ایسنا/یزد مدیر کل بهزیستی استان یزد اعلام کرد: همزمان با چهل و یکمین سال تشکیل سازمان بهزیستی در کشور، ۳۱ ویژه برنامه از جمله افتتاح ۱۴ طرح بهزیستی در استان انجام میشود.
دکتر «محمدعلی عطابخش» امروز سه شنبه در نشست برخط با خبرنگاران که در بستر فضای مجازی خانه مطبوعات استان برگزار شد، گفت: امسال گرامیداشت هفته بهزیستی از ۲۲ لغایت ۲۹ تیرماه با شعار «بهزیستی در گام دوّم؛ هوشمندسازی، محله محوری، سلامت اجتماعی در خانواده» برگزار میشود.
وی افزود: در همین راستا بهزیستی استان یزد ۳۱ برنامه فرهنگی، اجتماعی، آموزشی و ورزشی در قالب ۱۴ برنامه افتتاح، بازدیدها، برگزاری جلسات و نشستها، افتتاح طرح ارتقاء توانمندسازی افراد دارای معلولیت، برگزاری مراسم تجلیل از معلولین موفق و برگزاری انتخابات شبکه استانی مراکز مثبت زندگی را در نظر گرفته است.
عطابخش در خصوص طرحهای افتتاحی بهزیستی در این هفته به چهار طرح در حوزه پیشگیری شامل افتتاح دو مرکز مشاوره غیردولتی، افتتاح مرکز اجتماع درمان مدار اقامتی و افتتاح مرکز توانمندسازی و جامعه پذیری بهبودیافتگان اشاره کرد و افزود: افتتاح سراسری دبیرخانههای ملی رصد آسیب های اجتماعی، آیین واگذاری ۲۰۷۵ واحد مسکونی به افراد دارای معلولیت و مددجویان بهزیستی و مراسم نمادین اهدای ۱۰۰۰ دستگاه اکسیژن ساز به مراکز سالمندان سازمان بهزیستی به صورت همزمان در سراسر کشور، افتتاح مجموعه فرهنگی تفریحی و افتتاح مکان جدید جامعه نابینایان در شهرستان میبد و همچنین افتتاح خانه های کوچک معلولین ذهنی متوسط و شدید در اردکان از برنامههای حوزه توانبخشی است.
وی همچنین از راهاندازی مرکز اورژانس اجتماعی شهرستان بهاباد و افتتاح شعبه ۲ اورژانس اجتماعی در یزد به عنوان برنامههای حوزه اجتماعی یاد کرد.
عطابخش در ادامه از مهمترین اقدامات هشت سال گذشته بهزیستی را شفافیت به ویژه در حوزه پرداختیها به صورت پرداخت متمرکز کشوری، تبدیل خدمات از مرکز محوری به خانواده محوری و محله محوری، تبدیل مراکز بزرگ خدمات جامعه هدف به خدمات خانواده محور یا در صورت نیاز ارجاع به خانههای کوچک معلولین که با حداکثر ظرفیت ۱۲ نفر به صورت مراکز شبه اقدام میکند و همچنین راه اندازی مراکز مثبت زندگی ذکر کرد.
وی به افزایش مستمری معلولین و مددجویان و افزایش یارانه مراکز مددکاری به ویزه در سالهای اخیر را نیز یادآور شد و گفت: هرچند این افزایش به صورت جهشی اتففاق افتاده ولی با توجه به شیب زیاد تورم ناکافی است و امیدواریم در سالهای آینده تناسب بیشتری بین هزینهها و پرداختیها روی دهد.
مدیر کل بهزیستی استان یکی دیگر از اقدامات خوب بهزیستی در دولت تدبیر و امید را تصویب قانون حمایت از حقوق معولان خواند و گفت: در سالهای قبل قانون جامع حمایت از معلولان را داشتیم ولی بار مالی داشت و تقریباً کامل اجرا نمی شد ولی در قانون جدید تخصیصها با شروع خوبی شروع شده است.
