تاریخ انتشار : یکشنبه 12 دسامبر 2021 - 17:43
کد خبر : 162720

گذر از جاهلیت مدرن، راهی جز مکتب اهل بیت(ع) ندارد

گذر از جاهلیت مدرن، راهی جز مکتب اهل بیت(ع) ندارد

ایسنا/قم تولیت آستان قدس رضوی گفت: تحول در حوزه علمیه و پاسخگویی به نیازهای حکومتی و تمدنی توسط حوزه علمیه ادامه مسیر اجتهاد در مکتب اهل‌بیت (ع) است. حجت‌الاسلام‌ والمسلمین احمد مروی ظهر امروز در آئین رونمایی از آثار کنگره بین‌المللی سید مرتضی علم الهدی که در موسسه دارالحدیث برگزار شد، اظهار داشت: دفاع عقلانی از

گذر از جاهلیت مدرن، راهی جز مکتب اهل بیت(ع) ندارد

ایسنا/قم تولیت آستان قدس رضوی گفت: تحول در حوزه علمیه و پاسخگویی به نیازهای حکومتی و تمدنی توسط حوزه علمیه ادامه مسیر اجتهاد در مکتب اهل‌بیت (ع) است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین احمد مروی ظهر امروز در آئین رونمایی از آثار کنگره بین‌المللی سید مرتضی علم الهدی که در موسسه دارالحدیث برگزار شد، اظهار داشت: دفاع عقلانی از اصول مذهب شیعه و دین اسلام از ویژگی‌های مهم شخصیت علمی سید مرتضی است.

وی با اشاره به اشارات امام علی(ع) در خصوص مفهوم جاهلیت، افزود: امام علی(ع) جاهلیت را ریشه مشکلات عنوان می‌کنند در دنیای امروز هم جاهلیت مدرن ریشه همه مشکلات جوامع است و برای رفع این جهالت راهی جز رجوع به اهل‌بیت و آثار بزرگان اسلام نیست.

تولیت آستان قدس رضوی بابیان اینکه علوم اسلامی ما امروز باید بتواند پاسخگوی چنین نیازی باشد، بیان کرد: تحول در حوزه علمیه و پاسخگویی به نیازهای حکومتی و تمدنی توسط حوزه علمیه ادامه مسیر اجتهاد در مکتب اهل‌بیت بوده و ادامه راه شیخ مفید سید مرتضی، شهید اول، صاحب جواهر، شیخ انصاری، آخوند خراسانی و امام خمینی(ره) است.

مروی بابیان اینکه واردکردن فقه به عرصه‌های اجتماعی در کنار تأسیس دارالعلم برخی دیگر از خدمات علامه سید مرتضی علم الهدی است، عنوان کرد:آثار فقهی، اصولی، کلامی و تفسیری با تکیه‌بر معارف عصمت و اهل‌بیت (ع) از این عالم وارسته به‌یادگارمانده که انصافاً باید جمع‌آوری و منتشر می‌شد.

وی تصریح کرد: سید مرتضی علم الهدی علومی را فراگرفت که هیچ‌کس در زمان خودش به آن نرسید و به معنای واقعی کلمه عالم و وارسته بودند، دفاع عقلانی از مذهب شیعه و اسلام یکی از اقداماتی بود سید مرتضی در آن برهه‌ای زمانی خاص انجام داد.

تولیت آستان رضوی بهره‌مندی از آراء علمای گذشته را ضروری دانست و افزود: تحول‌خواهی و زمانه شناسی که از ویژگی‌های شخصیت سید مرتضی است باید امروز هم در حوزه و جامعه نهادینه و پیگیری شود.

مروی علوم اسلامی بیان کرد: عالمان دینی ما وارثان چنین علوم نورانی و نجات بخشی هستند، تکریم شاگردان ممتاز و تراز اول و تأکید بر نشر اندیشه‌ها و آثار ایشان ازجمله آئین‌های علمی در فرهنگ و سیره اهل‌بیت(ع) بوده است، ابن عباس، هشام بن حکم، میثم تمار و غیره ازجمله شخصیت‌های ممتازی هستند که همواره مورد تجلیل امامان بزرگوار ما بوده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: تثبیت، تبیین و دفاع عقلانی از اصول مذهب شیعه و دین اسلام از دیگر ویژگی‌های علامه سید مرتضی علم الهدی است، اگر بخواهیم خدمات و ویژگی‌های این عالم جلیل‌القدر را بیان کنیم فهرستی طولانی خواهد شد اما واردکردن فقه به عرصه‌های سیاسی و اجتماعی، تألیف کتب فقهی، کلامی، اصولی و تفسیری با تکیه‌بر مکتب نورانی اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) و تأسیس دارالعلم ازجمله خدمات برجسته سید مرتضی بوده است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.