گام نخست برای رفع موانع سرمایه‌گذاری در آذربایجان شرقی برداشته شد


گام نخست برای رفع موانع سرمایه‌گذاری در آذربایجان شرقی برداشته شد

ایسنا/آذربایجان شرقی ستاد جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استان آذربایجان شرقی به منظور تسهیل و رفع موانع و مشکلات حوزه سرمایه‌گذاری به ریاست استاندار و عضویت دستگاه‌های مسئول در این حوزه تشکیل شد.

استاندار آذربایجان شرقی در نخستین جلسه این ستاد، تأکید کرد: در راستای جذب سرمایه‌گذاری، چند پنجره واحد در استان فعال هستند که اثربخشی لازم و کافی را ندارند و با تشکیل این ستاد انتظار می‌رود راهکارهای اساسی و عملی برای رفع موانع سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و عملیاتی شود.

عابدین خرّم اظهار کرد: مدیران دستگاه‌های استانی باید با ریسک‌پذیری به هر شکل ممکن، آمادگی فراهم کردن فضایی کاملا امن و جذاب برای سرمایه‌گذاری را داشته باشند.

وی، بهره‌وری و رشد اقتصادی پایین استان را نتیجه مشکلات حوزه سرمایه‌گذاری دانست و گفت: هیچ کاری برای من مهم‌تر و بااولویت‌تر از ایجاد محیط مناسب برای جذب سرمایه‌گذاری نیست.

وی افزود: تأکید رئیس جمهور بر این است که مهم‌ترین اولویت استانداران بعد از ایجاد امنیت، بحث سرمایه‌گذاری باشد؛ در این زمینه، اختیارات لازم به استانداران تفویض شده و نتیجه آن رشد اقتصادی، رفع بیکاری، افزایش بهره‌وری و ایجاد اشتغال خواهد بود.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به این که شهر تبریز، عامل اصلی توسعه در استان است، افزود: متاسفانه بحث سرمایه‌گذاری در این شهر در سال‌های گذشته مورد توجه قرار نگرفته و برای جبران این عقب‌ماندگی از شهرداری تبریز خواسته‌ایم تا برنامه‌های توسعه و سرمایه‌گذاری را اعلام کند.

وی با تاکید بر ایجاد کمیته‌های تخصصی ذیل ستاد سرمایه‌گذاری، گفت: باید کمیته ویژه‌ای برای توسعه شهرهای بزرگ استان که ظرفیت‌های مناسبی برای رشد اقتصادی دارند، تشکیل شود.

وی با تاکید بر اینکه باید از کلی‌گویی پرهیز کنیم، افزود: ظرفیت‌های موجود استان در حوزه‌های مختلف و همچنین چشم‌انداز توسعه استان بر اساس سند آمایش برای سرمایه‌گذاران معرفی شود.

خرّم با تاکید بر این که مدیران باید ریسک‌پذیر بوده و تصمیم‌گیر و جهادی باشند، اضافه کرد: هیچ مدیری برای انجام وظایف محوله خود قابل پیگرد نیست؛ مدیران باید برنامه‌های خود را که افق توسعه استان را نشان می‌دهد آماده کنند و موانع را نیز اعلام کنند.

وی با اشاره به ضرورت برقراری دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه، افزود: در دولت سیزدهم، مسئولیت مستقیم جذب سرمایه‌گذاران خارجی با سفراست و از این رو با سفیران ایران در کشورهای همسایه، ارتباط‌های مستمری برقرار کرده‌ایم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با اشاره به وظایف و اختیارات ستاد سرمایه‌گذاری، گفت: هدف‌گذاری سرمایه‌گذاری در استان با توجه به طرح آمایش، ارائه پیشنهاد اصلاح قوانین، مقررات و ضوابط مرتبط با  سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، انجام هماهنگی و پشتیبانی لازم در امور مربوط به اخذ مجوزهای سرمایه‌گذاری، پیگیری رفع مشکلات و موانع مربوط به سرمایه‌گذاری‌های در حال انجام، شناسایی و گردآوری فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان و ارائه به سرمایه‌گذاران و پیگیری ایجاد زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری از وظایف و اختیارات این ستاد است.

محمد کلامی افزود: دبیرخانه این ستاد در اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان مستقر خواهد بود و این دبیرخانه موظف است مشکلات سرمایه‌گذاران و پروژه‌های سرمایه‌گذاری را جمع‌بندی و پیشنهادهای لازم برای تسهیل امور سرمایه‌گذاری و تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام را به ستاد ارائه کند.

به گفته وی، پایش آخرین وضعیت سرمایه‌گذاری و پذیرش متقاضیان سرمایه‌گذاری در استان و ارائه راهنمایی‌های اولیه از دیگر وظایف دبیرخانه ستاد سرمایه‌گذاری استان است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری، در این جلسه تعدادی از اعضای ستاد سرمایه‌گذاری نیز به بیان دیدگاه‌های خود درخصوص نحوه فعالیت ستاد و راهکارهای رفع موانع فعالیت سرمایه‌گذاران پرداختند.

انتهای پیام