وی در مورد جامعه تحت پوشش بهزیستی استان گفت: بیش از ۳۶ هزار نوع معلولیت که به دلیل چند معلولیتی برخی از مددجویان شامل بیش از ۲۸ هزار پرونده توانبخشی را برای افراد تحت پوشش را در استان تشکیل داده است.
وی افزود: در مجموع استان حدود ۱۹ هزار نفر تحت پوشش به صورت ماهیانه مبلغی دریافت میکنند که ماهیانه ۴ میلیارد تومان میشود و ۱۲ هزار نفر نیز از خدمات مراکز مختلف به ارزش یارانه جمعاً حدود ۳.۵ میلیارد تومان دریافت میکنند.
عطابخش مهمترین چالش این سازمان در استان یزد علاوه بر نبود تناسب هزینهها با پرداختیها، مربوط به آسیب رو به رشد اعتیاد خواند و اضافه کرد: هرچند این آسیب در استان یزد در مقایسه با دیگر استانها کمتر بوده ولی نسبت به سالهای قبل در استان افزایش داشته است.
وی گفت: در حوزه پیشگیری اعتیاد در استان اقداماتی خوبی صورت گرفته است، از جمله در سال گذشته شاهد راه اندازی مرکز جامع درمان اعتیاد بودیک که در این مرکز طی اقامت چهارماهه اول معتادان در این مرکز سم زدایی و تغییر رفتار به صورت رایگان انجام و در هشت ماه بعد اقامت در منزل ضمن برگزاری کلاسهای آموزشی در زمینه اشتغال آنها پس از بهبودی اقدام میشود.
وی از اختصاص سالانه حدود ۹ میلیون تومان یارانه به این مرکز در ازای هر فرد خبر داد و گفت: مرکز اجتماع درمان مدار اعتیاد نیز در کنار سایر مراکز و کمپهای ترک اعتیاد در اقامت ۴ ماهه معتادان نسبت به تغییر رفتار آنها اقدام میکند.
وی همچنین از فعالیت مرکز توانمندسازی بانوان بهبود یافته در قالب برنامه آموزشی و مهارتی شش ماهه نیز خبر داد.
مدیر کل بهزیستی استان به فعالیت اوراژنس اجتماعی اشاره کرد و گفت: این مرکز در سال ۹۹ تعداد ۷۰۷۵ تماس داشته که منجر به خدمات سیار اجتماعی در قالب تشکیل ۲۵۰۰ پرونده شده است.
وی به اقدامات خوب شهرداری یزد در زمینه مناسب سازی معابر شهری اشاره و بیان کرد: خوشبختانه شهر یزد در استان و کشور در این زمینه سرامد بوده که از جمله این اقدامات میتوان به اجرای طرح هفت خوان از میدان همافر تا مسجد جامع با مناسب سازی هفت پایگاه شهر که نه تنها برای معلولان بلکه به نفع دیگر شهروندان اعم از سالمندان، کودکان و زنان باردار و دیگر اقشار آسیب پذیر مناسب است، اشاره کرد.
وی همچنین از اماده سازی طرح مناسب سازی ۳۰ کیلومتر از معابر شهر به عنوان سیمرغ اشاره و ابراز امیدواری کرد که این طرح تا عید غدیر خم مورد بهره برداری رسمی قرار گیرد.
عطابخش در پایان گفت: حتی در رابطه با معلولان ناشنوا نیز در شهر یزد اقداماتی مانند استفاده از رابطان ناشنوایان در اخبار سیمای استان و برنامه های پزشکی، اختصاص سیستم نوشتاری اعلام ایستگاه برای ناشنایان در اتوبوسها و سیستم گویا برای نابینایان در کنار مناسب سازی اتوبوسها برای تردد معلولان با ویلچر صورت گرفته است که امیدواریم در سایر شهرهای استان نیز شاهد چنین اقداماتی باشیم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا