اخبارسلامتی

۱۳ خاصیت شگفت‌انگیز تخمه کدو

۱۳ خاصیت شگفت‌انگیز تخمه کدو

برخی از خوراکی‌ها با وجود ظاهر کوچک فواید بسیار دارند؛ مثل تخمه کدو تنبل. دانه‌های کدوتنبل برای سلامتی بدن بسیار مفید و مملو از مواد مغذی ارزشمندند. مصرف مقدار کمی از آن‌ می‌تواند مقدار قابل توجهی چربی سالم، منیزیم و روی (زینک) را برای بدنتان تأمین کند. به همین دلیل، دانه کدو تنبل با چندین مزیت برای سلامتی لازم است.

 «باشگاه خبرنگاران جوان» در ادامه نوشت: تخمه کدو برای بهبود سلامت قلب، سلامت پروستات و محافظت در برابر برخی سرطان‌ها مفید است. همچنین علاوه بر این موارد، این دانه‌های خوشمزه می‌توانند با قرارگرفتن در برنامه رژیم غذایی، تناسب اندام واقعی را برای شما به ارمغان بیاورند و از آنجا که تخمه کدو حاوی انواع مواد مغذی و معدنی است فواید زیادی برای سلامت جسم دارد.
در ادامه فواید این دانه‌ها را می‌خوانید:
۱. کاهش استرس
تخمه کدو فواید شگفت‌انگیزی برای کاهش استرس دارد و مصرف آن در کنار باقی راه‌های مقابله با استرس قرار می‌گیرد. در واقع چه کسی فکرش را می‌کند که تخمه کدو می‌تواند شما را از شر استرس خلاص کند و افسردگی را در شما تسکین دهد اما این دانه خوشمزه حاوی مقدار زیادی منیزیم است که روی اعصاب اثر آرام‌بخش دارد و همچنین برای سیگنال‌های انتقال‌دهنده‌های عصبی درون مغز مفید است. در نتیجه باعث می‌شود احساس بهتری داشته باشید.
۲. محافظت از غده پروستات
در برخی مطالعات علمی ثابت شده است که تخمه کدو به علت دارا بودن اجزای زیست‌فعال می‌تواند به‌طور چشمگیری از گسترش سرطان پروستات و بیماری BPH (هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات) جلوگیری کند. ماده‌ زیست‌فعال تخمه کدو می‌تواند مانع تکثیر سلول‌های سرطانی پروستات شود و مکانیسم کشتن این سلول‌ها یا آپوپتوز را بهبود ببخشد. همچنین تخمه کدو حاوی روی است که در حفظ عملکرد صحیح پروستات نقش مهمی دارد.
۳. محافظت از کلیه
عناصر فیتوکمیکال تخمه کدو از انباشته‌شدن مواد مضر در کلیه‌ها جلوگیری می‌کند. این انباشت‌ها می‌تواند باعث ایجاد سنگ کلیه یا سنگ صفرا شود، همچنین خون را قبل از واردشدن به کلیه تصفیه می‌کند و به این طریق به کلیه در تصفیه‌ خون و تولید ادرار و دفع مواد زاید متابولیک از بدن کمک می‌کند.
۴. بهبود عملکرد مثانه
تحقیقات انجام‌شده اثبات کرده عصاره تخمه کدو می‌تواند عملکرد مثانه را در ذخیره‌ ادرار بهبود ببخشد و از این اندام در برابر هرگونه عفونت یا اختلال محافظت کند که علتش محتوای مواد مغذی و فیتوکمیکال‌های موجود در تخمه کدو است.
۵. تقویت استخوان‌ها
تخمه کدو حاوی مقداری کلسیم و روی است که برای حفظ توده‌ استخوان مفید است و می‌تواند برای از دست دادن توده‌ استخوانی یا همان پوکی استخوان مفید و موثر باشد. همچنین افرادی که به‌طور مرتب روی مصرف می‌کنند معمولا کمتر در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان در سن بالا هستند.
۶. پیشگیری از تصلب شرایین
اسیدهای چرب موجود در تخمه کدو می‌تواند مانع ورود کلسترول به عروق شود، یعنی مانع ضخیم‌شدن دیواره‌ عروق می‌شود. ضخیم‌شدن دیواره‌ عروق سبب افزایش فشار خون و بالا رفتن خطر بیماری قلبی می‌شود.
۷. مانع بروز ورم مفاصل
این دانه‌های مغذی دارای خواص شفابخشی هستند که اثبات شده می‌توانند التهاب داخلی بدن را کاهش دهند و تاثیری مشابه داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مانند ایندومتاسین دارند. این دانه‌ها خواص ضدالتهابی برای محافظت از مفاصل در برابر آرتروز دارند و در صورت ابتلا به آرتروز درد را کاهش می‌دهند.
۸. بهبود روحیه
در صورتی که قصد دارید روحیه‌تان را بالا ببرید کافی است یک مشت تخمه کدو را به عنوان تنقلات بخورید یا آن را با غذای مورد علاقه‌تان مخلوط کنید. تخمه کدو حاوی آمینواسیدهایی از جمله تریپتوفان است که تولید سروتونین را افزایش می‌دهد. این تخمه‌ها باعث افزایش سروتونین هورمونی می‌شوند که حس خوب را به افراد القا می‌کند و روحیه‌ خوب را درون بدن ایجاد می‌کند.
۹. تسریع در بهبود زخم‌ها
دانه کدو حاوی پروتئینی است که به عنوان بلوک سازنده‌ بدن شناخته می‌شود و برای ترمیم بافت‌ها بسیار مفید است. سلول‌هایی که در بدن شکسته می‌شود با سلول‌های جدیدی جایگزین می‌شود که در حضور پروتئین و آمینو اسیدها تشکیل می‌شود. برای همین است که تخمه کدو برای التیام زخم‌ها مفید است.
۱۰. جوان‌ماندن و حفظ سلامت پوست
تخمه کدو حاوی ویتامین C و ویتامین E و فیتوکمیکال‌های دیگر است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و مانع از آسیب‌دیدن پوست و بروز علائم پیری از قبیل چین و چروک و افتادگی پوست می‌شوند.
۱۱. از بین بردن عفونت انگلی
بومیان آمریکا عادت داشتند از تخمه کدو به عنوان داروی کرم نواری و دیگر بیماری‌های انگلی استفاده کنند. پس از آن پژوهش‌ها نشان داد تخمه کدو در کاهش رشد انگل‌ها و عفونت ناشی از آن در بدن انسان‌ها و همچنین حیوانات موثر است.
۱۲. بهبود سلامت مغز
مغز نیز مانند سایر اعضای بدن نیازمند مواد مغذی است. تخمه کدو حاوی مقداری اسیدهای چرب از جمله امگا ۳ و امگا ۶ است که می‌تواند از سلول‌های مغز در برابر آسیب محافظت کند و عملکرد آن را بهبود ببخشد.
۱۳. کاهش سطح قند خون 
مطالعات روی حیوانات نشان داده است که کدو تنبل، دانه کدو تنبل، پودر تخمه کدو و آب کدو تنبل می‌توانند قند خون را کاهش دهند. این امر به‌ویژه برای افراد مبتلا به دیابت که ممکن است برای کنترل سطح قند خون خود مشکل داشته باشند بسیار مهم است.
چندین مطالعه نشان داده‌اند که مکمل آب کدو تنبل یا پودر تخمه آن، سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع دو کاهش می‌دهد. محتوای بالای منیزیم دانه کدو تنبل ممکن است مسئول تأثیر مثبت آن بر دیابت و این خواص تخمه کدو باشد.
یک مطالعه مشاهده‌ای روی بیش از ۱۲۷ هزار نفر نشان داد که رژیم‌های غنی از منیزیم با ۳۳ درصد ریسک کمتر ابتلا به دیابت نوع ۲ در مردان و ۳۴ درصد ریسک کمتر در زنان همراه است.
اثرات جانبی تخمه کدو و نکاتی برای مصرف آن
تا کنون هیچ موردی پس از مصرف تخمه کدو گزارش نشده و مصرف آن برای همه از جمله زنان باردار و شیرده بی‌خطر است. ممکن است به علت محتوای پروتئین آن، سبب برخی واکنش‌های آلرژیک شود اما بسیار نادر است. برای بهره‌مندی از فواید تخمه کدو این توصیه‌ها را مد نظر داشته باشید و حتما از کیفیت تخمه کدویی که مصرف می‌کنید مطمئن شوید:
– تخمه کدو همیشه در فروشگاه‌ها موجود است. فقط تاریخ انقضای آن را بررسی کنید یا از تازگی آن مطمئن شوید تا بیشتر از یک سال در فروشگاه نمانده باشد.
– شما می‌توانید تخمه کدوی بوداده را از بازار تهیه کنید اما حتی اگر نتوانستید آن را بخرید می‌توانید خودتان به آسانی در منزل بو بدهید. برای این کار پالپ تخمه‌ها را پاک کنید و بگذارید در طول شب روی یک سینی که با کاغذ پوشانده شده، خشک شود. روز بعد تخمه‌ها را روی سینی پخش و جا به جا کنید. وقتی کاملا خشک شد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۷۵ درجه سانتیگراد قرار دهید.
– یادتان باشد به جای دمای زیاد و مدت کم، تخمه‌ها را به مدت زیاد در دمای پایین قرار دهید. فرایند طبخ آرام تخمه کدو روغن‌های ضروری و مواد مغذی آن را حفظ می‌کند.
– می‌توانید تخمه کدوی بوداده را در ظرف دربسته تا چند ماه نگهداری کنید. بهتر است بدانید بهترین زمان مصرف تخمه کدو تا دو ماه بعد از طبخ آن است. شما می‌توانید تخمه کدو را مستقیما مصرف کنید یا آن را روی غذای مورد علاقه، سالاد، کیک، بستنی و دیگر خوراکی‌های محبوبتان بریزید.
منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *