اخبار 38

گره کور هاکی خراسان جنوبی در رسیدن به اوج

گره کور هاکی خراسان جنوبی در رسیدن به اوج

ایسنا/خراسان جنوبی هاکی، ورزشی با قدمت بسیار و با استعدادهای جوان در خراسان جنوبی است که آن چنان که باید به آن توجه نمی‌شود و کمتر کسی است که بداند این ورزش در خراسان جنوبی فعال است.

ورزشی هاکی از قدیمی‌ترین بازی‌های اجتماعی و ورزش اصیل ایرانی است. اولین فدراسیون هاکی در ایران به‌طور رسمی همزمان با مسابقات آسیایی، در سال ۱۳۵۱ تأسیس شد.

به گزارش ایسنا، پس از تأسیس فدراسیون هاکی، اولین تیم هاکی ایران از بین ۱۸ نفر از تبعه کشورهای هلند، آلمان، هند، پاکستان که در ایران زندگی می‌کردند تشکیل شد. اولین دوره کلاس آموزش هاکی زیر نظر ایشان در تابستان ۱۳۵۰ در تهران و با حضور چند تن از افراد شرکت کننده برگزار شد. محل برگزاری کلاس استادیوم شهید کشوری (استادیوم داوودیه سابق) بود.

آغاز فعالیت این رشته در خراسان جنوبی از دهه ۸۰ بود، از ابتدای شروع فعالیت این ورزش در خراسان جنوبی تا اواخر سال ۹۵، سید حسین اصغری از پیشکسوتان ورزش استان، ریاست هیأت را بر عهده داشت و سه شهرستان بیرجند، قاین و درمیان،کانون جذب ورزشکاران علاقه مند به این رشته بود.

مسابقات کشوری، میدانی برای کسب تجارب برتر ورزشکاران

سید علی اصغر طهماسبی، رییس هیأت هاکی استان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه توجه به بخش پایه را ملاک قرار دادیم، گفت: با در اختیار گرفتن سالن در شمال شهر بیرجند و سپس در مرکز شهر فرصت آموزش رایگان را برای علاقه مندان ایجاد کردیم که در معرفی و جاری سازی این ورزش در میان خانواده‌ها مؤثر بوده و نقش پر رنگی داشت.

طهماسبی ادامه داد: برگزاری همایش هاکی و خانواده، جشنواره‌های فرهنگی ورزشی و معرفی ورزش هاکی در برنامه‌های صدا و سیمای استان، از دیگر عوامل رونق این ورزش در استان بوده است .

رئیس هیات هاکی خراسان جنوبی اظهار کرد: ورزشکاران استان، نیازمند کسب تجربه در میادین بزرگ بودند، هر چند که حضور در مسابقات برون استانی، بار مالی زیادی برای هیأت داشت، اما بدون حضور انگیزه‌ای برای بازیکنان باقی نمی‌ماند و پیشرفتی حاصل نمی‌شد.

وی افزود: در واقع استعدادهای استان در میادین بزرگ باید درسطح کشور معرفی می‌شدند، از این رو اعزام به جشنواره مستعدین هاکی دختران کشور در سال ۹۷، اولین المپیاد استعدادهای برتر در ۲ بخش دختران و پسران در سال ۹۷، اعزام به دومین المپیاد استعدادهای برتر در ۲ بخش دختران و پسران در سال ۹۸، با این هدف انجام گرفت .

طهماسبی ادامه داد: جشنواره فرهنگی ورزشی هاکی منطقه ۲پسران کشور در سال۹۶، در مرکز استان با هدف شناسایی استعدادهای برتر هاکی کشور، در سه سطح هاکی ۲، هاکی۳ و مینی هاکی برگزار شد و قهرمانی در هاکی ۲، نایب قهرمانی در هاکی ۳ و انتخاب رضا کاسه سنگی (رده سنی ۹سال) و نیما ناصری ( رده سنی ۱۰ سال) به عنوان ۲ ورزشکار نخبه از شهرستان بیرجند، ماحصل اولین میزبانی کشوری هیأت هاکی استان بود.

وی یادآور شد: پس از برگزاری دومین المپیاد استعدادهای برتر کشور و قبل از شیوع کرونا، دعوت مجید رمضانی؛ ورزشکار شهرستان قاین برای حضور در اردوی تیم ملی هاکی، افتخاری دیگر را برای هیات هاکی استان رقم زد.

استعدادهای خراسان جنوبی را جدی بگیرید

ملیحه نصرآبادی، نایب رئیس هیأت هاکی خراسان جنوبی در تشریح فعالیت‌های حوزه بانوان نیز به ایسنا گفت: قدمت هاکی در بعضی استان‌ها، نزدیک به نیم قرن است و با داشتن امکانات مناسب در حوزه نرم افزاری و سخت افزاری، قطب‌های هاکی کشور به شمار می‌آیند.

وی ادامه داد: در خراسان جنوبی سعی کردیم کمبودها را کمتر ببینیم و بیشتر به داشته‌های خود توجه کنیم؛ از این رو امکاناتی که داشتیم به صورت منظم و به بهترین شکل در راستای توسعه ورزش هاکی به کار گرفته شد .

نایب رئیس هیأت هاکی خراسان جنوبی با تشریح اینکه اولین تجربه ملی دختران استان، حضور در جشنواره مستعدین هاکی دختران، سال ۹۷ در اراک  و کسب رتبه پنجم در این مسابقات بود، گفت: حاصل حضور تیم استان به عنوان تنها نماینده شرق کشور در اولین المپیاد استعدادهای برتر کشور در آذر ماه همان سال، کسب رتبه ششم، کاپ اخلاق، عنوان خانم گل مسابقات توسط بازیکن استان( مبینا آبیار از شهرستان قاین ) و شناسایی ۴ ورزشکار مستعد (سارا اسماعیلی و فاطمه زهرا عابدینی از شهرستان بیرجند، مبینا آبیار و مینا حسن نژاد از شهرستان  قاین) بود.

نصرآبادی ادامه داد: با توجه به این موضوع که در المپیک، مسابقات تنها در بخش هاکی چمن برگزار می‌شود، در دومین المپیاد استعدادهای برتر کشور در سال ۹۸، هاکی چمن به عنوان نسخه اصلی فدراسیون قرار گرفت و دختران خراسان جنوبی در سومین حضور ملی و اولین تجربه هاکی روی چمن، نایب قهرمانی کشور را کسب و انتخاب بهترین دورازه بان( هدیه زهرا کهن ترابی از شهرستان قاین) و ۴ ورزشکار مستعد( آیدا نیک منش و سارا اسماعیلی از شهرستان بیرجند، هدیه زهرا کهن ترابی و مبینا آبیار از شهرستان قاین) نیز رهاورد حضور در این میدان بود.

وی افزود: هر چند در چند ماه اخیر به دلیل شیوع کرونا از برنامه‌ها عقب افتادیم، اما با برگزاری تمرینات همراه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی سعی ما بر این است که جایگاه هاکی خراسان جنوبی را در کشور حفظ و بیش از پیش پیشرفت داشته باشیم .

نصرآبادی خاطرنشان کرد: خراسان جنوبی سرشار از استعدادهایی است که اگر توجه ویژه‌ای به آن‌ها شود، می‌توانند در سطح کشور در زمره بهترین‌ها قرار گیرند.

ضرورت توسعه هاکی چمن در استان

کمالی، دبیر هیأت هاکی خراسان جنوبی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی در سطح استان اظهار کرد: با برگزاری دوره‌های مربیگری،کارگاه‌های مختلف آموزشی با حضور مدرسین کشوری و استانی، افزایش تعداد مربیان و ارتقاء سطح علمی و توان افزایی، مربیان، داوران و  ورزشکاران را در اولویت برنامه‌های هاکی استان قرار دادیم .

وی افزود: حضور مربیان استان در کارگاه‌های کشوری در سال ۹۷ و دوره‌های آنلاین بین المللی کنفدراسیون هاکی آسیا در سال ۹۹  و دوره داوری درجه 3، گامی مؤثر در استفاده از تجربیات اساتید این رشته مهیج، در امر آموزش در استان است.

دبیر هیات هاکی خراسان جنوبی با بیان اینکه افتخارات هاکی استان با توجه به کمبودها، بسیار قابل تأمل و ستایش است، تصریح کرد: ضمن قدردانی از مدیران ورزش و جوانان در استان می‌خواهیم نگاه ویژه‌ای به ورزش هاکی صورت گیرد .

کمالی افزود: باید با استفاده از طرح‌های مکمل، میزان مشارکت را افزایش داده و با هم افزایی، تعامل و حمایت مسئولین، هاکی چمن را در استان پیگیری کرده و توسعه دهیم.

کمبود وسایل و تجهیزات مانع جذب ورزشکاران و علاقه مندان نشود

وی، هزینه بالای تجهیزات را عاملی بازدارنده در تأمین وسایل و امکانات  مورد نیاز این رشته برشمرد و گفت: با توجه به این که تجهیزات این رشته وارداتی است، این موضوع، بخش سخت افزاری را با مشکل مواجه کرده است اما با حمایت‌های فدراسیون هاکی جمهوری اسلامی ایران و اداره کل ورزش و جوانان امروز توانسته‌ایم بخشی از این نیازها را برطرف سازیم.

دبیر هیات هاکی خراسان جنوبی، سلامت و امنیت ورزشکار در میادین ورزشی را یک اصل مهم برشمرد و گفت: کمبود وسایل و تجهیزات نباید مانعی در جذب بازیکنان باشد چرا که باید به اندازه تجهیزات، ورزشکار جذب شود و امیدوارانه منتظر روزهای هستیم که همه شهرستان‌های استان، تحت پوشش این رشته اصیل ایرانی قرار گیرند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *