ایسنا/اصفهان معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان با بیان اینکه ذخیره مخزن سد زایندهرود 538 میلیون مترمکعب است، گفت: برای جبران افت آبهای زیرزمینی حداقل نیازمند بیش از 20 دوره، ترسالی ممتد هستیم.
حسن ساسانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت سد زایندهرود، اظهار کرد: در حال حاضر ورودی به سد زایندهرود 181 و خروجی آن 84 میلیون مترمکعب بر ثانیه است و ذخیره مخزن سد زایندهرود 538 میلیون مترمکعب است.
وی افزود: میزان بارشهای کوهرنگ از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، 2113 میلیمتر است در حالیکه میزان بارشها طی سال گذشته 547 میلیمتر و در میانگین بلندمدت 1267 میلیمتر بود که 67 درصد شاهد افزایش میزان بارشها نسبت به بلندمدت هستیم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان در خصوص شرایط بارشها در کوهرنگ، اظهار کرد: امروز در کوهرنگ با توجه به سرمای هوا، بارش برف خواهیم داشت، البته برای کل کشور اردیبهشت نرمالی پیشبینیشده است.
وی با ارزیابی آورد سد زایندهرود نسبت به سالهای گذشته، تصریح کرد: خوشبختانه آورد سد زایندهرود نسبت به پیش بینیها بیشتر است و ذخیره سد بهبود یافته، این در حالی است که در سال جاری تحویل نوبت دوم حقابههای کشاورزان را داریم.
ساسانی تصریح کرد: آب به عنوان سرمایهای ملی، ارزشمند است و حتی اگر زیاد باشد، در تمام حالات باید صرفهجویی در مصرف آب شرب، کشاورزی و دیگر بخشها در اولویت قرار گیرد.
وی تأکید کرد: نگاه اینکه ترسالی امسال، بتواند خشکسالی سالهای گذشته را جبران کند اشتباه است، چراکه کاستیهای زایندهرود به میزانی است که با یک دوره ترسالی جبران نخواهد شد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان در خصوص شرایط سفرههای زیرزمینی آب با توجه به بارشهای اخیر و حتی وقوع سیل در کشور، اظهار کرد: برای جبران افت آبهای زیرزمینی حداقل نیازمند بیش از 20 دوره، ترسالی ممتد هستیم و بنابراعلام کارشناسان به ازای هر یک متر افت آبهای زیرزمینی باید چهار سال ترسالی داشته باشیم، تا کمبود آن را جبران کند.
وی با بیان اینکه خوشبختانه اکنون با جریان زایندهرود، آبخوان دشت اصفهان تغذیه میکند، اظهار کرد: عمده ورودی به آبخوان دشت اصفهان، زایندهرود است اما شرایط آن همچنان بهبود نیافته است و برای جبران منابع آبهای زیرزمینی به سالهای طولانی نیازمندیم.
انتهای پیام