گوشیهای موبایل از کشورهای منطقه وارد ایران میشود
رئیس اتحادیه موبایلفروشان مشهد گفت: سامسونگ به دلیل تحریمها رابطه کاری خود با ایران را قطع کرده است. گوشی وارد ایران میشود اما تحت عنوان نمایندگی نیست و باید از کشورهای منطقه آن را وارد کنیم.
افشین اکبری حداد در گفتوگو با ایسنا-منطقه خراسان، در خصوص خروج برندهای موبایل از ایران، اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر بیشترین بازار ما متعلق به برند سامسونگ بوده که 57 درصد از سهم بازار را در اختیار دارد.
وی افزود: سامسونگ به دلیل تحریمها رابطه کاری خود با ایران را قطع کرده است. گوشی وارد ایران میشود اما تحت عنوان نمایندگی نیست و باید از کشورهای منطقه آن را تهیه کرده و در اینجا خدمات پس از فروش دهیم. باید تلفن همراه عرب تهیه کنیم که منو و کِیپد فارسی و خدمات کشور سازنده را ندارد. این اتفاق در سامسونگ رخ داده و هنوز در هوآوی و نوکیا شاهد چنین اتفاقی نیستیم.
اکبری حداد با بیان اینکه کالا تهیه میشود و کسی نگران تهیه کالا نباشد، عنوان کرد: با این وجود کیفیت متفاوت است و در زمینه خدمات پس از فروش، تامین قطعه و خدمات مطلوب تلفن همراه مشکلاتی ایجاد خواهد شد زیرا یک وسیله گرانقیمت است که همواره خود شرکت سازنده خدمات آن را تقبل میکرد، گارانتی خاورمیانه بوده و خود شرکت بودجه قرار داده و قطعه ارائه میکرد اما اکنون این موارد وجود ندارد.
رئیس اتحادیه موبایلفروشان مشهد ادامه داد: تلفن همراه توسط تجار و به صورت مسافری تامین میشود و از این جهت مشکلی نیست اما در این زمینه که تلفن همراهی مختص ایران و تحت پشتیبانی و تامین قطعه بوده و فارسی باشد، مشکل ایجاد شده است.
وی بیان کرد: قطعه توسط تجار وارد میشود اما کیفیت پایین و قیمت بالا است. اکنون که قیمت تلفن همراه افزایش داشته، اکثر مردم تمایل به نگهداری و تعمیر گوشی قدیم خود را دارند که بازار را دچار مشکل کرده و نگرانی در این بخش است. اگر تمام برندها نیز از ایران بروند اما بازار دنیا تعطیل نشده است. بازار همان فرایند خود را دارد اما این اتفاقات در آن رخ داده است.
اکبری حداد در خصوص نوسانات قیمت تلفن همراه در چند ماه اخیر، گفت: ما در مدت اخیر نوسانات قیمتی نداشتیم زیرا ارتباط مستقیم با ارز دارد و سیاستهای گمرکی تنشزا نبوده است. خوشبختانه قیمت تغییر پیدا نکرده و در این چند ماه افزایش قیمت نداشتیم.
رئیس اتحادیه موبایلفروشان مشهد در خصوص وضعیت رجیستری، تصریح کرد: رجیستری قطع نشده اما بحث در خصوص واردات مسافری بوده که بحث درستی است. قسمتی از بازار به دلیل تحریمها به صورت مسافری تامین میشود. به دلیل مشکلات ارزی، گمرک در انتهای سال اجازه ترخیص گوشی مسافری نمیداد که با رایزنیهایی که انجام دادیم، این سامانه باز شد.
وی اضافه کرد: اعلام شد که قصد دارند سامانه را در 31 فروردین ببندند اما ما مخالفت کردیم زیرا اگر این اتفاق رخ دهد، بازار لطمه میخورد، بنابراین تدابیری اندیشیده شده و ما پیشنهاد دادیم که ارقام گمرکی را افزایش دهند و سقفهای معافیتی را بردارند. باید رقم ترخیص برای افرادی که خارج از فرودگاه بوده، مسافر واقعی نیستند و تلفن همراه را به صورت مسافری تامین میکنند، افزایش یابد تا کالا به صورت تجاری وارد شود. این پیشنهاد در حال بررسی است .