ایسنا/همدان مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان گفت: در حال حاضر ۶۲ مخزن سد اکباتان پُر است که برای مصارف شرب و کشاورزی استفاده میشود.
منصور ستوده پنجشنبه ۱۳ خرداد، در حاشیه بازدید از سد اکباتان و تصفیهخانه همدان با اشاره به کاهش شدید بارندگی در سطح کشور و استان، بیان کرد: در سالجاری همدان سیزدهمین استان به لحاظ کمبود بارش بود.
وی با بیان اینکه امسال نسبت به سال گذشته ۴۱ درصد کاهش بارندگی داشتهایم، تصریح کرد: در سال آبی جاری حدود ۲۷۱ میلیمتر بارندگی داشتهایم درحالیکه بارش در سال قبل ۴۵۷ میلیمتربوده است.
ستوده با اشاره به اینکه در سالهای گذشته اقدامات خوبی در حوزه سدسازی و تأمین آب شرب در استان صورت گرفته است، افزود: در دولت تدبیر و امید هر سه سال یک سد در استان به بهرهبرداری رسید.
وی با بیان اینکه سد کلان ملایر با ۴۵ میلیون مترمکعب بزرگترین سد مخزنی استان همدان است و در حال حاضر ۹۸ درصد آن پر است، گفت: سد مخزنی سرابی با ظرفیت ۹.۲ میلیمتر مکعب ساخته و در حال حاضر ۷۲ درصد مخزنش پر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با بیان اینکه تیر یا شهریور سالجاری از رودخانه آب شرب تویسرکان که ۱۲۰ میلیارد تومان هزینه شده است، بهرهبرداری خواهیم کرد، گفت: در حال حاضر ۷۹ درصد مخزن سد مخزنی آبشینه پر است.
وی با اشاره به اینکه استفاده از منابع آب سطحی رودخانهها یکی از کارهای مهم انجام شده است، تصریح کرد: رودخانههای عباسآباد و درهمرادبیگ توانستند ۳۰۰ لیتر در ثانیه آب را به ظرفیت آب شرب شهر همدان اضافه کنند.
ستوده درباره اقداماتی که طی سالهای گذشته در استان انجام شده است، یادآور شد: هدایت آب رودخانه یلفان و ارزانفود به دریاچه سد اکباتان، انتقال آب رودخانه عباسآباد به تصفیهخانه عباسآباد که سالانه چهار میلیون مترمکعب را تأمین کرده است از اقدامات سالهای گذشته بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان ادامه داد: همچنین انتقال آب رودخانه چشین به تصفیهخانه شهید بهشتی که سالانه ۱.۵ مترمکعب از آن برای مصارف شرب استفاده میشود و سالانه از هر سه منبع ۵.۵ مترمکعب برای آب شرب جایگزین کردهایم.
ستوده در ادامه از دیگر اقدامات سالهای اخیر شرکت آب منطقهای با همکاری آب و فاضلاب را اتصال آب رودخانه درهمرادبیگ در فصول غیر زراعی به میزان متوسط چهار میلیون متر مکعب و هدایت به بند خاکو و تصفیهخانه شهید بهشتی عنوان کرد.
وی درباره انتقال سد تالوار به همدان هم بیان کرد: به دنبال این هستیم که در خشکسالی بتوانیم از این خط اضطراری استفاده کنیم و در این واقع این خط بزرگترین مخزن استان همدان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان در رابطه با پروژههایی که با مشارکت بخش خصوصی استفاده شده است، گفت: چهار پروژه مهم تصفیهخانه ملایر، تصفیهخانه آب شرب تویسرکان، سد خرمرود و سد گرین پروژههای مهمی بودند که با سرمایهگذاری بخش خصوصی انجام شد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا