تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 2 دسامبر 2021 - 22:07
کد خبر : 138308

یافتن راهی برای کمک به مهار رشد سلول‌های توموری

یافتن راهی برای کمک به مهار رشد سلول‌های توموری

محققان بانک میکروارگانیسم‌های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در پژوهشی، امکان غربالگری و تولید آنزیم آسپارژیناز با استفاده از سویه‌های تایپ مخمری موجود در بانک میکروارگانیسم‌ها را بررسی کردند. بکارگیری آنزیم در روند درمان می‌تواند از طریق مصرف آسپاراژین، به مهار رشد سلول‌های توموری منجر شود. به گزارش ایسنا، دکتر شقایق نصر در خصوص

یافتن راهی برای کمک به مهار رشد سلول‌های توموری

محققان بانک میکروارگانیسم‌های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در پژوهشی، امکان غربالگری و تولید آنزیم آسپارژیناز با استفاده از سویه‌های تایپ مخمری موجود در بانک میکروارگانیسم‌ها را بررسی کردند. بکارگیری آنزیم در روند درمان می‌تواند از طریق مصرف آسپاراژین، به مهار رشد سلول‌های توموری منجر شود.

به گزارش ایسنا، دکتر شقایق نصر در خصوص نتایج این پژوهش گفت: آسپارژیناز آنزیمی است که آسپاراژین را به آسپاراتیک و آمونیوم کاتالیز می‌کند و از آنجا که این آنزیم در درمان سرطان لنفوبلاستیک لوکمیای حاد کاربرد دارد، در بیوتکنولوژی سفید بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

عضو هیات علمی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران افزود: سلول‌های سالم می‌توانند با فعالیت آنزیم آسپاراژین سنتتاز آسپاراژین بسازند، در حالیکه سلول‌های بدخیم توانایی ساخت آسپاراژین را ندارند و باید میزان مورد نیاز را از منابع خارجی تامین نمایند؛ در نتیجه بکارگیری آنزیم در روند درمان می‌تواند از طریق مصرف آسپاراژین، به مهار رشد سلول‌های توموری منجر شود.

نصر با بیان اینکه بانک میکروارگانیسم‌های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران مجموعه‌ای از سویه‌های قارچی را در اختیار دار که طی سال‌ها فعالیت پژوهشگران این مرکز از بخش‌های مختلف کشور جداسازی شدند، افزود: در این پژوهش این تاکسون‌های جدید از لحاظ قابلیت تولید آنزیم آسپارژیناز بررسی شدند. سه اندیکاتور رنگی مختلف شامل فنل رد، برمو تیمول بلو، کروزل رد از نظر کارایی عملکرد در غربالگری اولیه با یکدیگر مقایسه شدند. روش تولید آنزیم نیز مورد بررسی قرار گرفت و برای تعیین میزان دقیق تولید آنزیم از روش اسپکتوفتومتری با استفاده از معرف نسلر استفاده شد. در نهایت تولید آنزیم توسط سویه برتر در شرایط آزمایشگاهی بهینه‌سازی شد.

عضو هیات علمی مرکز خاطر نشان کرد: از مجموع سویه‌های قارچی تایپ مورد بررسی 5 سویه دارای قابلیت تولید آنزیم آسپارژیناز بودند. اندیکاتورهای فنل رد و برمو تیمول بلو در غربالگری اولیه هاله واضح‌تری ایجاد کردند. در میان سویه های مورد بررسی، مخمر Fereydounia khargensis با شماره دسترسی IBRC-M 30116T بیشترین میزان تولید آنزیم را نشان داد. میزان بهینه تولید آنزیم 3/61 واحد بر میلی‌لیتر گزارش شد که از طریق کشت غوطه‌ور در دمای 30 درجه سانتیگراد با استفاده از گلیسرول به عنوان منبع کربن و آمونیوم کلرید به عنوان منبع نیتروژن مناسب تولید گردید. این پژوهش نشان داد که بجز باکتری‌ها، مخمرها هم می‌توانند به عنوان سویه مولد در تولید آنزیم آسپارژیناز مورد استفاده قرار گیرند.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، نتایج این پژوهش در مجله Iranian Journal of Science and Technology Transactions A: Science به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.