۱۵ میلیارد تومان هزینه برای مدیریت شیرابهها در مشهد
ایسنا/خراسان رضوی رئیس شورای شهر مشهد گفت: هزینه ۱۵ میلیارد تومانی برای مدیریت شیرآبه نشان دهنده رسالت و مسئولیت مدیریت شهری است. محمدرضا حیدری امروز ۱۸ خرداد ماه در افتتاح بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی پسماند کشور در مشهد اظهار کرد: یکی از اولویتهای شورای پنجم مساله محیط زیست بود. در این زمینه تعاملات بین دستگاهی متعددی
ایسنا/خراسان رضوی رئیس شورای شهر مشهد گفت: هزینه ۱۵ میلیارد تومانی برای مدیریت شیرآبه نشان دهنده رسالت و مسئولیت مدیریت شهری است.
محمدرضا حیدری امروز ۱۸ خرداد ماه در افتتاح بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی پسماند کشور در مشهد اظهار کرد: یکی از اولویتهای شورای پنجم مساله محیط زیست بود. در این زمینه تعاملات بین دستگاهی متعددی مطرح شد و فارغ از اینکه ماموریتها متوجه مدیریت شهری باشد یا نباشد، هرجا احساس کردیم که امری به جا مانده یا متولی ندارد، مدیریت شهری مسئولیت آن را پذیرفت.
وی افزود: در حوزه کشفرود ورود کردیم که خارج از محدوده خدمات شهری و وظایف شهرداری بود. تحقق این امر در راستای رفع دغدغه چندین ساله مردم انجام شد. ورود به تصفیه خانه سپتاژ به این دلیل بود که روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ تانکر فاضلاب شهری در این محل تخلیه میشد. همچنین ورود به حوزه فضای سبز، کمربند جنوبی، سنجش و کنترل آلایندهها در راستای رسالت و مسئولیت اجتماعی شورای پنجم بود.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: پیوند شورای پنجم و طبیعت برگرفته از آموزه دینی و پیوند درونی است. اگر بتوانیم این موضوع را در جامعه توسعه دهیم، میتوانیم تغییر رفتار را ایجاد کنیم. در شرایط موجود که بحرانهای اقتصادی و مالی مدیریت شهری را گرفتار کرده است، موضوع دفن زباله چندان به چشم نمیآید، اما هزینه ۱۵ میلیارد تومانی برای مدیریت شیرآبه نشاندهنده رسالت و مسئولیت مدیریت شهری است.
همچنین تورج همتی، مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در این مراسم اظهار کرد: استان خراسان رضوی با همکاری شهرداری و شورای شهر در حوزه محیط زیست راهبرد خوب و درستی تعریف کرده است که براساس آن توانستیم در موارد زیستپذیری، زیستمحوری، رویکرد آشتی با طبیعت در شهر، تابآوری زیستی و انسانمحوری توفیقات خوبی به دست آوریم.
وی افزود: در زمینه پسماند، شهرداری مشهد توانسته است بزرگترین لندفیل مهندسی و بهداشتی پسماند را در کشور افتتاح کند. استراتژی اصلی شهرداری در این زمینه جمع آوری زباله در مبدا است که در بخش هوشمندسازی و مکانیزاسیون کارهای خوبی انجام داده است. در زمینه مدیریت پسماند مطبهای شخصی بیش از ۳۰۰۰مطب در مشهد ساماندهی شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: شورای پنجم در زمینه کاهش آلودگی هوا اقدامات خوبی انجام داد که نمونه آن مشخص کردن برنامه زمانبندی مدیریت آلودگی شهر مشهد با هدف کاهش ۵۰ درصدی آلودگی بود که این مصوبه به سایر کلان شهرها به عنوان الگو ارسال شده است.
وی با اشاره به اینکه «اگر از خارج کشور محصولی وارد گمرک شود که دارای آلایندگی است باید به صندوق ملی عوارض پرداخت کند»، گفت: با توجه به اینکه مشهد شهری مذهبی و سالانه پذیرای بیش از ۳میلیون زائر است، تقاضا داریم در سیاست تبدیل زباله به انرژی اعتباری برای زبالهسوزی این افراد پیشبینی شود تا مالیات سبز به شهرداری تعلق بگیرد.
تولید روزانه بیش از ۲۰ هزار تن خاک و نخاله ساختمانی در مشهد
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد نیز در این مراسم با بیان اینکه «در شهر مشهد روزانه ۲۰۰۰ تن پسماند آلی و بالغ بر ۲۰ هزار تن خاک و نخاله ساختمانی تولید می شود»، گفت: در برنامه سه سال گذشته تلاش کردیم به تولید، جمعآوری، انتقال، بازیافت و دفن نهایی پسماند توجه جدی داشته باشیم.
ابوالفضل کریمیان اظهار کرد: برای اولین بار تولید و جمعآوری پسماند به صورت هوشمند و به وسیله اپلیکیشن انجام شد. همچنین سامانه هوشمند خاک و ضایعات ساختمانی به گونهای عمل کرد که نیاز نیست افراد به سازمان مراجعه کنند و از محل زندگی و کار خود میتوانند از خدمات مختلف آن بهرهمند شوند. در زمینه پسماندهای پزشکی توسعههای کمی و کیفی بسیار خوبی را شاهد بودیم.
وی تاکیدکرد: خطپردازش ۱۰۰۰ تنی به بهرهبرداری رسیده است که در ضلع جنوبی لندفیل درحال فعالیت است. در بخش صنایع بازیافت نیز شاهد احداث دومین خط بازیافت با ظرفیت ۲۵ تن در مشهد هستیم. همچنین در بخش حمل و مکانیزاسیون، نوسازی ناوگان خدمات شهری را به دو سال کاهش دادیم؛ یعنی ۵۰ شاسی و ۷۰ دستگاه کاربری به ناوگان اضافه شد که این امر سبب میشود عمر آن از ۱۶ به ۱۲ سال کاهش یابد. همچنین احداث نیروگاه بیو گازسوز در کنار لندفیل را خواهیم داشت که در حال حاضر در مرحله انعقاد قرارداد آن هستیم.
کریمیان با بیان اینکه «تبصره دولت مبنی بر خرید برق در کلانشهرها دو برابر قیمت مصوب باید اجرا شود وگرنه این گونه پروژهها بدون حمایت دولت قابل اجرا نخواهد بود»، عنوان کرد: در حوزه آموزش نیز دو اتفاق رقم خورده است که شامل به تصویب رساندن دیپلم کار و دانش صنایع بازیافت مواد و انرژی در شورای عالی آموزش است که امسال در مقطع دبیرستان تدریس خواهد شد. همچنین مشهد در حوزه مدیریت پسماند به عنوان مرکز آموزش منطقهای شناخته شده است و قرار است اولین دوره این آموزشها برای شهرداری کابل در شهر مشهد برگزار شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد اظهار کرد: در مدیریت پسماند مسئله مهم دفن است که باید به گونهای انجام شود که کمترین مخاطرات زیست محیطی را به همراه داشته باشد. دفن به سه صورت بهداشتی، غیر بهداشتی و مهندسی- بهداشتی انجام میشود. دفن بهداشتی از گذشته در دستور کار قرار داشته و پس از سه سال بازچرخانی شیرآبه برای اولین بار در ایران به صورت پایلوت در شهر مشهد اجرا شد.
کریمیان بیان کرد: این لندفیل در مساحت ۲۹ هکتار است که فاز اول آن با مساحت ۹ هکتار و اعتبار ۱۵ میلیارد تومان آماده بهره برداری است واین اتفاق برگ زرینی در حوزه مدیریت پسماند است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0