گزارش ایسنا از جلسه مناظره نامزدهای شورای شهر کرمان
ایسنا/کرمان شامگاه ۱۲ خردادماه مناظره ای با موضوع انتخابات بین نامزدهای ششمین دوره شورای شهر کرمان احمد حسن زاده، فتح الله مویدی، سجاد صفاهاین زاده، محمد امین زاده و منصور ایرانمنش صورت گرفت. در این رابطه “احمد حسن زاده” عضو فعلی شورای شهر کرمان و داوطلب ششمین دوره شورا پس از ارائه بیوگرافی خود گفت: مسایل و
ایسنا/کرمان شامگاه ۱۲ خردادماه مناظره ای با موضوع انتخابات بین نامزدهای ششمین دوره شورای شهر کرمان احمد حسن زاده، فتح الله مویدی، سجاد صفاهاین زاده، محمد امین زاده و منصور ایرانمنش صورت گرفت.
در این رابطه “احمد حسن زاده” عضو فعلی شورای شهر کرمان و داوطلب ششمین دوره شورا پس از ارائه بیوگرافی خود گفت: مسایل و مشکلات شهر باید رویت شده و سپس حل و فصل آنها در دستور کار شورا و شهرداری قرار گیرد.
وی بازسازی زمین های رها شده، اصلاح شبکه حمل و نقل عمومی و توسعه آن، تعریض معابر، توسعه فرهنگسراها، توجه به روح شهر و پس از آن به کالبد شهر، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، نوسازی بافت های تاریخی، افزایش مشارکت اجتماعی، ساماندهی مشاغل مزاحم، جلوگیری از رشد افقی شهر، تقویت انجمن های مردم نهاد (هرچند این کار انجام شده اما باید تقویت شود)، توسعه کمربند سبز شهر، تمرکز بر درآمدهای پایدار شهری و … را از جمله برنامه های خود ذکر کرد.
حسن زاده: تاکنون براساس اصول حرکت کردم
این داوطلب ششمین دوره شورای اسلامی شهر کرمان در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای اجرای شفافیت در شورای شهر چیست و آیا آراء خود در شورای شهر را شفاف سازی می کنید؟ گفت: شفافیت در شورا کار درستی است اما هم اکنون در جلسات عمومی شورای اسلامی شهر کرمان همه اصحاب رسانه حضور دارند هرچند این کفایت نمی کند و می توان این برنامه را در صحن کمیسیون ها نیز داشته باشیم.
وی افزود: مشروح نظرات اعضا در کمیسیون ها مکتوب می شود و امکان حضور مردم در جلسات عمومی شورا نیز وجود دارد ضمن آنکه شهرداری شفاف سازی مالی انجام می دهد.
حسن زاده لازمه مدیریت درست شهر را مشارکت عموم مردم دانست و عنوان کرد: برای هر حرفی که می زنیم باید ادله کافی داشته باشیم و براساس شاخص حرف می زنی.م ما دنبال حل مشکل هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای ایجاد درآمد پایدار در شهر چیست؟ گفت: درآمد پایدار و مدیریت یکپارچه شهری باید در کنار هم باشند و با بازنگری قانون شهرداری ها، تعریف پروژه های درآمد زا، آموزش، استفاده از پتانسیل شهروندان و مشارکت مردمی، استفاده بهینه از فضاهای شهری، توسعه گردشگری و … از جمله راه های کسب درآمد پایدار است.
عضو شورای شهر کرمان در پاسخ به اینکه تصمیماتشان سیاسی بوده است یا خیر؟ بیان کرد: در امور شهری تضارب آرا وجود دارد و مسایل شهر نیازمند کارهای کارشناسی است و بنده در دورانی که در شورای اسلامی شهر کرمان بودم، هرچند که در لیستی قرار دارم اما براساس اصول حرکت کرده ام.
وی بر لزوم گرفتن مشورت در امور شهر در جهت توسعه و ارتقاء شهر الزامی دانست و بیان کرد: باید تفکر و رفتار سردار سلیمانی را محور کارهای خود قرار دهیم و از مرقد ایشان برای پیشبرد اهداف ارزشی خود بهره بگیریم.
شورای شهر اختیارات لازم را ندارد
در ادامه “فتح الله مویدی” عضو فعلی شورای اسلامی شهر کرمان و داوطلب ششمین دوره شورا هم در ابتدا به معرفی خود پرداخت و در ادامه گفت: اختیارات محدود یکی از مشکلات شوراهای اسلامی شهر است و باید مدیریت واحد شهری پیش بینی شود و سال های سال این موضوع مورد بحث است و تا این مهم محقق نشود ما همچنان با مشکلات عدیده روبه رو هستیم.
وی افزود: در زمان انتخابات شعارهای زیادی داده می شود اما بدانید اختیارات شوراها محدود است و ما فقط می توانیم یک شهردار انتخاب کنیم و حتی شهردار از نظرات اعضای شورا تبعیت نمی کند و گاهی مصوبات شورا را شهرداری اجرا نمی کند و این مصوبات به شورای حل اختلاف می رود.
این داوطلب ششمین دوره شورای اسلامی شهر کرمان با بیان این که قوانین دست و پاگیر است، تصریح کرد: با این بودجه ها اداره کردن شهری به وسعت کرمان سخت است.
وی در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای اجرای شفافیت در شورای شهر چیست و آیا آراء خود در شورای شهر را شفاف سازی می کنید؟ گفت: شفاف سازی اقدام بسیار خوبی است و باید درباره عملکرد شورای شهر از مردم نظرسنجی بکنید. اکثر مردم از عملکرد شهرداری راضی نیستند و در شوراهای قبل مردم در جلسات شورای شهر شرکت می کردند اما از این موضوع استقبال خوبی نشد.
مویدی با تاکید برآنکه مردم باید عملکرد شورا را نقد کنند و راغب به شرکت در جلسات شورا باشند، در ادامه در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای حمل و نقل شهری چیست؟ گفت: یکی از معضلات شهری حمل و نقل است و طرح مترو برای کرمان داده شد. بخشی از مشکلات حمل و نقل شهری با نوسازی ناوگان عمومی حل شد اما بحث مترو را باید دنبال کنیم، همچنین به طرح جامع ترافیک شهر کرمان باید توجه شود.
وی با طرح این سوال که چه کسی باعث افزایش عوارض های شهر کرمان شده است؟ گفت: دوستان برنامه های مطلوبی از سایت ها یا خودشان نوشته و ارائه داده اند و سوال اینجاست که آیا این برنامه ها در این شرایط قابل اجراست؟
عضو شورای شهر کرمان در پایان خاطرنشان کرد: من مدافع حقوق مردم هستم و در سال ۸۲ بر علیه شورای اسلامی شهر کرمان به دیوان عدالت اداری شکایت کردم و در سال گذشته نیز شکایت کردم و تاکید می کنم در چهارچوب قانون مدافع حقوق مردم هستم.
پروژه صاروج پارس در شورای چهارم تصویب شد و هیچ ارتباطی به شورای پنجم نداشته است
در ادامه “سجاد صفاهانی زاده” یکی دیگر از داوطلبان ششمین دوره شورای اسلامی شهر کرمان نیز در این مناظره گفت: مهمترین دلیل بنده برای نامزد شدن در انتخابات این است که متاسفانه شهر کرمان شرایط ایده آل خود را ندارد در حالی که کرمان می تواند قطب گردشگری باشد. هرچند سالیان درازی کرمان قطب جنوبشرق کشور است اما هنوز به آن پویایی لازم نرسیده است.
وی احیای بافت تاریخی، مشارکت اجتماعی همه همشهریان، حل مسائل حمل و نقل، اجرای ۱۱ پروژه عمران شهری و … را از جمله برنامه های خود در شورای شهر کرمان برشمرد.
صفاهانی زاده بر لزوم مدیریت واحد شهری تاکید کرد و افزود: در اکثر کشورهای توسعه یافته مدیریت واحد شهری داریم و حتی در کلانشهرهای کشورهای پیشرفته بیشتر مسئولین ارشد شهر همچون رییس پلیس و … با هماهنگی شهردار انتخاب می شود.
وی درباره برنامه هایش برای اجرای شفافیت در شورای شهر چیست و اینکه آیا آراء خود در شورای شهر را شفاف سازی می کند؟ گفت: مهمترین مساله ای که در شورای پنجم اتفاق افتاد، طرح تفصیلی شهر کرمان در معرض دید عموم قرار داده شد و با این کار دست سوءاستفاده کنندگان بسته شد و همچنین سایت شهرداری به روزرسانی شد و همه موارد مربوط به شهرداری در این سایت وجود دارد اما نواقصی نیز دارد.
این کاندیدای ششمین دوره شورای اسلامی شهر کرمان ادامه داد: با توجه به اینکه از اهالی رسانه هستم اما در شورای چهارم دو بار اجازه حضور بنده در جلسه علنی شورای شهر داده نشد اما در شورای پنجم با وجود کرونا همواره این اجازه داده شد و سوال اینجاست که چرا در شوراهای قبلی در چند جلسه علنی از حضور بنده جلوگیری شد؟
وی با بیان اینکه کارشناسان خوبی را در کنار خود دارم و این کارشناسان را خودم انتخاب کردم، عنوان کرد: پروژه صاروج پارس و … در شورای چهارم تصویب شد و هیچ ارتباطی به شورای پنجم نداشته است.
صفاهانی زاده با طرح این سوال که برنامه مدون و مشخص دوستان برای اداره شهر چیست؟ و در ادامه در پاسخ به طرح مویدی در جهت رفع مشکل حمل و نقل عنوان کرد: مترو برای شهر کرمان توجیه ندارد و بهترین حالت برای شهر کرمان BRT است و براساس مطالعات کارشناسان قابل اجرا می باشد.
وی با بیان این که باید کارهای شهرداری برون سپاری شوند که در این دوره این مهم تا حدودی محقق شده، تصریح کرد: چرا شهرداری در شورای چهارم در شرایط فروپاشی بود و حقوق کارکنان شهرداری معوق مانده بود و پروژه های نیمه تمام در شورای پنجم به اتمام رسید؟ سوال اینجاست شهرداری از چه روشی باید خرج تصمیمات اشتباهات آنها را پرداخت می کرد؟
توسعه شهر کرمان، توسعه سرمایه سالارانه بوده است
“محمد امین زاده” استاد دانشگاه و یکی دیگر از داوطلبان ششمین دوره شورای اسلامی شهر کرمان در این مناظره بیان کرد: طی ۱۲ ماهه گذشته با جمعی از دوستان برخی مسایل شهری را به صورت گفتمانی مطرح کردیم.
وی مسائل شهری را متعدد دانست و بیان کرد: منظر برخورد با مسایل شهری مهم است و متاسفانه در این چند دهه به سراغ مسایل کلیدی نرفتیم و نکته کلیدی بازگشت ما به مردم است و توسعه شهر کرمان، توسعه سرمایه سالارانه بوده است و نقطه ضعف آن برخورد سیاسی با مسایل شهری بوده است.
امین زاده با بیان این مطلب که شهرداری و شورای شهر باید فرایند اجتماعی و مردمی را پیش ببرند، اظهار کرد: باید شورای شهر دوران اصلاح طلب و اصول گرا عملکرد خود را ارائه دهند و بگویند چه بر سر شهر کرمان آورده اند؟ در شورای چهارم و پنجم چه بر سر آثار تاریخی آمد؟
وی افزود: قطعا راهکار حل مساله موجود در این است که اعضای شورای اسلامی شهر باید مستقلا و با تیم کارشناسی مشکلات شهر را حل و فصل کنند و نه اینکه حزب سیاسی آنها بگوید چه کنند.
این کاندیدای ششمین دوره شورای اسلامی شهر کرمان ادامه داد: شورایی که از بیرون رییس شورای شهر و شهردار آن انتخاب می شود و استقلال فکری ندارد آن شورا مطلوب نیست.
وی با تاکید برآنکه باید مسائل واقعی مردم احصاء شود، بیان کرد: پروژه صاروج پارس بیخ گوش بافت تاریخی احداث می شود و کک شورای شهر نگزید یا ماجرای شیوشگان نیز همین طور.
امین زاده نظارت مردم بر عملکرد شورا و شهرداری را یکی از برنامه های خود ذکر کرد و افزود: در این راستا باید گروه های مردم نهاد و … تقویت شوند.
وی تاکید کرد: چه پاسخی از شورای پنجم در مورد پروژه صاروج داشتید؟ ما شفافیت واقعی می خواهیم نه نمادین و شهرداری کرمان جزو کم شفافیت ترین شوراهاست و اراده ای برای شفافیت وجود ندارد در حالی که مهمترین ابزار نظارت، شفافیت است و متاسفانه اکنون شفافیت کاملا نمایشی است.
این داوطلب ششمین دوره شورای اسلامی شهر کرمان در مورد برنامه های خود برای بهبود معضل حاشیه نشینی نیز گفت: متاسفانه ارده ای برای اجرای برنامه ها نیست و شهر کرمان قطعا مهاجرپذیر است.
وی ادامه داد: متاسفانه فهم نادرستی از حاشیه نشینی داریم و ما به آنها با دید فرصت محور نگاه نمی کنیم و حاشیه را یک آسیب می دانیم. یکی از علل گسترش حاشیه نشینی، گران شدن مسکن است که باید این موضوع حل شود.
امین زاده با بیان اینکه مردمی سازی شهرداری و شورا یک نمونه موفق جهانی است، تصریح کرد: برخی گفتند که برنامه های شما هزینه دارد؟ از شما می پرسم، شفاف سازی چه هزینه ای دارد؟ شما اگر تغییر دهنده بودید در دوره های قبل تغییر می دادید. هویت کرمان تاریخی است، چه برسر آثار تاریخی آورده اید؟ هویت کرمان سردار سلیمانی است در این دو سال چه کاری در این زمینه انجام داده اید؟
مصوبات شورای شهر، سدی بر سر راه رانت خواران
در ادامه منصور ایرانمنش عضو فعلی شورای شهر کرمان و یکی دیگر از کاندیدهای ششمین دوره شورا نیز در این مناظره گفت: اگر مردم انتخاب درست داشته باشند و افراد دلسوز و مومن را انتخاب کنند بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
وی داشتن برنامه و برنامه ریزی را مهم دانست و عنوان کرد: برنامه های خیلی خوبی می توانیم ارائه دهیم ولی چند درصد این برنامه ها عملیاتی می شود؟ لذا باید برنامه ها براساس امکانات و ظرفیت های کرمان ارائه شود.
این داوطلب ششمین دوره شورای اسلامی شهر کرمان هوشمندسازی شهر کرمان را یکی از برنامه های خود عنوان کرد و افزود: اگر به موقع هوشمندسازی شهر کرمان صورت گرفته بود امروز با مشکلات عدیده ای روبه رو نبودیم.
وی با اشاره به برنامه های سایر کاندیداها اظهار کرد: ساماندهی حمل و نقل عمومی برنامه همه کاندیداها است اما باید برنامه ای عملیاتی ارائه دهند.
ایرانمنش با بیان اینکه در شورای پنجم شفافیت کامل وجود دارد، عنوان کرد: در مصوبات شورا شفافیت ۱۰۰ درصدی است و در شوراهای قبل نیز اینگونه بوده است.
وی با بیان اینکه شورای شهر با مصوبات خود می تواند جلوی خیلی از رانت ها را بگیرد، تصریح کرد: در شهر کرمان ۴۰ نقطه حادثه خیز وجود دارد که تصادفات زیادی در آنجا رخ می دهد که باید این نقاط حادثه خیز رفع شوند.
این کاندیدای ششمین دوره شورای اسلامی شهر کرمان تفکیک زباله ها، افزایش سرانه فضای سبز شهر در راستای نشاط اجتماعی را از برنامه های خود برشمرد و افزود: محورهای شرق به غرب شهر کم هستند و باید دو محور آن تعریض شود و حفظ و نگهداری فضای سبز موجود، تلاش برای شادابی و نشاط اجتماعی از دیگر برنامه های بنده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: رای ندادن هیچ مشکلی را حل نمی کند و ما باید در انتخابات شرکت و فرد اصلح را انتخاب کنیم.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0