اخبار 35

کوددهی درختان به روش تزریق در خاک

کوددهی درختان به روش تزریق در خاک

ایسنا/لرستان یک دکترای شیمی و حاصلخیزی خاک گفت: برای کوددهی درختان روش‌های متعددی وجود دارد که یکی‌از آن‌ها روش تزریق در خاک است.

صمد عبدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که برای کوددهی درختان روش‌های متعددی وجود دارد اما روش تزریق در خاک نسبت به دیگر روش‌ها کمتر مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: در این روش کود به صورت سوسپانسیون و یا مایع در خاک اطراف درخت تزریق می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از مزایای روش تزریق این است که به دلیل قرار گرفتن محلول کودی در زیر سطح خاک، قبل از این‌که عناصر توسط گیاهان سایه‌انداز مصرف شوند و یا در افق‌های سطحی رسوب کنند، به طور مستقیم در اختیار ریشه درخت قرار می‌گیرند و به راحتی جذب می‌شوند.

عبدی با اشاره به این که روش تزریق نیاز به وسایل و تجهیزات خاصی دارد که در واقع یک سیستم پمپ کننده تحت فشار هستند، افزود: در این روش باید فاصله تزریق، مقدار عنصر در کود، مقدار کودی که باید در حجم مشخصی حل شود، محاسبه مقدار عنصر در هر متر مربع، سرعت جریان مایع نازل را در نظر داشته باشیم.

این دکترای شیمی و حاصلخیزی خاک عنوان کرد: دبی جریان محلول در نازل دستگاه را می‌توان با قرار دادن یک سطل در زیر دستگاه و ثبت مقدار تخلیه در یک مدت زمان خاص بدست آورد.

وی ادامه داد: این سرعت بر حسب لیتر بر ثانیه محاسبه می شود، به این ترتیب می‌توان مدت زمان لازم برای تزریق کود در هر حفره را هم به دست آورد.

عبدی با اشاره به این‌که مرحله بعد تعیین محل‌های تزریق در اطراف درخت است، تصریح کرد: برای این کار ابتدا مکان لوله‌های آبیاری را در صورت وجود در نظر داشته باشید تا به آن‌ها صدمه نزنید، سپس محل‌های تزریق را در سایه‌انداز درخت به‌صورت شبکه منظم ایجاد کنید.

این دکترای شیمی و حاصلخیزی خاک اضافه کرد: برای این کار می‌توان یک مربع را در اطراف درخت در نظر بگیریم و حفرات را با فاصله مورد نطر در آن در نظر بگیریم.

وی عنوان کرد: تزریق را می‌توانیم مطابق زمان محاسبه شده انجام دهیم، برای این کار نازل دستگاه را در محل‌های مناسب در خاک فرو می‌کنیم و تزریق را به مدت زمان مناسب انجام می‌دهیم.

عبدی تصریح کرد: باید توجه داشت که تعداد زیادی از ریشه‌های در حال رشد در نزدیک تنه درخت وجود دارند بنابراین با تنه درخت حدود ۳۰ سانتی‌متر فاصله داشته باشید تا نازل دستگاه با ریشه‌های ضخیم برخورد نکند.

دکترای شیمی و حاصلخیزی خاک ادامه داد: حتماً لازم نیست نقاط تزریق به صورت شبکه منظم مربعی باشد، می‌توانیم نقاط تزریق را به صورت دایره‌ای در اطراف درخت به صورت سه حلقه متحدالمرکز هم پیاده کنیم.

وی بیان کرد: یکی‌از حلقه‌ها در وسط سایه‌انداز، یکی در خط سایه‌انداز و سومی را در ۳۰ سانتی‌متری بیرون سایه‌انداز پیاده می‌کنیم.

عبدی ادامه داد: بعد از دو تا چهار هفته اگر تزریق را به طور یکنواخت انجام داده باشید، معمولاً علف‌های روی نقاط تزریق سبزتر و شاداب تر به نظر می‌رسند و اگر نقطه‌ای کوددهی نشده باشد علف‌های آن نقطه تفاوتی با بقیه سایه‌انداز ندارد.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *