی برنامه دوز یادآور نیز در حال پیشرفت است، پیشنهاد می‌دهند اما الزامات سختگیرانه و مداخله‌جویانه‌ای از جمله لزوم انجام مطالعات بالینی در کوبا با این واکسن‌ها را نیز ضمیمه آن می‌کنند.

وی افزود: مقامات کوبا محترمانه پاسخ پیشنهاد آنها را دادند و توضیح دادند که چرا این واکسن‌های اهدایی کمکی به بهبود وضعیت سلامتی کوبایی‌ها نمی‌کند.

برونو رودریگز اشاره نکرد که دولت آمریکا قصد اهدای کدام نوع واکسن کرونا را به کوبا داشت.

وی افزود مقامات آمریکایی به مکانیسم‌های بین‌المللی اشاره کردند که تاکنون ناکارآمد و تبعیض‌آمیز بوده‌اند؛ اظهاراتی که ظاهرا به برنامه کوواکس به مدیریت سازمان بهداشت جهانی با هدف تامین واکسن‌های اهدایی یا پیشنهادی به قیمت پایین‌تر برای کشورهای در حال توسعه اشاره دارد.

کوبا تنها کشور در این منطقه است که انتخاب کرده در این برنامه شرکت نکند. در عوض تصمیم گرفت تا واکسن‌های خود را تولید کند. دولت کوبا در حال حاضر مشغول رایزنی با سازمان بهداشت جهانی برای اخذ مجوز اضطراری است تا بتواند واکسن‌های خود را از طریق این سازمان به فروش برساند.

براساس داده‌های رسمی، ۷۰ درصد از جمعیت کوبا که واکسینه شده‌اند، در حال حاضر کاملا ایمن شده‌اند. این آمار شامل کودکان دو ساله نیز می‌شود.

اما گرچه کوبا همچنان مشغول تولید و آزمایش محصولات خود است، گونه دلتای ویروس کرونا در تابستان منجر به موج مرگباری شد که سیستم بهداشت این کشور را به آستانه فروپاشی رساند. برخی از بیماران بدون درمان و در بحبوحه کمبود گسترده دارو و اکسیژن جان باختند.

تحریم‌های آمریکا اجازه فروش دارو به کوبا را می‌دهند اما برونو رودریگز گله کرد که مقامات آمریکایی مجوزهای ویژه را برای صادرات کپسول اکسیژن به کوبا در دوران این بحران صادر نکردند.

برخی سازمان‌ها از دولت‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق و جو بایدن، رئیس جمهور کنونی آمریکا خواستند تا در دوران پاندمی کرونا برخی تحریم‌ها علیه کوبا را لغو کنند. دولت بایدن هم مدعی شد که در حال تسریع روند صدور مجوزها برای تامین کمک‌های بشردوستانه به کوباست.

زمان این پیشنهاد آمریکا برای اهدای واکسن کرونا به کوبا مصادف است با تصویب قوانین جدید مسافرتی توسط مرکز جلوگیری و کنترل بیماری آمریکا که مسافران خارجی را که واکسینه نشده‌اند، ممنوع الورود می‌کند.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *