گرایش جوانان روستایی به تولید برنج دستاورد ارتقای مکانیزاسیون
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: تولید مکانیزه برنج موجب گرایش جوانان روستایی به تولید این محصول می شود و در نتیجه میانگین سنی کشاورزان را کاهش می دهد.
علی درجانی در گفت و گو با ایسنا-منطقه گیلان، با بیان اینکه گیلان 238هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد، گفت: تاکنون شخم اول در بیش از 200هزار هکتار از این شالیزارها انجام شده است.
وی افزود: همچنین نشاء برنج به صورت ماشینی و دستی در همه شهرستانهای گیلان به صورت موردی انجام شده است.
درجانی با بیان اینکه مکانیزاسیون موجب کاهش هزینه تولید برنج میشود، ادامه داد: امسال پیش بینی می شود در 52درصد از شالیزارهای گیلان نشاء به صورت مکانیزه انجام خواهد شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطرنشانکرد: مکانیزاسیون علاوه بر کاهش قیمت تمام شده تولید برنج موجب سهولت در تولید این محصول میشود، در نتیجه گرایش جوانان روستایی را برای تولید این محصول بیشتر میکند.
وی گفت: بالا بودن میانگین سنی شالیکاران در این استان را میتوان با حمایت از جوانان کشاورز و ارتقای خدمات دهی در شالیزارها، کاهش داد.
درجانی با بیان اینکه یکی دیگر از راهکارهای به صرفه تر کردن معیشت برنجکاران حمایت از مشاغل جانبی است، تصریح کرد: به طور مثال نوغانداری از دیرباز از جمله مشاغلی است که کشاورزان قبل از نشاء برنج به آن می پردازند و امسال به دلیل قیمت خوب خرید پیله تر ابریشم، شاهد هستیم که بیش از سال گذشته رونق گرفته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: انتظار میرود، امسال در واردات برنج خارجی نظارت جدی صورت بگیرد تا خستگی رنج تولید این محصول بر جان کشاوزان نماند.
منبع: ايسنا