۳ ماموریت ویژه فضایی که در اوایل سال ۲۰۲۲ انجام خواهند شد


۳ ماموریت ویژه فضایی که در اوایل سال ۲۰۲۲ انجام خواهند شد

“ناسا” و “اسپیس ایکس”، سه ماموریت ویژه فضایی را برنامه‌ریزی می‌کنند که قرار است در اوایل سال ۲۰۲۲ انجام شوند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیجیتال ترندز، در ۱۲ ماه گذشته شاهد تعداد بی‌شماری از ماموریت‌های هیجان‌انگیز به فضا بودیم و به نظر می رسد که سال ۲۰۲۲ نیز همین اندازه هیجان‌انگیز باشد.

در این گزارش، به توضیح سه ماموریت برجسته می‌پردازیم که قرار است طی ماه‌های پیش رو انجام شوند. دو مورد از این ماموریت‌ها با سخت‌افزار شرکت “اسپیس ایکس”(SpaceX) و یک مورد نیز با تجهیزات ناسا صورت خواهند گرفت.

پرواز آزمایشی مداری “استارشیپ”

ارائه‌دهنده: اسپیس ایکس

محل پرتاب: بوکاچیکا، تگزاس

تاریخ پرتاب: در انتظار تایید

شاخصه مهم: نخستین آزمایش مداری قوی‌ترین موشک جهان

۳ ماموریت ویژه فضایی که در اوایل سال ۲۰۲۲ انجام خواهند شد

“استارشیپ”(Starship)، یک وسیله پرتاب قابل استفاده مجدد است که فضاپیمای مرحله دوم استارشیپ و مرحله اول پرتابگر فوق‌العاده قدرتمند “سوپر هوی”(Super Heavy) را شامل می‌شود.

اگرچه مرحله دوم استارشیپ پیشتر طی پنج پرواز در ارتفاع بالا آزمایش شده اما فقط یک بار فرود ایمن داشته است. از سوی دیگر، پرتابگر سوپر هوی هنوز پرواز نکرده است.

اسپیس ایکس، این موشک را برای نخستین پرواز آزمایشی مداری خود آماده کرده است و اکنون در انتظار مجوز “اداره هوانوردی فدرال”(FAA) به سر می‌برد. انتظار می‌رود که بیانیه‌ای در پایان ماه فوریه منتشر شود و اگر همه چیز مطابق میل اسپیس ایکس باشد، احتمالا طی یک یا دو هفته بعد از آن شاهد پرتاب این موشک خواهیم بود.

ارتفاع پرتابگر سوپر هوی و فضاپیمای استارشیپ، به ۱۲۰ متر می‌رسد که حدود ۹ متر بلندتر از موشک “SLS” ناسا است و بلندترین پرتابگری به شمار می‌رود که تاکنون ساخته‌ شده است.

توانایی رانش فوق‌العاده این موشک، آن را دو برابر قدرتمندتر از موشک “سترن ۵”(Saturn V) می‌کند که پنج دهه پیش، فضانوردان ناسا را به سوی ماه هدایت کرد.

از آنجا که استارشیپ همه الزامات ایمنی لازم را برآورده کرده است، شاید بتوان از آن برای ماموریت‌های دارای سرنشین به ماه، مریخ و حتی فراتر از این موارد در اعماق فضا استفاده کرد.

ماموریت “Ax-1” به مقصد ایستگاه فضایی بین‌المللی

ارائه‌دهنده: اسپیس ایکس

محل پرتاب: کیپ کاناورال، فلوریدا

تاریخ پرتاب: ۲۸ فوریه ۲۰۲۲

شاخصه مهم: نخستین ماموریت گردشگری ناسا به ایستگاه فضایی بین‌المللی

۳ ماموریت ویژه فضایی که در اوایل سال ۲۰۲۲ انجام خواهند شد

اسپیس ایکس، موشک “فالکون ۹”(Falcon 9) و فضاپیمای “کرو دراگون”(Crew Dragon) را برای بردن سه شهروند به “ایستگاه فضایی بین‌المللی”(ISS) طی یک سفر یک هفته‌ای سازماندهی‌شده توسط شرکت آمریکایی “آکسیوم اسپیس”(Axiom Space) به کار خواهد گرفت.

ماموریت Ax-1، توسط “مارک پاتی”(Mark Pathy)، سرمایه‌گذار کانادایی، “لری کانر”(Larry Connor)، کارآفرین آمریکایی، “ایتان استیبه”(Eytan Stibbe)، خلبان سابق نیروی هوایی و همچنین “مایکل لوپز الگریا”(Michael López-Alegría)، فرمانده و فضانورد سابق ناسا انجام می‌شود.

گزارش‌ها نشان می‌دهند که سه فضانورد غیرحرفه‌ای این ماموریت، هر کدام ۵۵ میلیون دلار برای کسب امتیاز اقامت در این پایگاه مداری پرداخته‌اند و در این مدت قرار است روی پروژه‌های پژوهشی و بشردوستانه مرتبط با پزشکی کار کنند.

سفرهای گردشگری، بخشی از تلاش‌های مجدد ناسا برای تجاری‌سازی ایستگاه فضایی بین‌المللی هستند که از چنین پروازهایی برای جمع‌آوری سرمایه و در عین حال، افزایش دسترسی به فضا برای شهروندان بخش خصوصی استفاده می‌کند.

“روسکوسموس”(Roscosmos)، همتای روسی ناسا اخیرا دو فضانورد غیرحرفه‌ای را برای اقامت کوتاهی به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاد و کمی پیش از آن نیز سفری را برای دو فیلمساز روسی ترتیب داد.

ماموریت “آرتمیس” برای بازگشت به ماه

ارائه‌دهنده: ناسا

محل پرتاب: کیپ کاناورال، فلوریدا

تاریخ پرتاب: مارس ۲۰۲۲

شاخصه مهم: نخستین پرواز آزمایشی قوی‌ترین موشک ناسا تا به امروز و گامی مهم برای نخستین ماموریت دارای سرنشین طی ۵۰ سال گذشته

۳ ماموریت ویژه فضایی که در اوایل سال ۲۰۲۲ انجام خواهند شد

ناسا قصد دارد تا پیش از پایان این دهه، نخستین زن و نخستین شخص رنگین پوست را روی سطح ماه فرود بیاورد اما ابتدا باید سخت‌افزارهای جدیدی را آزمایش کند که قرار است آنها را به ماه ببرند. این سخت‌افزارها، موشک SLS و فضاپیمای “اوریون”(Orion) هستند.

نخستین پرواز آزمایشی “آرتمیس ۱”(Artemis I) که در حال حاضر برای ماه مارس برنامه‌ریزی شده، قرار است پروازی را با استفاده از فضاپیمای اوریون به مقصد ماه انجام دهد.

هم موشک و هم فضاپیمای این ماموریت، آزمایش‌های گسترده‌ای را پشت سر گذاشته‌اند اما هنوز پرواز نکرده‌اند. اگر ماموریت آرتمیس ۱ به خوبی انجام شود، آرتمیس ۲ یک پرواز دارای سرنشین را بر فراز ماه انجام خواهد داد و آرتمیس ۳، نخستین فرود سرنشین دار روی ماه را از سال ۱۹۷۲ تاکنون به انجام خواهد رساند.

منبع: ايسنا